spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
30-mai-2024

Topul celor mai bune școli din județ. Surpriză: pe locul IV se află o școală din mediul rural

- Advertisement -
VARF… În topul celor mai bune școli din județ se află Colegiul Național “Gh. R. Codreanu” Bârlad: media notelor obținute de cei 30 de elevi de clasa a VIII-a este 9,19.

CLASAMENT… Vremea Nouă vă prezintă topul celor mai bune școli din județ pe baza notelor obținute de elevii vasluieni la Evaluarea Națională. Potrivit platformei admitereliceu.ro, pe primul loc se află Colegiul Național “Gh. R. Codreanu” Bârlad, acolo unde media notelor obținute de cei 30 de elevi de clasa a VIII-a a fost 9,19. Pe locul II se află Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși, cu o medie de 8,57, iar pe III – Liceul “Mihail Kogălniceanu”, cu o medie de 8,23. Pe locul IV se află o unitate de învățământ din mediul rural. Este vorba despre Școala Gimnazială din satul Barboși, comuna Hoceni, care a avut, anul acesta, doar cinci elevi de clasa a VIII-a. Media notelor obținute de ei la Evaluarea Națională este 7,92, adică 8,42 la Limba română și 7,43 la Matematică. O altă școală din mediul rural, care mai apare în top 10 al celor mai bune școli din județ, este Școala Gimnazială din satul Râșești, comuna Drânceni. Aceasta a avut 12 elevi care au susținut examenul, iar media notelor obținute este 7,52 – 7,87 la Limba română și 7,18 la Matematică.

Locurile V-IX sunt ocupate de școli gimnaziale cu câteva zeci de elevi. La Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, au susținut examenul 52 de elevi și niciunul nu a luat sub 5. Media acestora este 7,80. Pe locul VII se află unitatea de învățământ care a înregistrat, totodată, și două medii de 10: Școala Gimnazială “Elena Cuza” Vaslui, unde cei 81 de elevi au o medie de 7,78. Următoarele locuri sunt ocupate de Școala Gimnazială “Alexandra Nechita” Vaslui – 63 de elevi, media 7,69, Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Huși – 112 elevi, media 7,68 și Școala Gimnazială “Constantin Parfene” Vaslui – 76 elevi, media 7,63. Pe ultimele locuri ale acestui clasament se află unitățile de învățământ special din județ. Dacă le excludem pe acestea, ultimul loc ar fi ocupat de Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ Bârlad, acolo unde niciun elev nu a reușit să promoveze examenul. Din 18 elevi înscriși, șapte au lipsit, iar ceilalți au obținut medii între 2,25 și 4,75. Media acestora este 3,36, iar acest lucru le-a adus locul 156 în județ. Reamintim că rata de promovare la Evaluarea Națională în județul Vaslui este de 63,8%, mai mică cu 12,6% față de media pe țară – 76,4%. Vasluiul se află, astfel, la coada clasamentului cu cele mai mici rate de promovare, alături de județele Teleorman – 62,4% și Călărași – 63,5%.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. De ce puneti pe acelasi plan liceele care lucreaza doar cu elevi selectati in clasa a V-a cu scolile gimnaziale care lucreaza cu elevi neselectati.?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.