Trei ani de închisoare cu suspendare pentru ambulantierul si infirmiera din Bârlad acuzati de fapte de coruptie!

DE NECREZUT…Condamnare de tot râsul la Tribunalul Vaslui! Doi bârlãdeni, un fost ambulantier (Romanic Ioan Cãtãlin) si o fostã infirmierã la sectia Medicinã Internã (Cristina Alina Nanu), acuzati de trafic de influentã si înselãciune, au primit o sentintã uluitoare. Au fost condamnati pe 14 aprilie, la câte 3 ani închisoare cu suspendare, cu câte patru ani de supraveghere. Sunt obligati la câte 90 de zile de muncã în folosul comunitãtii, precum si la plata sumelor de 8.200 euro si 6.000 lei, Nanu Cristina-Alina si a 6.000 euro, Romanic Cãtãlin Ioan. Sentinta nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel. Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui a si depus pe 16 aprilie apelul, care se va judeca la Curtea de Apel Iasi.

Judecãtorii vasluieni au dat sentinta în cazul celor doi bârlãdeni din sistemul de sãnãtate local, Cãtãlin Ioan Romanic, fost ambulantier, si Cristina Alina Nanu, fostã infirmierã la spitalul bârlãdean. Cei doi au fost acuzati si cercetati pentru trafic de influentã, deoarece în perioada 2019 – 2020 au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1000 si 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgentã Bârlad, Serviciul judetean de Ambulantã Vaslui sau la unitãti de învãtãmânt în calitate de cadre medicale. Au fost arestati preventiv câteva luni bune, iar în ultimul timp, cei doi au beneficiat de mãsura arestului la domiciliu. Pe 14 aprilie s-a dat sentinta la Tribunalul Vaslui, în dosarul în care erau trimisi în judecatã. Judecãtorii vasluieni au emis o sentintã fãrã încheierea acordului de recunoastere a vinovãtiei, iar inculpatii Cãtãlin Ioan Romanic si Cristina Alina Nanu au fost condamnati la câte 3 ani închisoare cu suspendare, plata sumelor încasate pentru trafic de influentã si la muncã în folosul comunitãtii.

Procurorii au probat infractiunea de trafic de influentã!

Pe site-ul Tribunalului Vaslui este afisatã sentinta datã si din ea reiese clar cã cei doi bârlãdeni au comis aceastã infractiune. Iatã ce spune judecãtorul în minuta sentintei afisatã pe site unde sunt indicati si cei care i-au denuntat cã au fost înselati:

„Mentine mãsura asiguratorie a sechestrului dispusã prin ordonanta procurorului din data de 20.11.2020 asupra sumei de 2.500 lei apartinând inc. Romanic Cãtãlin-Ioan în vederea confiscãrii speciale pânã la concurenta sumei de 6.000 euro. Mentine mãsura asiguratorie a sechestrului dispusã prin ordonantele procurorului din data de 16.12.2020 si 17.12.2020, pânã la concurenta sumei de 2.368,4 lei si 5.000 euro asupra soldului creditor existent, precum si a popririi pe sumele viitoare în vederea confiscãrii speciale pânã la concurenta sumei de 6.000 euro. Dispune confiscarea specialã cu privire la : – 1.000 euro de la martora denuntãtoare M. Mihaela-Roxana,(sumã de bani datã pentru traficarea influentei inculpatei Nanu Cristina-Alina); – 4.000 lei de la martora denuntãtoare R. Margareta Vasilica (sumã de bani datã pentru traficarea influentei inculpatei Nanu Cristina-Alina); – 3.300 euro de la martorul denuntãtor M. Marian, (sumã de bani datã pentru traficarea influentei inculpatei Nanu Cristina-Alina) – 3.500 euro de la martorul denuntãtor B. Marius-George, (sumã de bani datã pentru traficarea influentei inculpatului Romanic Cãtãlin-Ioan)”, scrie pe site-ul Tribunalului Vaslui.

CITITI SI: https://www.vremeanoua.ro/perchezitii-la-ambulanta-si-la-spitalul-din-barlad-doi-salariati-arestati-preventiv-pentru-trafic-de-influenta/

https://www.vremeanoua.ro/cine-i-regina-din-sistem-la-care-mergeau-spagile-cerute-de-ambulantierul-si-infirmiera-din-barlad/

 
2 COMENTARII

  1. Da ce credeati ca ii baga la inchisoare cu “infractorii”? Ati vazut prea multe filme americane, a dat sefu’ 7 telefoane au dat o sentinta de ochii sclavilor, le-au dat si banii sa achite datoriile si le-au strans mana ca si-au tinut gura. Erau doar 2 escroci care pretindeau sume pentru ei, ce “regina” visati, asta e doar in filme v-am zis sa nu va mai uitati la tv :)).

LĂSAȚI UN MESAJ