spot_img
22.2 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

TULBURĂTOR: Înainte de a o ucide pe prietena ei, Loredana ar fi renunțat la copilul din pântece!

- Advertisement -
S-A AFLAT… Avocatul familiei Ciobanu a divulgat secretul Loredanei, un secret pe care Alina îl știa și pe care îl aducea mereu în discuție atunci când se certau: “Se pare că Alina i-ar fi reproșat atât lipsa de decență, desfrânarea dar, mai ales, faptul că a recurs la avort și nu a oferit nicio șansă fătului”.

IESE LA LUMINĂ ADEVĂRUL… Noi informații în cazul tinerei care și-a omorât cea mai bună prietenă la malul mării. Avocatul victimei, Florin Răican, a lansat o ipoteză despre posibilul motiv al crimei: Loredana ar fi făcut, în urmă cu câteva luni, un avort, lucru pentru care Alina Ciobanu o critica. În seara fatidică, victima i-ar fi reamintit Loredanei acest lucru, iar Loredana ar fi devenit furioasă. “Se pare că Alina i-ar fi reproșat atât lipsa de decență, desfrânarea, dar, mai ales, faptul că a recurs la avort și nu a oferit nicio șansă fătului. Acestea ar putea fi acele „vorbe” spuse de Alina și care o deranjau pe inculpată. Alina asocia avortul cu crima infantilă și, din acest motiv, începuse să o vadă pe Loredana cu alți ochi. Cel mai probabil, teama nejustificată că secretul întunecat al avortului este în pericol, că Alina nu ar avea tăria de a păstra tăcerea atunci când va ajunge în preajma familiei inculpatei a condus la luarea rezoluției infracționale”, a scris avocatul Florin Răican pe blogul său.

Analizând dosarul, reprezentantul familiei Ciobanu a observat neconcordanțe între declarațiile Loredanei Atănăsoaie: “Am procedat la reanalizarea întregului material probator în urma reaudierii inculpatei Loredana Atănăsoaie din ziua de 26 septembrie 2023 când, întrebată fiind de procuror pentru lămurirea circumstanțelor crimei, Loredana Atănăsoaie a declarat că „din câte îmi amintesc, pe Alina am lovit-o cu cuțitul în partea stângă a gâtului și cred că și la umărul stâng”. Dat fiind faptul că în raportul medico-legal de necropsie se arată că leziunile produse de cuțit au fost localizate în regiunea cervicală dreapta lateral, rezultă importante neconcordanțe între modul în care a fost recunoscută crima și modul de producere al acesteia. Precizăm și faptul că, în declarația dată de inculpată în ziua de 6 august 2023, aceasta nu a arătat cum anume s-au petrecut actele comisive, ci doar s-a mulțumit să recunoască fapta în sensul că „am luat cuțitul care era pe un raft și, inițial, am ezitat, după care am înjunghiat-o în gât”. Nu s-a precizat aici nimic de lovitura cu cuțitul în umăr, nu s-a precizat cu ce mână ținea cuțitul, nu s-a precizat direcția din care a lovit, nu s-a precizat locul în care a lovit. Prin urmare, actele comisive realizate cu cuțitul (lungimea totală 28 cm, lungimea lamei 15 cm) așa cum rezultă din raportul medico-legal de necropsie, au fost în număr de cel puțin două, nu doar unul, așa cum a arătat inițial inculpata. Cea de a doua înjunghiere (cea de la nivelul umărului stâng) a fost recunoscută abia după ce inculpata a luat cunoștință despre conținutul raportului de necropsie. Rănile de la mâna dreaptă a decedatei ar putea fi urmarea unei a treia lovituri de cuțit sau consecința apărării (a încercării de a îndepărta cuțitul). Mai departe, din concluziile aceluiași raport medico-legal de necropsie, în ceea ce privește localizarea loviturii de la gât, adică lovitura care a produs secționarea venelor jugulare externă și internă ale Alinei, trebuie observat că rana se află în partea dreaptă a gâtului și nu în partea stângă a gâtului, așa cum susține în mod eronat inculpata. Mai mult, din descrierea și din fotografiile celor două răni, se poate aprecia modul lor de formare, precum și poziția lamei cuțitului”, susține avocatul Răican.

“Un scenariu ce pare mai verosimil decât cel rezultat din declarațiile inculpatei”

Acesta a reușit, pe baza documentelor de la dosar, să reconstruiască filmul faptelor din noaptea faditică: “cu sprijinul unor medici legiști și medici de chirurgie cardio-vasculară care au analizat planșele fotografice din raportul de necropsie, suntem în măsură să apreciem că există o probabilitate însemnată ca prima lovitură aplicată cu cuțitul de către inculpată să fi fost cea de la umărul stâng, în timp ce Alina se afla așezată pe pat, pe partea sa laterală dreapta, cu fața la perete. Urmele din jurul plăgii conduc către concluzia că plaga ar fi fost una înțepată (cuțitul a pătruns și a fost retras pe aceeași traiectorie). Apoi victima să fi simțit durerea și să fi țipat (așa cum arată martorii prezenți în hotel și așa cum recunoaște și inculpata). Ar fi avut loc o luptă între cele două adolescente în care inculpata a păstrat cuțitul în mână (rănile severe de la mâna dreaptă a Alinei și urmele de lovituri de pe fața și gâtul Loredanei conduc la această probabilitate) din care a ieșit învingătoare inculpata care a înjunghiat-o în gât pe victimă, cel mai probabil din spate și din partea dreaptă a victimei. Probabil inculpata a ținut cuțitul în mâna dreaptă cu lama sub pumn și cu tăișul orientat către propriul corp și a lovit oblic din spate și de deasupra capului victimei. După o astfel de înjunghiere, organismul uman își pierde funcționalitatea în câteva secunde, iar moartea se instalează în câteva minute. Concomitent, inculpata i-a pus victimei mâna dreaptă la gură pentru a nu mai putea să strige ori să ceară ajutor, dar și împiedicând-o să respire (rănile de la buzele Alinei și cele de la mâna dreaptă a Loredanei converg spre această concluzie). În cele din urmă, Alina s-a stins iar cea mai bună prietenă a ei, călăul ei, și-a desăvârșit macabra crimă descotorosindu-se de corpul neînsuflețit. Desigur, acesta este doar un scenariu ce pare mai verosmil în raport cu probele administrate în dosar, decât cel rezultat din declarațiile inculpatei. La fel de bine se poate ca inculpata Loredana să fie doar confuză în ceea ce privește circumstanțele esențiale ale faptei și să nu încerce neapărat să ascundă adevărul”, scrie avocatul.

Martor: “Loredana era o fire mai libertină, a avut mai multe relații pasagere, chiar și cu mine a avut o relație”

Chiar dacă Loredana și-a recunoscut fapta, reprezentantul familiei Ciobanu insistă să se stabilească mobilul crimei, adică să se afle “care a fost impulsul psihic care a determinat-o pe inculpata Loredana să o ucidă pe Alina”. În articolul publicat pe blog, acesta redă câteva declarații ale martorilor din dosar pentru a creiona atitudinea Loredanei din ultima perioadă: “din declarațiile directorului de vânzări al Hotelului Narcis, martorul M.G. (40 ani, divorțat), rezultă că <între Loredana și Alina exista o stare tensionată și că Alina ar fi solicitat să fie cazate în camere diferite pentru a stinge conflictul, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Loredana era o fire mai libertină, a avut mai multe relații pasagere, chiar și cu mine a avut o relație și mulți alții au spus că au avut relații cu ea. Mie unul Alina îmi părea mai educată, mai liniștită>. Din declarațiile martorului P.G.V. (22 ani, necăsătorit), ajutor de barman la Hotel Narcis și vecin de cameră cu cele două adolescente, rezultă că <le cunoșteam pe Loredana și Alina, ele fiind cameriste iar eu ajutor de barman. Nu știam să fi fost o relație tensionată între ele, se comportau normal. Alina era o fată normală, în regulă, însă Loredana avea o privire mai cruntă, dar în rest nu erau probleme cu ele>. Prin procesul verbal de identificare a decedatei din ziua de 06.08.2023, numiții M.I.M. și B.A.A.C., ambii recepționeri la Hotel Narcis, au precizat că Alina Ciobanu le-a spus în ziua de 05.08.2023, după terminarea programului, că și-a dat demisia și că a doua zi urma să plece acasă. Pe de altă parte, în ultima declarație dată de inculpata Loredana în fața procurorului, aceasta a arătat că Alina spunea diverse vorbe despre ea și că era dezamăgită de faptul că Alina nu dorește să se împace cu ea”.

Avocatul Răican: “Loredana era paralizată de frica faptului că familia ei ar putea afla despre aventurile ei și despre întreruperea de sarcină”

Avocatul familiei Alinei Ciobanu, Florin Răican

Articolul avocatului se încheie cu un mic portret făcut Loredanei, dar și cu divulgarea unui secret al acesteia, pe care, însă, Alina îl știa și pe care îl aducea mereu în discuție atunci când se certau: “recapitulând, se poate concluziona că între cele două colege și prietene exista o stare conflictuală, dar care nu era vizibilă pentru toată lumea; că inculpata Loredana, fire mai libertină, a avut mai multe relații pasagere și prietenii nocturne; că Alina își depusese demisia în acea zi și că, peste câteva ore, avea să plece spre casă, adică spre localitatea din care ambele proveneau iar inculpata Loredana era dezamăgită de faptul că Alina spune anumite lucruri și că refuză să se împace cu ea. Toată această serie de situații de fapt ar putea căpăta o logică și s-ar putea întrezări motivul crimei dacă am adăuga și faptul neștiut până acum că Loredana rămăsese însărcinată în urma multiplelor relații avute cu diverși bărbați și că fusese nevoită să facă o întrerupere de sarcină. Se pare că Alina i-ar fi reproșat atât lipsa de decență, desfrânarea dar, mai ales, faptul că a recurs la avort și nu a oferit nicio șansă fătului. Acestea ar putea fi acele „vorbe” spuse de Alina și care o deranjau pe inculpată. Alina asocia avortul cu crima infantilă și din acest motiv începuse să o vadă pe Loredana cu alți ochi. Considera că mersese prea departe. La rândul ei, Loredana era paralizată de frica faptului că familia ei, mai cu seamă mama și fratele său mai mare, ar putea afla despre aventurile ei și despre întreruperea de sarcină. Considera că ar fi dezonorant ca familia ei să afle despre avort pentru că astfel ar fi putut pierde stima, dragostea și prețuirea lor. Cel mai probabil, teama nejustificată că secretul întunecat al avortului este în pericol, că Alina nu ar avea tăria de a păstra tăcerea atunci când va ajunge în preajma familiei inculpatei a condus la luarea rezoluției infracționale”, a scris avocatul Florin Răican pe blogul său.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Numai prostii! Deduci eronat, dacă ar fi avut vreo jenă nu ar fi avut o așa viață destrăbălată. Ce paralizie, ce frica? Bati câmpii. Care secret? Pur și simplu o invidia și are o fire întunecată, răutăcioasă, fără respect de sine, darămite față de alții

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.