spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Tulpina englezească a coronavirusului a ajuns și în județul Vaslui

- Advertisement -

ALERTĂ… Un bărbat dintr-o comună de lângă Vaslui este primul caz din județ infectat cu noua tulpină a coronavirusului. Acestuia i s-au preluat probe în data de 5 februarie, iar rezultatul s-a întors azi, pozitiv.

Cazul a fost confirmat atât de Direcția de SĂnătate Publică Vaslui cât și de către reprezentanții Medlife, clinica unde s-a emis rezultatele studiului de secvențiere a virusului SARS-CoV-2. „Din 90 probe analizate aleatoriu, 45 conțineau tulpina originară din Marea Britanie. Acestea provin de la pacienți din diferite orașe ale țării: București – 26 de cazuri, Brăila – 1 caz, Galați – 2 cazuri, Timișoara – 6 cazuri, Cluj – 3 cazuri, Focșani – 1 caz, Ploiești – 1 caz, Pitești -1 caz, Turda – 1 caz, Tg. Jiu – 2 cazuri, Vaslui – 1 caz.” Potrivit reprezentaților Direcției de Sănătate Publică Vaslui, în acest caz a fost demarată o ancheta epidemiologică, pentru a se stabili de unde a luat bărbatul virusul. Pacientul se află la domiciliu, acesta având o formă ușoară a bolii.

Deocamdată nu sunt dovezi că noua tulpină ar fi mai periculoasă

Nu se știe sursa inițială a apariției acestei tulpini, dacă s-a dezvoltat la un pacient englez ori a fost adusă dintr-o altă țară, însă până acum a fost observată în Irlanda, Danemarca, Australia, USA etc. În total, 45 de țări au identificat, până în prezent, noua variantă de coronavirus. În data de 8 ianuarie 2021, și România a confirmat primul caz de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie. O femeie de 27 de ani din Giurgiu, care nu a călătorit în străinătate, a ajuns la spital cu forme ușoare și nu a necesitat internare. În prezent, tânăra se află în izolare la domiciliu și este monitorizată de medicul de familie. Nu este prima dată când avem de-a face o nouă tulpină de coronavirus. De la momentul apariției sale, în Wuhan, China, virusul a trecut prin numeroase transformări. Până acum au fost identificate aproximativ 17 modificări importante ale virusului. Cele mai multe schimbări au avut loc în Proteina Spike a acestuia, cheia care descuie ușa către celulele organismului tău. Una dintre mutații, denumită N501Y, alterează cea mai importantă parte a proteinei, care afectează capacitatea de “conectare cu gazda”. Orice schimbare care ușurează pătrunderea virusului în organism îi oferă acestuia un avantaj. Nu există nicio dovadă că noua tulpină de coronavirus este mai periculoasă, însă sunt necesare mai multe cercetări în acest sens. Chiar dacă simptomele nu sunt mai grave, creșterea numărului de cazuri poate pune o presiune mai mare pe sistemul medical. În acest moment, cercetătorii susțin că vaccinul acționează împotriva noii tulpini de coronavirus. Acesta stimulează sistemul imunitar să atace diferite părți ale virusului și chiar dacă proteină Spike a suferit mutații, vaccinul va fi eficient.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.