Ucigaş de frate găsit în ştreang la penitenciar

Un bărbat încarcerat după ce şi-a ucis propriul frate în Vinerea Mare şi-a pus capăt zilelor, de Rusalii, în timp ce se afla după gratii. Tragedia a avut loc ieri, în Penitenciarul Botoşani, deţinutul fiind găsit de gardieni cu un ştreang improvizat cu un cearşaf.

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din satul Mănăstirea Humor, judeţul Suceava, a fost încarcerat pe 18 mai la Botoşani, după ce şi-a ucis fratele cu un cuţit. Acesta a fost adus la Botoşani deoarece arestul din Suceava era afectat în acel moment de noul coronavirus.

Ieri dimineaţă, bărbatul a fost la masă, împreună cu ceilalţi deţinuţi, şi nimic nu anunţa, din comportamentul său, gestul la care urma să recurgă. Acesta a fost dus ulterior în camera de detenţie, în care locuia singur, fiind la izolare, iar o oră mai târziu, gardienii l-au găsit fără suflare, cu un cearşaf legat în jurul gâtului, iar celălalt capăt de un grilaj de la patul etajat din celulă. Bărbatul a fost dat imediat jos, iar personalul medical de la penitenciar a început manevrele de resuscitare, în acelaşi timp fiind solicitat şi un echipaj de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).

„La sosirea echipajului nostru erau deja începute manevrele de resuscitare. Noi le-am continuat, însă, din păcate, fără niciun răspuns pozitiv pe aparatura de monitorizare a funcţiilor vitale. A fost declarat decesul”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiei, care a deschis o anchetă, la fel ca şi conducerea unităţii de detenţie. „În conformitate cu procedurile legale, administraţia locului de deţinere a procedat la informarea familiei persoanei decedate, judecătorului de supraveghere, precum şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, au anunţat reprezentanţii Penitenciarului Botoşani. ….https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2020/06/09/ucigas-de-frate-gasit-in-streang-la-penitenciar/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ