spot_imgspot_img
13.7 C
Vaslui
02-mai-2024

VIDEO | Apa husenilor nu ajunge la robinete, dar în „piscinele” provocate de tevile sparte, da!

- Advertisement -
NEMULTUMIRI….Husenii sunt nemultumiti fatã de modul cum sunt asigurate uitilitãtile precum iluminatul public si, îndeosebi, alimentarea cu apã potabilã.

PE USCAT… Nici într-un an, spun husenii, nu s-au mai pomenit atâtea probleme cu furnizarea apei potabile la robinete, ca în prezent! Venirea verii cu temperaturi caniculare acutizeazã situatia, ceea ce face ca oamenii sã îsi piardã rãbdarea. Unii reclamã pe unde pot ba faptul cã nu au apã, ba cã aceasta abia picurã la robinete, iar altii fac filmulete cu tot felul de tevi sparte prin oras, pe unde apa, ce-i drept, bãlteste din belsug. Problema s-a discutat sumar, mult prea sumar ce-i drept, în cea mai recentã sedintã ordinarã. „Dacã trebuie sanctionate niste persoane care nu îsi fac treaba, hai sã o si facem!”, a sustinut consilierul Cãtãlin Tocu.

CATALIN TOCU

La sedinta ordinarã a CL Husi, de la finele lunii iunie, consilierul Cãtãlin Tocu a fost cel care a adus în atentia colegilor din CL Husi nemultumirile populatiei fatã de modul cum sunt asigurate utilitãtile precum iluminatul public si, îndeosebi, alimentarea cu apã potabilã. Desi au trecut deja alte douã sãptãmâni din luna iulie, problema a rãmas la fel. „Dese întreruperi ale furnizãrii de utilitãti: apã, energie, electricã, lucruri semnalate de toti cetãtenii din toate cartierele. Haideti sã vedem ce se întâmplã, sã luãm mãsurile care se impun. Dacã trebuie sanctionate niste persoane care nu îsi fac treaba, hai sã o si facem!”, a spus Cãtãlin Tocu. Consiliera Gabriela Matei a intervenit, în încercarea de a „atenua” un pic din critica indirectã adusã executivului. „Pur si simplu, se lucreazã în diverse zone din oras, chiar centrale. Se schimbã canalizarea… Chiar la mine la bloc, m-am trezit fãrã apã”, a sustinut profesoara Gabriela Matei. Consilierul Cãtãlin Tocu a insistat: „Nici eu sã stiti cã nu am avut apã de dimineatã. Oamenii sunt foarte nemultumiti de acele comunicate de prost gust ale celor de la Aquavas, care sunã agramat, care sunã prost, neinformat”, a fost de pãrere avocatul Tocu. Sergiu Boeru, consilierul primarului, a venit cu o idee, care ar fi trebuit avansatã de mai multã vreme, dacã nemultumirile legate de alimentarea cu apã potabilã se tot aud în ecoul târgului de luni de zile: „Hai sã îl chemãm aici pe domnul director (de la Aquqavas, sucursala Husi, n.r.), la urmãtoarea sedintã de Consiliu Local, ca sã ne explice”, a fost de pãrere Sergiu Boeru.

„Oare ce tevi bãgati, fratilor, în pãmânt, de se sparg toatã ziua, de portelan? Pe hârtie e teavã calitatea I si pe teren ce e?”

Între timp, husenii îsi scriu aproape zi de zi pe internet pãtaniile cu apa potabilã. Unii fac poze si filmulete, ca nu cumva sã nu fie crezuti atunci când reclamã public o situatie. „Eu trãiesc în Husi de 28 de ani, dar nici când era Goscomlocul, vai de el, nu exista asemenea probleme cu apa, cum e anul acesta. Am fost la Aquavas si au sesizat acolo la o doamnã, care, într-adevãr, s-a purtat frumos, mi-a vorbit frumos, nimic de zis, dar mi-a explicat cã efectiv se lucreazã în cartierul meu în douã locuri, cã s-au spart tevile. I-am spus, doamnã, dar cum s-au spart, cã abia le-au schimbat. Si dânsa a zis, da, dar s-au spart si cele noi. Eu ce sã mai zic? La etajul 3 sã nu ai apã zile întregi, întreb si eu la Primãrie, poate stiu ei o solutie cum sã folosesti toaleta, cum sã te speli pe mâini fãrã apã? Am lucrat si eu într-o institutie publicã, dar se fãcea treabã, nu ca acum. Vã rog sã rezolvati cu apa, cã sunt 40 de grade afarã”, a fost mesajul vehement al husencei Antoaneta Bârsã. „Propun Primãriei sã vorbeascã cu Costicã, fântânar de profesie, un bãiat foarte serios, vã dau eu numãrul, sã facã vreo 15 – 20 de fântâni în Husi, ca sã revenim la cãratul de apã cu gãleata, cum era odatã. Tot mai bine am ajunge. Acum nici fântâni nu mai sunt prin târg. Le-am distrus, cã ne-am bazat cã plãtim si ne dati apã, la robinet. Poftim, luati! Oare ce tevi bãgati, fratilor, în pãmânt, de se sparg toatã ziua, de portelan? Pe hârtie e teavã calitatea I si pe teren ce e?”, a spus si Marius. Au fost si oameni care au luat apãrarea Aquavas-ului. „Orice modernizare se face cu putinã rãbdare. O sã termine si lucrarea si atunci sper sã nu mai avem întreruperi. La mine se întrerupe la fel, dar peste o orã, douã revine. Nu vã mai tot plângeti atât. Cã muncesc si oamenii aceia la santuri, se bagã pe sub pãmânt, vai de capul lor, pe salarii de mizerie. Aveti rãbdare, cã o sã se termine de remediat. Tare vã mai place sã vã plângeti”, i-a mustrat Cristina pe reclamanti. „Atâta timp cât plãtim un serviciu la un pret foarte mare vrem sã beneficiem de el. Dacã dumneavoastrã sunteti multumitã cu câteva ore de apã pe zi, sã fiti sãnãtoasã. Noi folosim apa ceva mai des”, a replicat un alt husean. Alti huseni au tinut sã remarce zonele cu tevi sparte din oras. „Aquavas, vezi cã ai o piscinã nesemnalizatã în mijlocul drumului”, a scris Cãtãlin, în dreptul unui filmulet, care arãta o ditamai groapa în asfalt, plinã cu apã, pe una din strãzile Husului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.