spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
25-sept.-2023

Violatorul de la Gară, “priponit”. A primit 25 de zile de arest preventiv

- Advertisement -

DECIZIE…Tâlharul violator de la Gară a fost dus în sfârșit în arestul Poliției, după ce patru zile a stat în arest la domiciliul. Judecătorii de la Tribunalul Vaslui au făcut dreptate, după ce un coleg de-al lor  de la Judecătorie a considerat că inculpatul deși este un pericol public,  în cazul său primează totuși drepturile și libertățile omului, iar arestul la domiciliu ar fi fost o măsură mai potrivită. Numai că locul unde violatorul și-a petrecut cele patru zile de “odihnă” la domiciliu, era chiar locuința unuia dintre martorii ocular ai grozăviei petrecută pe 19 iulie, lucru care iar a scandalizat opinia publică. Inculpatul Ioan Teodor Condrea nu a vrut să dea declarații în fața instanței. Magistratul care a prezidat ședința de judecată este chiar cel care i-a condamnat pe violatorii de la Văleni, în primă instanță și care a luat atunci o decizie curajoasă, fără precedent, dispunând pe loc arestul preventiv, deși aceștia mai aveau o cale de atac. Reamintim că atunci s-a creat un val de emoție național că șapte violatori fuseseră lăsați în libertate de magistrații de la Judecătoria Vaslui.

În cazul lui Condrea, judecătorul de la Judecătoria Vaslui nu a luat în calcul violul, iar avocatul acestuia a spus la Tribunal că presupusul viol al acestuia este ca în filmul “A fost sau n-a fost!”

Opinia publică a fost șocată sâmbătă, când violatorul de la Gară a scăpat de arestul preventiv. Într-un comunicat de presă oferit colegilor de la ziarul Libertatea, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Vaslui a spus că “judecătorul de drepturi și libertăți a apreciat că nu există probe din care să existe suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunea de viol pentru care a fost acuzat, măsura preventivă a arestului la domiciliu, fiind dispusă  pentru infracțiunea de tâlhărie calificată”. Și astăzi în instanță, avocatul din oficiu al lui Ioan Teodor Condrea și-a însușit punctul de vedere al judecătorului de la Judecătoria Vaslui, spunând în fața instanței că ”infracțiunea de tâlhărie calificată în cazul de față se confirmă și nu am ce să contest, însă despre viol pot spune, onorată instanță, că la Vaslui s-a mai turnat un film cu «a fost sau nu a fost». Surse din Poliția Municipiului Vaslui spun că infracțiunea de viol este foarte bine probată de polițiștii vasluieni, iar Medicina legală a emis un document care atestă că victima a fost violată.

Violatorul, însoțit de mama sa și de o mătușă la Tribunal

În instanță, Ioan Teodor Condrea a avut susținători. Acesta a fost însoțit de mama sa și de o mătușă. Violatorul și-a așteptat rândul în sala de judecată destul de calm. Însă era nedezlipit de avocatul din oficiu. La un moment dat, avocatul i-a zis: “Să nu te pună păcatul să te apuci de dat declarații în instanță, că o să fie greu de tine”.

CITEȘTE ȘI:

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Ha, ha, ha, ha, ha,,,,,, hai ca m – am prins…
    Fut și eu ce vreau cu forța, ii iau și telefonul, apoi, declar ca eram cu delir….apoi, procurorul trimite dosarul în instanta cu nup, ca cică eram deranjat de viața sociala.

    Ha ha ha……

  2. „Primeaza drepturile si libertatile cetatenesti” pai bun,si acea bunica nu avea si ea drepturi? La azilele pesediste cu ea,ca ia pensie consuma nu produce.Halal tara crestina,un dobitoc ii ingradeste drepturile unui sexogenar,o molesteaza si o talhareste si vezi domne are si el drepturi…da,dreptul la o judecata dreapta,esti suspect intri la arest…probabil ma-sa si matusa umbla acum cu poalele in cap,prin locul pe unde a comis fapta imbecilul…dar nu cred pe deplin,violatorul era in casa cu ele,nu trebuia sa cerseasca un capat belit…

  3. Magistratul care a prezidat ședința de judecată este chiar cel care i-a condamnat pe violatorii de la Văleni, în primă instanță și care a luat atunci o decizie curajoasă, fără precedent, dispunând pe loc arestul preventiv, deși aceștia mai aveau o cale de atac ? CURAJOS CA A FACUT CUM A VRUT „PRESA” ?

    • Mamuca, spune tu ca i-ai ademenit, ca infractorii, violatorii și tâlharii, au greșit și au și ei familii… Ce zici? Polițist cu 3 luni….,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.