spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Cu mortul la drogherie!

- Advertisement -

SCANDAL… Un spatiu concesionat pentru activitãti de tip famaceutic a ajuns casã de locuit. Spatiul este în incinta Spitalului de la Puiesti si avea destinatia de “Drogherie”. Ieri, acesta a cãpãtat o altã utilitate. A devenit capelã. Familia care locuieste acolo si-a adus o rudã moartã pentru a-i face înmormântarea. Persoana care a încheiat contractul cu primãria Puiesti este plecatã la muncã în Italia, iar în spatiul cu pricina locuieste altcineva. Consilierii locali din opozitie au luat atitudine si i-au cerut explicatii primarului. Ei acuzã faptul cã persoana care a concesionat spatiul este o prietenã foarte bunã a contabiliei Primãriei.

La Puiesti, în spatiul unde a functionat cabinetul individual al medicului de familie Ani Ghenghea, aflat în curtea Spitalului de pneumoftiziologie – sectia spitalului bârlãdean, ar trebui sã functioneze o “Drogherie”. Cel putin asta spune Contractul de Concesiune nr.33/2006, încheiat între Primãria Puiesti, cu acordul CL (existã HCL din 2006 pe acest subiect) si Zîna Daniluc, o femeie din Puiesti. Contractul de concesiune spune clar cã spatiul a fost scos la licitatie pentru ca acolo sã functioneze acea “Drogherie” din 2006. Dar surprizã, Zîna Daniluc, prietenã foarte bunã cu contabila primãriei, care la rândul ei este prietenã bunã cu primarul Costel Moraru, a deschis drogheria prin 2009-2010, a functionat ca un simplu magazin cam un an si apoi s-a închis! Ea este plecatã de ani buni în Italia, iar acolo, în spatiul public concesionat pentru drogherie, locuiesc niste rude de ale ei, care plãtesc chirie la primãrie de vreo 400 de lei/an. Acum douã zile le-a murit o rudã (mama Zînei) si au adus cadavrul în cosciug “’acasã” la drogherie, în curtea spitalului si la doi pasi de bucãtãria acestuia. Culmea concesionãrii, nu?

La judecatã!

Puiestenii s-au revoltat, iar consilierul Romicã David, de la PP-DD, a cerut primarului explicatii, cum de un spatiu public, care este concesionat prin licitatie, nu respectã obiectul concesiunii, nu este concesionarul prezent si a ajuns spatiu de locuit! “Eu cred cã este anormal ca atâta timp cât un spatiu public este concesionat si nu se respectã obiectul concesiunii, trebuie sã se rezilieze contractul. Indiferent dacã cei care locuiesc acolo o fac având vreo hârtie datã de primãrie, anexã la contract, nu este pobil asa ceva, pentru cã prin închirierea spatiului se încalcã obiectul concesiunii. Dacã primarul a vrut sã îi lase douã camera din cele trei concesionate pentru drogherie, trebuia sã facã pentru aceste camera o altã licitatie! El a schimbat ilegal obiectul concesionãrii. Nu este posibil asa ceva si voi actiona în judecatã primãria pentru asa ceva!”, a spus Romicã David.

“Care-i problema?”

Am contactat pe primarul comunei, Costel Moraru, pentru a lãmuri situatia acelei “Drogherii” care acum este casã de locuit si a devenit si capelã mortuarã pentru familia concesionarei. Pentru cã nu existã absolut niciun act de concesionare pentru spatiu de locuit, lucru sesizat si de Curtea de Conturi la controlul din 2011, trecut în procesul verbal de control din 18.07.20011, iar primarul avea termen sã rezolve situatia: adicã ori drogherie, ori altã licitatie pentru concesionare sau închiriere! Ce-a fãcut primarul Costel Moraru? Simplu, a încãlcat legea privind concesionarea, ne spune chiar el! “Si care-i problema? Stiu cã ei stau acolo, sunt rude cu concesionara, nepoti parcã. Existã un act aditional prin HCL care le permite sã rãmânã acolo, contra unei chirii pe care ei o achitã, la zi. Anexa prevede ca o camerã din cele trei sã rãmânã pentru drogherie, iar în celelalte douã sã stea concesionara (sic!) cu familia ei. Actul aditional este de prin 20100-2012”, a spus primarul Moraru. Deci fix dupã ce Curtea de Control a atras atentia cã se încalcã legea acolo. Si care-i problema, vorba primarului Moraru? Pãi, este o mare problemã, domnule primar! Cã legea spune asa: dacã un spatiu public este concesionat unei persoane, cu o anumitã destinatie, schimbarea destinatiei (din drogherie în spatiu de locuit) se face tot prin licitatie, domnule primar! Adicã, camera cu drogheria (acum camera cu mortul din fotografie) rãmâne concesionatã – dar unde este concesionara? – si pentru celãlalt spatiu, adicã cele douã camere unde locuiesc rudele concesionarei, se face fix ca la început: licitatie pentru concesionare sau închiriere! Asa ati fãcut? Nu credem, dar poate cã institutiile abilitate ne vor lumina!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.