spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
02-iun.-2024

Sute de apartamente din Vaslui au rãmas ieri fãrã apã potabilã (foto, video)

- Advertisement -

O avarie majorã produsã ieri dimineatã în zona Independentei a paralizat alimentarea cu apã a peste 300 de apartamente din zona Pietii Centrale si a fostului cinematograf Independenta. Din cauza vechimii, o conductã principalã de alimentare a orasului, din azbociment, a cedat în jurul orei 11.30, în apropierea pietii centrale, formându-se suvoaie de apã care s-au scurs prin fata fostului cinematograf pânã pe strada Husului. Imediat, a fost alertat dispeceratul Aquavas, care a trimis în zonã mai multe echipe de interventie, care în 30 de minute au stopat si localizat avaria. În plinã actiune de localizare a avariei, între muncitorii Aquavas si locatarii din zonã au izbucnit tensiuni, unii dintre ei acuzând proasta activitate a firmei care monteazã tevile de alimentare pe noua retea, desi avaria nu s-a produs în locul în care s-au montat noile conducte. În jurul orei 16.00, conform directorului sucursalei Vaslui a Aquavas, Ticu Bahnaru, a fost reluatã alimentarea cu apã a tuturor apartamentelor cuprinse între zona LMK- Piata Centralã – Independenta. Grav este cã, aproape în fiecare an, în aceastã zonã se produc douã-trei avarii majore, fapt pentru care noua retea ar trebui montatã cât mai repede, pentru a se evita pagubele produse, mai ales cã ieri a fost distrus, pe câtiva metri pãtrati, si noul covor de asfalt turnat de la strada Maresal Prezan prin fata fostului cinema Independenta.

O conductã de azbociment de pe strada Maresal Constantin Prezan, la intersectia cu strada Victoriei, a explodat ieri, în jurul orei 11.30, astfel cã tone de apã s-au scurs spre strada Husului, suvoaiele fiind înalte de aproape 30 de centimetri. Martorii oculari spun cã se formase un adevãrat râu de la suvoaiele de apã care izvorau din asfalt. Este vorba, au spus initial reprezentantii Aquavas, de o conductã principalã a orasului, despre care muncitorii spuneau cã este îmbinatã de curând, cu noua retea de alimentare a orasului. Forta exploziei a fost atât de mare, încât a dislocat asfaltul proaspãt turnat, cu o zi înainte, în zona Independenta. S-au adus mai multe echipe de muncitori, care au localizat rapid avaria, în timp ce alte echipe au oprit alimentarea cu apã a apartamentelor din apropiere. Oamenii din zonã s-au sãturat de avariile produse în zona Independenta si acuzã faptul cã s-au fãcut lucrãri de mântuialã. “Cred cã defectiunea apãrut la îmbinarea dintre conducta veche si cea nouã. A fost fãcutã prost si, când a venit apa cu presiune mai mare, a cedat. Am început deja sã sãpãm pentru a descoperi locul defectiunii si, în câteva ore, sperãm sã terminãm”, a spus un inginer de la Aquavas, care a ajuns repede la locul avariei. Locatarii din zonã au iesit supãrati pe cei de la Aquavas. “Ce vedeti aici este o lucrare de mântuialã. Ca toate care se fac în România. Eu am lucrat în Germania, te împusca dacã nu fãceai treaba ca lumea, cu asemenea lucrare. Vai de capul lor! Trei cu mapa, doi cu sapa si vor sã iasã treaba bunã. Abia au terminat de lucrat aici la conducta de apã. Când a fost ploaia cea mare, vreo trei muncitori s-au pus sub o folie în groapã si au stat, în loc sã lucreze. Dupã nici o lunã de zile, uitati ce se întâmplã! Iar ieri au mai si asfaltat. Cine plãteste apa care se consumã aici? Eu am avut consum de 2,5 mc si mi-au mai pus în plus încã 3 sau 4 mc”, a spus unul dintre locatarii din zona Pietii Centrale, iritat de modul în care s-au fãcut lucrãrile. “Toatã apa asta, cine o va plãti? Tot noi. La ultima facturã m-am trezit cu 2 mc de apã în plus. Asa vor face si de data asta. Când i-am întrebat de ce, m-au luat în râs si mi-au spus cã sã zic mersi cã numai atât”, a declarat o femeie care privea echipele de la Aquavas la lucru.

Fostul viceprimar al Vasluiului, Sorin Radu, nu a fost afectat de avarie, desi stã în apropiere!

Directorul Aquavas, sucursala Vaslui, Ticu Bahnaru, a spus cã, de fapt, avaria nu s-a produs la îmbinarea cu reteaua nouã, ci este o avarie la conducta de azbociment, veche de 30-40 de ani. “O avarie care ne-a creat mari probleme. Este vorba de conducta de azbociment care vine de la Liceul Kogãlniceanu, prin fata Pietii Centrale si coboarã pe la Independenta, unde am avut atât de multe probleme în ultimii ani. Am mobilizat toate echipele pe care le-am avut la dispozitie si, pânã în jurul orei 16.00, vom da drumul la apã la toate apartamentele”, a spus Ticu Bahnaru, directorul sucursalei Vaslui a Aquavas. Printre cei care au ajuns destul de repede la locul avariei s-a numãrat si fostul viceprimar al orasului, Sorin Radu. “Stau în apropiere, sunt bransat pe reteaua nouã. Nu stiu dacã este vorba de o avarie la reteaua nouã, stiu cã am rãmas pentru putin timp fãrã apã, probabil când s-a închis una din conducte, acum am apã la robinete. Nu stiu cum de s-a produs avaria, mereu se petrec astfel de defectiuni în zonã”, a spus Sorin Radu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.