spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Ce secrete ascundea “Pongo” în garaje?

- Advertisement -

DOTAT Acuzat de infractiuni grave, similare celor de spionaj cibernetic, Ciprian “Pongo” Damian riscã ani grei de puscãrie, dacã se va dovedi cã a monitorizat în permanentã telefoanele si mailurile fostului finantator al FC Vaslui, Adrian Porumboiu. Conform unor informatii din interiorul anchetei, vineri dimineatã, la ora 6.00, procurori DIICOT, mascati si jandarmi au controlat atât casa si barul lui “Pongo”, desi sunt bunuri trecute pe numele fostei sotii, dar si douã garaje în care se bãnuieste cã ar fi existat echipamente de interceptare, ambele apartinând fostului presedinte al Consiliului de Administratie al Sporting Club SA Vaslui. Culmea, ambele garaje sunt localizate în apropierea stadionului municipal, unul la subsolul blocului 88 si celãlalt în zona opusã, în spatele sediului DGFP, pe strada Ghica Vodã, la numãrul 8. “Era plin cu de toate, garajul ãsta”, a spus ironic un locatar de la blocul 88, care stia de perchezitiile de vineri dimineatã. Conform surselor judiciare, echipamentele ridicate din vila si barul lui “Pongo” ar urma sã fie trimise la Serviciul Român de Informatii, la Bucuresti, unde se vor face verificãri ample, pentru a se vedea dacã de acolo s-au accesat telefoanele omului de afaceri Adrian Porumboiu, mail-ul personal sau pe cel al firmei Comcereal, ca si faxurile de la aceastã societate.

În dimineata zilei de vineri, la ora 6.00, zeci de mascati, jandarmi, ofiteri de la serviciile IPJ Vaslui si procurori de la Directia de Investigare a Infractionalitãtii si Criminalitãtii Organizate (DIICOT) au bãtut în poarta casei lui Ciprian “Pongo” Damian, fãcând perchezitii atât la casa acestuia, cât si la barul pe care îl detine, desi este pe numele fostei sotii, ca si în alte douã locatii din Vaslui, controlate de “Pongo”. Conform biroului de presã al DIICOT, structura centralã, au fost fãcute patru perchezitii în Vaslui, Ciprian Damian fiind cercetat sub aspectul sãvârsirii infractiunii de pãtrundere fãrã drept într-un sistem informatic. Surse judiciare ne-au spus cã au fost ridicate douã telefoane mobile, apartinând lui “Pongo”, mai multe laptopuri, dar si alte echipamente electronice, gãsite în locatiile controlate. Un amãnunt mai putin cunoscut este faptul cã, vineri dimineata, politistii si procurorii DIICOT au scotocit douã garaje care îi apartineau lui “Pongo” si în care se bãnuia cã ar fi depozitate echipamente de ascultare.

Secretul lui “Pongo” de pe strada Ghica Vodã

Putini vasluieni stiu cã Damian detinea mai multe garaje prin Vaslui, aranjate ca niste camere de locuit, în care, probabil, se petreceau lucruri necurate. Un astfel de loc este zona de garaje de pe strada Ghica Vodã, la câteva sute de metri de stadionul municipal. “Este un garaj aici, care stiam cã e al finului lui Porumboiu, dar nu prea l-am vãzut prin zonã. Nu stiu de ce a investit atâtia bani, stiu cã înãuntru e numai gresie si faiantã de calitate, ca o camerã de locuit, totul e fãcut cu gust, dar nu stiu ce este acolo. Pe aici, vin mai tot timpul politisti de la Ordine Publicã, mai stau pe aici, cã e zonã mai retrasã, dar nu i-am vãzut niciodatã cu <<Pongo>>. Chiar nu stiu ce are acolo”, a spus un vecin de la unul din garajele din zonã. Un garaj în care, la prima vedere, “Pongo” a bãgat în jur de 5-10.000 de lei, fãrã sã stie cineva ce detine acolo. “Nici nu l-am vãzut pe aici, ce sã spun? Nu stiu pentru ce a luat garajul ãsta si ce tine aici”, a recunoscut un alt vecin. În centrul orasului, la subsolul blocului 88, Damian detine un alt garaj, în care a investit multi bani. “Garajul pe care l-au cãutat politistii? Ãsta e, are de toate aici la garaj”, a spus, cu subînteles, unul dintre vecini. Faptul cã procurorii DIICOT au scotocit ambele garaje, fãrã a spune ce anume au gãsit acolo, ne duce cu gândul cã în acele locatii erau unele echipamente interzise. În plus, ambele garaje sunt situate în apropierea Stadionului Municipal si se putea ajunge la ele, de la stadion, în câteva minute. Rãmâne de vãzut ce va reiesi din ancheta procurorilor de la Crimã Organizatã, mai ales cã telefoanele, laptopurile si calculatoarele ridicate din locatiile controlate vor fi trimise la Bucuresti. “Pentru a evita orice suspiciuni, mai ales cã Damian a lucrat în Politie, vom trimite în câteva zile toate echipamentele ridicate spre analizã la Bucuresti. Expertiza lor va fi fãcutã la Serviciul Român de Informatii, care va spune dacã se confirmã sau nu plângerile împotriva acestuia”, a spus o sursã judiciarã, implicatã în anchetã. Desi riscã sã ajungã dupã gratii, dacã se va dovedi cã a fãcut fapte penale, “Pongo” este foarte calm, când vine vorba de perchezitii. “Organele de anchetã si procurorii îsi vor face datoria. Nu e problema mea ce au cãutat si ce au dorit de la mine, e problema dumnealor, au fost ridicate câteva medii de stocare, lãsãm ancheta sã-si urmeze cursul si cine este vinovat sã plãteascã”, spune acesta, citat de reporterii VRN.

Porumboiu: “I-am angajat toatã familia. El mi-a ascultat telefonul”

“Faptul cã mi-a ascultat telefonul, mi-a spart emailul, atât personal, cât si la firme, mi-a furat bani, a distrus echipa si acum are nesimtirea sã mã si jigneascã, asta este mult prea mult. Asta tine de mizeria care zace în el, mai ales cã nu eram singurul în postura asta. În orice colt din lumea asta, cu iubitori ai unei echipe îndrãgite, nu i se întâmpla altceva decât cã era fugãrit prin oras cu scuipati. Îsi permite sã mã jigneascã si sã facã referiri la firmele mele, la care el, nevastã-sa, taicã-su, maicã-sa si toate neamurile lui au lucrat timp de 15 ani. I-am tinut la firmele mele 15 ani! Eu i-am tinut pe ei, nu ei pe mine, cum sã-si permitã sã mã jigneascã? Cum sã vorbeacã când el si toate neamurile lui au primit bani de la toate firmele astea?”, spune Adrian Porumboiu, presedintele grupului de firme Racova, fost finantator al FC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.