spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Rechizitoriul Alinei Scafaru a ajuns pe masa magistratilor

- Advertisement -

LA JUDECATÃ…Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au finalizat ancheta penalã si au trimis rechizitoriul la instanta de judecatã privitoare la acuzatiile care au fost aduse avocatei Alina Sacafaru. În acelasi timp, procurorii au cerut mentinerea mãsurilor preventive luate pe numele avocatei dar si a complicilor sãi si mentinerea sechestrului asupra banilor oferiti drept mitã si a celor 8 telefoane mobile pe care avocata a vrut sã le introducã în incinta Penitenciarului de Maximã Sigurantã Iasi. Tânãra si-a riscat libertatea si cariera pentru a face pe plac iubitului care se aflã în spatele gratiilor si care i-a cerut sã încalce legea. Alina Scafaru a dat curs cererii iubitului, Florin Rotariu, iar acum riscã sã petreacã multi ani dupã gratii.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi si-au terminat treaba în ceea ce priveste fapta comisã de avocata Alina Sacafaru si a complicilor acesteia. Astfel, ieri a fost trimis cãtre magistratii Curtii de Apel Iasi rechizitoriul, spre judecare. În acelasi timp, anchetatorii DNA au cerut instantei mentinerea mãsurilor preventive luate pe numele avocatei dar si pe numele celor doi complici, iubitul acesteia, Florin Rotariu, si pe numele lui Aurel Craiu. Pe numele avocatei din Baroul Vaslui si pe numele lui Aurel Craiu au fost formulate urmãtoarele acuzatii: “complicitate la dare de mitã si complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare de distantã, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem internet, medii de stocare a datelor si alcool într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de cãtre detinuti”. În sarcina iubitului avocatei, Florin Rotariu, aflat deja în Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi unde are de ispãsit o pedeapsã de 5 ani cu închisoarea, au fost retinute urmãtoarele infractiuni: dare de mitã în formã continuatã si instigare la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare de distantã, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem internet, medii de stocare a datelor si alcool într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de cãtre detinuti”. În acelasi timp, procurorii anticoruptie au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 1.000 de euro oferitã de inculpati drept mitã si asupra bunurilor mobile identificate asupra inculpatului Florin Rotariu. Reamintim faptul cã procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Iasi au retinut o avocatã din cadrul Baroului Vaslui, acuzatã de complicitate la dare de mitã în formã continuatã si complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile, alte mijloace de comunicare, si alcool în Penitenciar. Alãturi de avocata Alina Scafaru, au mai fost adusi la audieri si Aurel Craiu, acuzat de complicitate la dare de mitã si introducerea de telefoane mobile în penitenciar si Florin Rotariu, detinut în Penitenciarul Iasi, acuzat de aceleasi fapte. În ordonanta de retinere a procurilor se aratã faptul cã la data de 23 aprilie a.c. Florin Rotaru a promis 1.000 de euro unui agent din Penitenciarul Iasi pentru ca acesta sã introducã în incinta unitãtii 8 telefoane mobile, un încãrcãtor de telefon si o cantitate neprecizatã de alcool ascunse în produse alimentare. Pe 26 aprilie a.c., avocata Mihaela-Alina Scafaru, în baza întelegerii dintre concubinul acesteia, Florin Rotariu si Aurel Craiu, a dat suma de 1.000 de euro acestuia din urmã, urmând ca inculpatul sã dea banii mai departe agentului din penitenciar, lucru care s-a si întâmplat. A doua zi, bunurile respective au ajuns în incinta Penitenciarului Iasi, în posesia iubitului avocatei. Toate bunurile au fost ascunse de avocatã într-un borcan cu salatã de boeuf si în pâine.

Alina Scafaru, avocatul “spectacol” de la Tribunalul Vaslui

TEATRAL…În ianurie 2006, fratele avocatei Alina Scafaru, Marius Mihai Scafaru, a fost retinut de procurori si acuzat de trafic si consum de droguri. Sedinta de judecatã în care s-a pus în discutie retinerea lui Scafaru Mihai si a altor doi complici de la Tribunalul Vaslui s-a transformat atunci într-un adevãrat circ dupã ce avocata Alina Scafaru a dat dovadã de un exces de zel nemaiântâlnit. Desi era o sedintã publicã, Alina Scafaru a interzis accesul în salã pânã când judecãtorul a precizat cã este vorba de o sedintã publicã si la ea poate lua parte oricine. În timp ce judecãtorul citea sentinta, cei trei inculpati si-au acoperit fata cu hainele, iar avocata Scafaru s-a întors cu spatele la judecãtor si si-a acoperit fratele cu roba. Cei doi frati Scafaru sunt copiii unui controversat om de afaceri din orasul Negresti.

Cine este iubitul avocatei Alina Scafaru?

INTERLOP PERICULOS…Iubitul din spatele gratiilor a avocatei Alina Scafaru era membru din esalonul secund al clanului Cordunenilor. A fost arestat preventiv în repetate rânduri. Cunoscut opiniei publice acesta s-a fãcut dupã ce a fost arestat împreunã cu membrii clanului Gologan, pentru proxenetism. Acestia puseserã bazele unei retele de prostitutie, ce-si desfãsura activitatea în Franta, cunoscutã pentru cruzimea de care dãdeau dovadã fatã de victimele lor. Dupã ce a fost arestat, Florin Rotariu a fost pus în libertate, dar a încãlcat termenii eliberãrii conditionate si a pãrãsit localitatea. A fost din nou arestat în 2010 si pus apoi în libertate dupã câteva luni. În 2012 este arestat din nou pentru un scandal provocat într-un restaurant din Iasi, scandal pornit de la o melodie cântatã de lãutari. Pentru acel incident a mai primit încã 1 an si jumãtate de închisoare. Pânã la urmã, Florin Rotariu ajunge în penitenciar, în 2014, si are de ispãsit o pedeapsã de 5 ani cu închisoarea pentru proxenetism.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.