spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Soferul ucigas din Miclesti, trimis în judecatã dupã doi ani de zile!

- Advertisement -

PILOSUL…Beat, vitezoman si neatent în trafic, pe un drum national pe timp de noapte. Este cazul soferului Marcel Enache, din Miclesti, care în iulie 2013 a bãgat în spital sapte persoane, dintre care una a decedat din cauza rãnilor suferite. Anchetatorii au avut nevoie de doi ani pentru a-l trimite pe Enache în judecatã, desi acesta se lãuda prin satul Chircesti, acolo unde are un magazinas, cã va scãpa de rigorile legii. În mai a.c., procurorii l-au trimis în judecatã pe Enache sub acuzatia de “ucidere din culpã”, desi modul în care s-a produs accidentul si faptul cã era beat la volan la momentul producerii tragediei ar fi trebuit sã-i facã pe oamenii legii sã ia mãsuri mai aspre la adresa sa, inclusiv retinerea pe perioada cercetãrilor.

Pe 26 iunie, la Judecãtoria Vaslui va fi primul termen în dosarul de “ucidere din culpã”, în care personaj principal este proprietarul unui magazin din satul Chircesti, comuna Miclesti, Marcel Enache. Acum doi ani, în iulie 2013, acesta a iesit pe drumul national si, beat fiind, a decis sã se plimbe pânã la Codãesti, chipurile sã cumpere un sac de adeziv de la un depozit din fata statiei de carburanti din sat. Enache era la volanul unei masini Dacia Logan si se îndrepta cu vitezã cãtre limita cu judetul Iasi. La un moment dat, a pierdut controlul asupra directiei de mers, în curbele de la Codãesti, a pãtruns pe contrasens, acolo unde s-a ciocnit violent cu un autoturism marca Alfa Romeo, care circula din sens opus si în care se aflau cinci persoane. Impactul a fost atât de puternic încât masinile s-au rãsucit pe sosea. Doi dintre cei trei pasageri din Dacia Logan au rãmas încarcerati, pânã la sosirea pompierilor, respectiv soferul vinovat si fiica lui de 15 ani, aflatã pe scaunul din dreapta. În celãlalt autoturism, în stare mai gravã erau cei doi bãtrâni, sot si sotie, care se aflau pe bancheta din spate împreunã cu nepotul lor de 12 ani. Imediat dupã accident, soferul din vina cãruia s-a produs accidentul a coborât singur din ambulantã, descult si plin de sânge. Abia mergea. Nu a putut sã spunã cum a ajuns cu masina pe contrasens si nici de ce a îndrãznit sã urce bãut la volan. În schimb, celãlalt sofer a spus cã totul s-a petrecut în câteva fractiuni de secundã si cã nu a mai apucat sã se fereascã. “Avea vitezã asa de mare, încât nici nu l-am vãzut. Deodatã, a fãcut o buclã pe sosea si am crezut cã iese în decor. A tras de volan si ne-am lovit frontal. Eram în masinã cu familia, cu nepotul de 12 ani. Eu si fratele meu suntem bine, am iesit pe picioare, dar pãrintii nostri sunt în stare mai gravã. Am avut noroc, pânã la urmã. Puteam muri cu totii”, a povestit bãrbatul. Din pãcate, pe 10 iulie 2013, unul dintre cei doi soti, tatãl soferului accidentat, a decedat la spital, din cauza rãnilor suferite.

“Mai sunt câteva zile si se împlinesc doi ani de la moartea tatãlui meu, în acel accident groaznic”

Procurorii si politistii au avut nevoie de doi ani pentru a da solutia corectã în dosar, respectiv trimiterea în judecatã a soferului beat si vitezoman. În urma testãrii cu aparatul alcooltest, a reiesit cã soferul Enache bãuse bine înainte sã urce la volan. “El obisnuia sã circule bãut la volan, mi s-a spus de cãtre oamenii din sat. Nu era prima datã când se întâmpla asa ceva, sã circule bãut, dar în seara aceea am avut ghinionul sã iesim în fata sa, iar în urma accidentului tatãl meu a murit. Nu înteleg de ce le-a trebuit atât de mult oamenilor legii sã-l trimitã în judecatã, pentru cã, din câte am auzit la câteva zile de la accident, alcoolemia acestuia era de 1,8 la mie. Mai sunt câteva zile si se împlinesc doi ani de la moartea tatãlui meu, în acel accident groaznic”, spune unul dintre fiii bãtrânului decedat, care de altfel se afla în masinã,în momentul tragediei. Varianta oficialã a Politiei Rutiere aratã cã Marcel Enache era beat de-a binelea, când s-a produs accidentul. “Politistii Serviciului Rutier au solicitat conducãtorilor auto sã efectueze testarea cu aparatul alcooltest, iar rezultatul pentru soferul în vârstã de 38 de ani (Marcel Enache, n.r.) a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au anuntat oficialii IPJ, imediat dupã accident. Consilier local PDL, proprietar al unui mic magazin în satul Chircesti, Enache se lãuda peste tot cã va scãpa fãrã nicio sanctiune din partea judecãtorilor. Nici nu ar fi de mirare, câtã vreme legile sunt asa cum sunt, când vine vorba de accidente rutiere cu morti. Sotia celui decedat în accident, o femeie în vârstã, a stat peste 90 de zile în spital si este consideratã singura victimã a accidentului. Restul persoanelor implicate, pentru cã nu au avut 90 de zile de spitalizare, nu sunt luate în calcul drept victime ale soferului turmentat, desi au stat câteva zile în spital. “Doar mama a primit o hârtie de la procuror, în care se vorbeste cã este victimã a accidentului. Noi, ceilalti, desi am stat câteva zile în spital dupã eveniment, nu suntem în aceeasi categorie”, sustine una din pãrtile implicate. Cum vine perioada concediilor în Justitie, este de presupus cã procesul lui Enache va începe abia în toamnã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.