spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Buzatu, decizie grea: Liviu Dragnea sau Rovana Plumb?

- Advertisement -

Liderii judeteni ai PSD vor lua astãzi o decizie în privinta presedintelui interimar al partidului, dupã ce Victor Ponta s-a autosuspendat din functie, din cauza problemelor de la DNA. Ca o primã informatie, Liviu Dragnea a anuntat ieri cã va cere votul de încredere al colegilor sãi din partid, în cadrul sedintei Comitetul Executiv de astãzi, pentru a prelua atributiile presedintiei PSD. Liviu Dragnea va intra în cursa pentru sefia interimarã a PSD si va candida împotriva Rovanei Plumb, fiind la mâna sefilor de filiale PSD. Dumitru Buzatu va trebui sã decidã astãzi între cele douã candidaturi, desi este de notorietate relatia de prietenie dintre presedintele CJ Vaslui si fostul vicepremier, cel care l-a sustinut în permanentã cât a fost în Guvern.

Social-democratii îsi aleg miercuri, în sedinta Comitetului Executiv National, presedintele interimar al partidului. Rovana Plumb si Liviu Dragnea au anuntat cã vor sã preia acest post pânã la organizarea Congresului. “Voi cere votul colegilor mei din Comitetul Executiv. Vreau ca Victor Ponta sã rãmânã în functia de prim-ministru. Niciodatã nu o sã fac ceva împotriva lui Victor Ponta”, a anuntat, ieri, Liviu Dragnea. Dragnea le-a spus colegilor cã aceastã perioadã de interimat, în cazul în care va fi ales, este pe perioadã fixã, pânã la organizarea Congresului PSD. El s-a asigurat si cã Gabriel Oprea, presedintele UNPR, nu va avea o problemã dacã Rovana Plumb nu va ajunge presedintele PSD. Dragnea a spus ieri, dupã ce a avut o discutie cu Oprea, cã acesta nu se va implica în stabilirea presedintelui PSD. Candidatura lui Dragnea este vãzutã si ca o luptã între teritoriu si centru, multi lideri de organizatii judetene fiind nemultumiti cã în ultimii ani toate deciziile majore s-au luat la Bucuresti, fãrã consultarea prealabilã a celor din teritoriu. Pe lângã cei doi apar si numele lui Valeriu Zgonea si al Ecaterinei Andronescu. Zvonurile despre o posibilã candidaturã a lui Zgonea au apãrut încã de sãptãmâna trecutã, dupã ce nu a ezitat sã îl atace pe Liviu Dragnea si chiar si pe Victor Ponta, atrãgând atentia asupra problemelor lor penale.

Liviu Dragnea, sustinut de filiala PSD Vaslui

Conform unor informatii neoficiale, Liviu Dragnea ar fi sustinut de mai multe organizatii judetene PSD, printre care se numãrã si cea de la Vaslui. Este cunoscutã relatia de prietenie dintre Buzatu si Dragnea, de aceea nu ar fi nicio surprizã pentru nimeni ca liderul PSD de la Vaslui sã anunte public cã îl sustine pe fostul vicepremier. Fostul secretar general al partidului a fost prezent la Vaslui în mai multe rânduri, inclusiv la realegerea lui Buzatu în functia de presedinte al organizatiei judetene PSD. Anul trecut, alãturi de Ponta, Dragnea nu a ezitat sã spunã “Mã ceartã prietenul meu, Miticã, cã vin prea rar pe la Vaslui”, ceea ce ar putea însemna un vot în alb din partea pesedistilor vasluieni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.