spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Comisarii antifraudã au nãvãlit (iar) peste Vaslui!

- Advertisement -

ALARMÃ..Mai multi patroni de magazine din Vaslui si-au închis, ieri, la prânz, prãvãliile, dupã ce prin oras s-a lansat zvonul cã vine control de la Directia Generalã Antifraudã. Magazinele din centrul orasului si-au închis usile în câteva minute, ca la comandã, dar nu toti patronii au fost la fel de prompti. O echipã de la Antifraudã Fiscalã a intrat într-o cofetãrie din centrul orasului si, în câteva minute, a amendat unitate cu 2.500 de lei. Alti inspectori au verificat depozitele de la intrarea în Vaslui dinspre Bacãu, aplicând mai multe amenzi. La prânz, mai multe echipaje de la Antifraudã au trecut pe strada Traian, îndreptându-se spre iesirea din oras, directia Bârlad-Husi. Cel mai probabil, echipajele de la Antifraudã, se bãnuieste cã au luat la puricat magazinele din mediul rural.

Controale pe drumurile nationale, la masinile cu cereale

Mai multe echipaje de la Politia Rutierã, Directia Generalã Antifraudã si Inspectoratul de Control Trafic Rutier au fost prezente la punctul de control de la Crasna. Conform unor surse, cei de la Antifraudã, intentionau sã verifice toate masinile cu cereale care trec pe drumurile nationale din judetul Vaslui, pentru a preveni actiunile evazioniste. Nu se stie cât timp va dura actiunea DGAF, însã este sigur cã în judet sunt în jur de 30 de inspectori în control.

Iatã ce rezultate a avut Directia Generalã Antifraudã, în ultima sãptãmânã!

În ultima sãptãmânã, o armatã de 300 de inspectori antifraudã a efectuat actiuni de control la 1.209 firme care îsi desfãsoarã activitatea în zone cu risc fiscal. În urma acestor actiuni au fost aplicate 1.251 amenzi contraventionale, în valoare totalã de 4.769.984 lei. Cele mai multe au fost acordate pentru încãlcarea legislatiei privind aparatele de marcat electronice fiscale, pentru nerespectarea disciplinei financiare si pentru cã nu s-a demonstrat provenienta legalã a mãrfurilor. Confiscãrile de numerar si bunuri s-au ridicat la 395.308 lei. Activitatea a 15 agenti economici a fost suspendatã, dintre care opt pentru încãlcarea legislatiei privind aparatele de marcat electronice fiscale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.