spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

Buzatu va fi “înscãunat” în fruntea PSD pe 5 octombrie, doar cu viza DNA-ului!

- Advertisement -

ALEGERI…Pe 5 octombrie, pesedistii din judetul Vaslui se întrunesc, la Conferinta judeteanã, pentru alegerea noului presedinte. Este destul de clar, în acest moment, cã actualul presedinte al partidului, care este si seful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, va prinde un nou mandat în fruntea organizatiei judetene, dacã DNA nu va face o surprizã. Nu este, în acest moment, niciun membru de partid care sã i se opunã fãtis si cu succes lui Buzatu, asa cã acesta va câstiga alegerile la pas. Dar dacã ancheta DNA-ului se va finaliza pânã atunci si Buzatu va avea o calitate, alta decât cea de martor, lucrurile se pot complica. Sunt multi care asteaptã în partid ca acesta sã-si rupã gâtul. Initial, social-democratii au dorit sã organizeze conferinta pe 10 octombrie, însã informatia venitã de la Bucuresti, cã pe 11 octombrie este Congresul partidului, i-a dat peste cap calculele sefului PSD de la Vaslui. Mai trebuie spus cã, ieri, dupã sedinta Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitarã Vaslui, care s-a tinut la baza de la Delea, primarii PSD au fost rugati sã rãmânã la o sedintã de tainã cu Dumitru Buzatu, fãrã presã si fãrã colegii de la celelalte partide! Conform unor surse din interior, Buzatu le-a spus colegilor de partid, primari PSD, cã nu întelege de ce s-a decis, la Bucuresti, ca urmãtorul Congres al partidului sã se desfãsoare pe 11 octombrie (în varã se spunea cã acest congres se va desfãsura în noiembrie, n.r.), spunând simplu: “Nu stiu de ce se organizeazã acum Congresul, e prea mare graba, poate se amânã”.

În plin scandal legat de descinderile DNA la Consiliul Judetean, cu proiecte europene care riscã sã rãmânã fãrã finantare, dar si cu destule probleme interne în partid, Dumitru Buzatu se pregãteste pentru Conferinta judeteanã a PSD, cea care va decide cine este noul sef al partidului, în Vaslui, pe urmãtorii doi ani. Pe 5 octombrie, în jur de 600 de delegati din partea organizatiilor locale se vor aduna pentru a-si alege presedintele, la judet. Vestea a fost comunicatã ieri de cãtre Dumitru Buzatu, la o sedintã de tainã cu primarii PSD, imediat dupã sedinta Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitarã. Imediat ce s-a terminat sedinta ADIV, Buzatu a anuntat primarii prezenti cã “As dori sã am o discutie cu primarii de aceeasi culoare politicã cu mine, asa cã multumesc pentru participare domnilor primari de la alte partide si domnilor ziaristi”. Unii dintre primarii de la PNL au iesit râzând din salã, în timp ce primarii PSD s-au asezat cuminti în scaune. Conform unor surse, rãmas singur cu colegii de partid, Buzatu s-a adresat primarilor social-democrati spunându-le cã nu întelege graba cu care se organizeazã Congresul PSD la Bucuresti, dar cã PSD Vaslui îsi va face treaba. Astfel, pânã pe 5 octombrie, toate organizatiile locale vor trebui sã organizeze sedintele birourilor de conducere, prin care se vor desemna persoanele care vor candida la primãrii, în vara anului viitor.

Cine iese din cãrtile alegerilor, de la primãrii?

Sunt voci în partid care spun cã unii dintre cei 73 de primari PSD din judetul Vaslui – putini la numãr, e drept – nu vor mai candida la alegerile locale din 2016. Una dintre persoanele care a anuntat cã nu vrea sã mai candideze anul viitor este primarul de la Puscasi, Neculai Ignat, însã este de vãzut dacã se va tine de cuvânt. Se aude cã nici primarul de la Gârceni, Mircea Scutelnicu, nu ar mai dori sã continue la primãrie, însã decizia se va lua în zilele urmãtoare, la fel cum se va întâmpla si la Dumesti sau în alte comune. În cazul celor trei municipii, lucrurile sunt aproape clarificate: la Vaslui candideazã Vasile Pavãl, la Bârlad – Adrian Solomon, la Husi – Ioan Ciupilan (aici nu este luatã încã decizia oficialã, însã actualul primar al orasului are toate sansele sã prindã încã un mandat, anul viitor). Pe cele douã orase, primarii în functie, Vasile Voicu si Ioan Buta, de la Negresti si Murgeni, se vor înscrie în campanie electoralã din partea PSD, anul viitor. Pânã acum, 40 din cei 73 de primari PSD au fost mandatati de organizatiile locale sã candideze la primãrie, în vara anului viitor, rãmânând ca, în zilele urmãtoare, sã se organizeze sedinte în restul organizatiilor. Dumitru Buzatu le-a cerut primarilor pesedisti sã îi invite pe cei din conducerea organizatiei judetene la reuniunile birourilor locale PSD, probabil fiind nevoie de interventia sefilor de la Vaslui în unele comune în care sunt scandaluri în interiorul organizatiilor, cazul comunelor Banca sau Muntenii de Jos.

Buzatu: “Sã vã predati mandatele cu socotelile în ordine”

De fatã cu toti primarii din judet, inclusiv cu cei de la PNL si alte partide, Dumitru Buzatu le-a reamintit primarilor – mai ales cei care nu vor mai câstiga un nou mandat – cã ar fi bine sã lase toate lucrurile în ordine, în contabilitatea primãriilor, iar lucrãrile sã fie executate corect si la timp. “Au venit în judet, anul acesta, în jur de 400 miliarde lei vechi la investitii, cu care trebuiau terminate unele investitii. Aveti grijã de lista de investitii pe anul viitor, este an electoral si trebuie sã aveti grijã sã vã dimensionati bugetul, sã vã înscrieti în limitele legale. Se încheie un mandat si trebuie sã avem grijã ca toate socotelile sã fie în ordine, la închiderea mandatelor noastre”, a spus Buzatu. Presedintele Consiliului Judetean a atras atentia primarilor asupra faptului cã mari sume de bani la Ordonanta 28 nu sunt cheltuite, iar repercursiunile vor fi foarte mari asupra judetului. “Vã rog sã verificati lucrãrile si situatiile de lucrãri. Lipsesc muncitorii specialisti la firmele de constructii, de aceea avem mari întârzieri peste tot în judet. Dacã nu vom cheltui toti banii la Ordonanta 28, ne vom trezi în situatia cã vom primi sume mai mici pentru investitii, spunându-se cã nu avem capacitatea de a cheltui banii care ni se dau”, a mai spus presedintele CJ Vaslui.

Elicopterul lui Dragnea i-a purtat noroc, în aprilie 2013

Acum doi ani de zile, în aprilie 2013, actualul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier, a ajuns la conferinta de alegeri de la PSD Vaslui cu un elicopter, fiind asteptat de zeci de jandarmi, pompieri si politisti. Desi Dragnea venea la sedinta Consiliului Judetean PSD, o actiune politicã, cu un elicopter, i s-a pãrut normal sefului actual de la PSD. Faptul cã a ajuns în Vaslui cu un elicopter la o sedintã de partid nu i s-a pãrut ciudat lui Dragnea. “Dumneavoastrã stiti programul meu? Am închiriat un elicopter privat, plãtit cu bani de la partid. De ce este sfidãtor?”, a rãspuns fostul vicepremier, la întrebãrile ziaristilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.