spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Weekend cu spectacole si concerte de exceptie la Bârlad

- Advertisement -

INVITATIE Pentru bârlãdenii iubitori ai Thaliei weekend-ul care îsi intrã de astãzi în drepturi are o ofertã generoasã: spectacole de teatru si un concert pentru pian, unde vedeta este … Brahms.

Pe tot parcursul acestui weekend, la Bârlad, institutiile de culturã se întrec în a atrage spectatori, oferind activitãti culturale foarte intersante. Începând de astãzi, de la orele 19.00, Teatrul “V.I.Popa” din localitate gãzduieste spectacolul de teatru “Haimanaua”, dupã Victor Eftimiu, în regia cunoscutului regizor român Dan Tudor. “Haimanaua” este o adaptare hollywoodianã si plinã de haz dupã piesa “Omul care a vãzut moartea”, de Victor Eftimiu, jucatã de o trupã de teatru de la Bucuresti. Alexandru Filimon este interpretat, parcã printr-un joc al destinului, de… Tudorel Filimon, secondat de senzuala Alina Chivulescu, în rolul sotiei, si de exuberanta Adela Popescu, în ipostaza funny a fiicei îndrãgostite. Andrei Duban si Dragos Ionescu, actori cunoscuti si deveniti indispensabili spectacolelor lui Dan Tudor, dau sigurantã si savoare comicã acestei noi si inspirate puneri în scenã. Dincolo de talent, Dan Tudor stie sã construiascã adevãrul teatral, sã decupeze momente, sã valorifice potentialul unor situatii comice, dar si sã-si aleagã (întotdeauna cu remarcabilã îndemânare) actorii. De aceastã datã publicul se poate bucura din plin de întâlnirea cu unii dintre cei mai iubiti si mai populari actori români de comedie. Din distriubutie fac parte actorii Dan Tudor, Tudorel Filimon, Alina Chivulescu, Dragos Ionescu, Adela Popescu, Andrei Duban. Pretul unui bilet este de 65 de lei. Tot la Teatrul “V.I. Popa” din Bârlad vã puteti delecta sâmbãtã, 17 octombrie, de la ora 18.30, cu spectacolul “Dureri fantomã”, de Vasili Sigarev, în regia lui Radu Ghilas si scenografia lui Sandu Maftei. Pretul unui bilet este de numai 20 de lei.

Vã place Brahms?

Dacã sunteti melomani înflãcãrati, sunteti asteptati duminicã, 18 octombrie, la orele 17.30, la Pavilionul “Marcel Guguianu”, unde Mircea Mamalaucã, directorul Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad, a organizat un recital de pian “BRAHMS”, sustinut de doi studenti de marcã ai Universitãtii de Arte “George Enescu” din Iasi: Valeria Lapsin si Dragos Andrei Cantea. Dezvãluim si ce se va cânta din opera lui Brahms în seara de duminicã: Trei Intermezzi op.117 (Dragos Andrei Cantea), Klavierstucke op. 118 (Lavinia Lapsin) si Baladele, op. 10 (Dragos Andrei Cantea). Lavinia Lapsin provine din Chisinãu, Republica Moldova, si este studentã în anul II la Universitatea de Arte “George Enescu” la pian, clasa prof. Ioana Stãnescu. Lavinia este pentru prima datã în concert la Bârlad, în timp ce Dragos Andrei Cantea vine sã concerteze a patra oarã pentru bârlãdeni. El este în prezent student în anul I Master, la clasa prof. Ioana Stãnescu, la Conservatorul iesean. A sustinut recitaluri si turnee în orase din tarã precum: Iasi, Bârlad, Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj, Botosani sau Galati. În perioada preuniversitarã a participat la Olimpiadele nationale si a obtinut numeroase premii. În anii studentiei a participat la masterclassuri sustinute de pianisti importanti ai lumii, printre care Andrei Gavrilov (Ateneul Român din Bucuresti în octombrie 2014). Este membru al Fundatiei “Remember Enescu” din 2011.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.