spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

ENORIASI DIN ARDEAL, ALUNGATI DIN CATEDRALA EPISCOPALÃ!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Un grup de enoriasi din Ardeal a trecut prin momente de teroare, în urmã cu câteva sãptãmâni, într-o zi de duminicã. Ardelenii, printre care erau ingineri si specialisti în picturi bisericesti, în trecere prin Husi, venind de la Chisinãu, au dorit sã vadã interiorul Catedralei Episcopale de la Husi, despre care auziserã cã ar fi din vremea lui Stefan cel Mare. Au intrat în curtea Episcopiei, s-au dus în Catedrala Episcopalã si au început sã se roage, moment în care un agent de pazã s-a nãpustit asupra lor. “Iesiti afarã! Nu aveti voie aici! Vreti sã-mi pierd pâinea pentru voi?”, a strigat agentul de pazã, având în vedere cã la intrarea în curtea Episcopiei este o gheretã în care stã în permanentã un paznic, de la o firmã specializatã. “Mãi omule, îti mai trebuie un pistol sã ne împusti”, a strigat unul dintre enoriasi. Bodyguardul i-a scos cu forta afarã pe enoriasii din Ardeal, în timp ce, se spune, Episcopul Corneliu ar fi vãzut toatã scena de la geamul palatului sãu.

Oamenii veneau de la Chisinãu si au ajuns la Husi dupã Liturghie, la prânz, duminicã. Slujba religioasã, spun surse din Episcopie, se terminase, PS Corneliu se retrãsese deja în palatul sãu, asa cã ardelenii au crezut cã se pot ruga în liniste, fãrã sã deranjeze pe cineva. Au intrat în curtea Episcopiei si s-au îndreptat spre Catedrala Episcopalã, cu gând sã vadã clãdirea frumoasã a bisericii din inima Eparhiei Husilor. S-au asezat în genunchi în fata icoanelor, moment în care, ca o furtunã, s-a nãpustit un bodyguard de la Episcopie. “Ce cãutati aici? Nu aveti voie! E închis. Cine v-a dat voie sã intrati?”, a strigat paznicul Episcopiei, dupã cum spun surse care au fost prezente la incident. Degeaba au încercat sã protesteze credinciosii. Bodyguardul nu s-a lãsat înduplecat si i-a împins afarã din Catedrala Episcopalã. “Mãi bãiete, îti mai trebuie un pistol, sã ne împusti. Ce rãu am fãcut, cã am intrat sã ne închinãm?”, ar fi spus unul dintre inginerii din Ardeal cãtre bodyguard. Nervos, acesta le-a replicat, arãtând spre geamurile Palatului în care locuieste PS Corneliu, Episcopul Husilor: “Mã vede de sus si îmi pierd slujba. Vreti sã rãmân fãrã serviciu”. Un comportament de toatã jena, mai ales cã, spun surse din Episcopie, Catedrala Eparhialã este mai mereu închisã, iar credinciosii nu sunt lãsati sã se închine în timpul zilei, de câte ori doresc.

Un preot, la adãpostul anonimatului: “Nouã ne cere sã tinem bisericile deschise, iar Episcopul ce face?”

“Este urât ce se petrece la Episcopie. PS Corneliu a angajat firmã de pazã si nimeni nu are voie sã stea în curte, ziua, darãmite sã intre în Catedralã. E mai mereu închisã cu cheia. Cum vine asta, nouã ni se cere sã tinem bisericile deschise, iar Episcopul tine sub cheie Catedrala din curte? Nu e normal ce se petrece”, a spus unul dintre preotii din judet, la adãpostul anonimatului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.