spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Patru din cei cinci primari PSD din municipiile si orasele judetului Vaslui vor intra în campanie electoralã

- Advertisement -

TINTÃ ELECTORALÃ… La început de an, dinspre tabãra PSD rãzbate un aer de încredere, liderii social-democrati sunt convinsi cã vor câstiga alegerile locale de la Vaslui, din luna iunie. Seful pesedistilor, Dumitru Buzatu, îsi îndeamnã membrii de partid sã înceapã deja campania electoralã, sã se mobilizeze încã din ianuarie pentru confruntarea cu liberalii, socotiti principalii adversari politici în judet. Patru din cei cinci primari în functie, la municipii si orase – Vasile Pavãl (Vaslui), Ioan Ciupilan (Husi), Vasile Voicu (Negresti), Ioan Buta (Murgeni) – vor intra în campanie, în varã, anuntã Buzatu. Al cincilea candidat nu este primar, ci parlamentar, deputatul Adrian Solomon, care va avea de înfruntat puternica tabãrã liberalã de la Bârlad.

Dumitru Buzatu a anuntat, încã de la începutul anului 2016, cã social-democratii îsi propun sã obtinã peste 60% din voturi la alegerile locale din vara acestui an. Nici nu este de mirare cifra anuntatã, câtã vreme mai mult de 80% dintre alesii locali, fie cã vorbim de primari, viceprimari sau consilieri locali sunt cu acte în regulã la PSD. Buzatu mai spune cã toti cei 15.000 de membri de partid din judet trebuie sã se mobilizeze încã de la începutul anului si sã se pregãteascã foarte serios pentru alegerile locale. “I-am vãzut pe liderii PNL, care se contraziceau cu privire la tinta partidului pentru alegerile de anul acesta. Unii spuneau cã vor sã obtina 25% din voturi, altii cã trebuie sã obtina 30%. Ei spun cã e o tintã realistã, dar eu cred cã si-au propus din start sã piardã alegerile. Ca atare, anuntãm cã noi ne dorim un rezultat cât mai bun, peste 60% din voturi, cât mai multe functii de primar si majoritãti confortabile în consiliile locale si în Consiliul Judetean”, spune Dumitru Buzatu.

Primarii în functie au prima sansã, explicã Buzatu

Liderul PSD Vaslui a precizat cã partidul si-a stabilit candidatii la functiile de primar din municipii si orase, în timp ce la comune mai sunt câteva candidaturi de stabilit. Buzatu a declarat cã primarii în functie, peste 70 la numãr, au prioritate la candidaturi, atâta vreme cât îsi doresc un nou mandat si nu au probleme cu legea. În Vaslui, actualul primar Vasile Pavãl a fost anuntat încã din toamna anului trecut drept candidat pentru al treilea mandat, în timp ce în Bârlad intrã în campanie, pentru functia de primar, deputatul Adrian Solomon, dupã ce fostul primar Titi Constantinescu a demisionat din functie din cauza unor probleme cu legea. La Husi, Negresti si Murgeni, PSD va intra în cursa electoralã cu actualii primari, respectiv Ioan Ciupilan, Vasile Voicu si Ioan Buta, cei mai bine situati în optiunile electorale locale. “Primarii care sunt în functie, care au experientã, sunt în continuare bine cotati si doresc sã mai candideze, au prioritate. Vom veni cu candidati noi doar acolo unde actualii edili nu mai doresc sã participe la alegeri, ori au prin lege interdictia de a mai candida pentru obtinerea de functii publice’“, mai spune seful PSD Vaslui.

Ce fac liberalii, în acest timp? Nu se stiu nici acum candidatii la alegerile locale!

În timp ce PSD îsi scoate la înaintare armata de membri de partid si alesi locali, liberalii par sã dormiteze în gerul iernii. Nu se stie nici pânã în acest moment, oficial, vreunul dintre candidatii la primãriile din mediul urban. S-a spus cã, pe Husi, va candida medicul Nelu Tãtaru, senator PNL, însã nici în acest caz nu este o decizie anuntatã oficial de conducerea organizatiei judetene liberale. La Vaslui, desi se pare cã Marius Arcãleanu ar fi iesit favorit în sondajele de opinie interne, liberalul nu este dorit de tabãra Ciurariu-Polak, astfel cã nu se cunoaste cine îl va înfrunta pe Pavãl. La fel, la Bârlad se duc lupte interne acerbe pentru candidatura la primãrie, fiind anuntate tot felul de variante, inclusiv candidatura celui care a reprezentat PNL la alegerile locale din 2012, Dumitru Boros. Nu mai luãm în calcul faptul cã nu sunt anunturi oficiale nici pe Negresti sau Murgeni, ceea ce înseamnã cã liberalii se pregãtesc de un mare esec, nicidecum de vreo victorie, câtã vreme peste patru luni se declanseazã campania electoralã. Ironic, la finele anului trecut, Buzatu avea despre sefii PNL o declaratie extrem de amuzantã. “În principiu, raporturile cu Partidul National Liberal sunt de adversitate politicã. Nu existã elemente care sã ne conducã cãtre o colaborare realã, însã dacã se ivesc ocazii pentru realizarea unor obiective ale administratiei publice locale sunt deschis la orice colaborare cu cei care reprezintã PNL. Am o viziune foarte clarã asupra relatiile cu cei din conducerea PNL Vaslui, stiu doar cã ei au o conceptie primitivã asupra raporturilor cu PSD-ul, care se rezumã la faptul sau la dorinta lor ca eu sã dispar de pe fata pãmântului. De aceea spun cã au o conceptie primitivã, ei cred cã existenta mea îi face sã nu obtinã voturile alegãtorilor. În realitate, lucrurile sunt mult mai complexe. Ca sã fiu putin ironic, sper sã nu fie schimbati sefii de la PNL Vaslui, cã ãstia îmi plac cel mai mult”, spunea Buzatu.

Dinspre Partida Romilor, vin vesti bune pentru PSD: tiganii merg pe mâna lui Buzatu si Pavãl!

Etnie importantã în judet, romii vor merge la alegerile locale pe mâna PSD-ului. Chemat la urãturile de final de an de la sediul judetean al Partidei Romilor, Dumitru Buzatu spunea cã se simte onorat sã participe alãturi de aceastã etnie, pentru cã este membru atât la PSD, cât si la… Partida Romilor! “Vã multumesc din suflet pentru invitatie, în dubla mea calitate. Ca orice membru constiincios, am dat curs invitatiei si am venit sã vã transmit în numele meu, personal, cât si al colegilor din PSD un sincer La Multi Ani, iar anul care vine sã vã gãseascã sãnãtosi”, declara Dumitru Buzatu. Consilier judetean si liderul al romilor, Ilie Târu a promis ajutor total pentru PSD, în campania de alegeri de la locale. “Trebuie sã fim aproape de PSD, este singurul partid care ne-a înteles si ne-a ajutat, ori de câte ori am avut nevoie. Multumesc, în numele romilor, pentru ajutorul pe care primãria Vaslui îl dã celor mai necãjiti locuitori din oras si vã spun cã Partida Romilor a fost, este si va fi alãturi de PSD toatã viata. PSD va reveni la putere, anul viitor, pentru cã are cei mai buni oameni, iar în iunie 2016 vom demonstra cã Partida Romilor este o fortã politicã”, a completat Târu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.