spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Va intra UNPR Vaslui în hora celor de la PSD, la locale?

- Advertisement -

DECIZIE… Conducerea nationalã a PSD se va întâlni cu liderii de organizatii judetene, în aceastã sãptãmânã, pentru a discuta despre politica de aliante pentru 2016. Sedinta, la care va participa si Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, va analiza avantajele si dezavantajele unei liste comune cu UNPR la alegerile locale. Negocierile finale se poartã între Gabriel Oprea si Liviu Dragnea. Cei doi ar avea pe masã un draft de protocol, însã niciunul nu este multumit de pretentiile celuilalt. La Vaslui, între PSD si UNPR sunt relatii foarte bune, social-democratii fiind sprijiniti de progresisti în Consiliile locale si la primãrii. Deputatul UPNR Sergiu Vizitiu crede cã alianta nu se va rupe si cele douã formatiuni vor avea liste comune la alegerile locale.

Surse din PSD sustin cã, în acest moment, sunt trei mari solutii care se discutã în partid. În ciuda faptului cã social-democratii doresc sã meargã separat în alegeri, existã si riscul major al izolãrii partidului, de aceea este posibilã o coabitare cu UNPR, în continuare. În prima variantã, PSD si UNPR ar putea merge pe liste comune si la alegerile locale si la alegerile parlamentare. Varianta este doritã de UNPR, cu conditia sã nu primeascã o ofertã umilitoare din partea social-democratilor. În a doua variantã, cele douã partide intrã separat în alegerile locale. Dupã afisarea rezultatelor se va discuta, în lumina noilor mutãri de pe scena politicã, strategia pentru alegerile parlamentare. Momentan pare o variantã serioasã luata în calcul în PSD si este o variantã pentru care se pregãteste si UNPR. În ultima solutie gânditã la Bucuresti, PSD si UNPR participã pe liste comune, dar în anumite judete vor avea candidati diferiti la unele primãrii. Este o solutie de compromis pentru a elibera oala cu presiuni din anumite judete, în care social-democratii si progresistii nu se înteleg. Ceea ce se stie, la acest moment, este cã în PSD Vaslui existã un curent de opinie conform cãruia social-democratii ar trebui sã candideze singuri la urmãtoarele alegeri locale, dupã care sã se vadã, functie de rezultatele obtinute de fiecare formatiune politicã, UNPR sau Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), cu cine se vor face aliante în Consiliile locale si Consiliul Judetean.

Deputatul UNPR crede cã alinata cu PSD va rezista

“Pe 27, PSD se întruneste la Sinaia, urmând ca noi, cei din UNPR, sã ne întâlnim la Brasov, pe 29 ianuarie. Atunci vom sti exact cum vom aborda campania electoralã la locale. Eu, personal, cred cã vom fi pe liste comune. Alianta dintre PSD si UNPR functioneazã acum foarte bine si va continua, mai ales cã avem multe proiecte începute împreunã. Dacã am merge pe liste separate ar însemna ca alianta sã se rupã ceea ce nu prea se întrezãreste. Dar în scurt timp vom sti exact si atunci o sã putem sã ne informãm electoratul fidel exact”, a declarat deputatul UNPR – Sergiu Vizitiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.