spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Negocieri tensionate între presedintele Marian si candidatul Ciurariu

- Advertisement -

Cine va fi candidatul PNL la Bârlad?

DISCUTII…Tensiuni tot mai mari în interiorul PNL, dupã anuntul fãcut sãptãmâna trecutã de senatorul Dan Marian, care spunea cã schimbã candidatul la primãria Bârlad, Dionisie Lefter, cu avocatul Dumitru Boros. În fata presei, Marian se bãtea cu pumnul în piept, anuntând cã Boros va fi mai mult ca sigur candidatul la Bârlad, însã lucrurile nu stau tocmai asa. Seful Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncã (AJOFM) Vaslui, bârlãdeanul Daniel Olteanu, pare sã fie cel mai important candidat pentru primãria Bârlad, din partea vechiului PNL, dar ar fi si propunerea partidului pentru postul de prefect al judetului, în urma unor negocieri pe care filiala Vaslui le poartã astãzi la Bucuresti. Dacã lui Marian i-au iesit cãrtile la judet, unde a pus mâna pe functia la care, plus un mic “artificiu”, schimbarea candidatului liberal pentru primãria Bârlad si numirea avocatului Boros drept candidat ar fi cu adevãrat o mare problemã. Boros pare sã fie la remorca lui Adrian Solomon, în Bârlad, lucru vizibil la ultima sedintã de Consiliu Local, când l-a ridicat în slãvi pe candidatul PSD la primãrie, lãudând modul în care social-democratul a gândit bugetul orasului pentru anul 2016! Astãzi, la Biroul Politic National al PNL se vor pune în discutie si propunerile filialei Vaslui. Este vorba de numirea unui presedinte unic pe filialã, în perioada senatorului Dan Marian, desemnarea primei pozitii pe lista de consilieri judeteni si candidatul PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean, în persoana deputatului Florin Ciurariu.

Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean, care nu se poate împãca cu ideea cã nu este prima optiune a partidului pentru postul de presedinte la CJ, nu a mai ajuns ieri la sedinta Comitetului Judetean Executiv, semn cã nu este de acord cu deciziile luate de sefii filialei. În doar cinci minute, cu unanimitate, s-a aprobat candidatura lui Ciurariu la functia de presedinte al CJ Vaslui, în timp ce Bichinet va fi pozitia a doua pe lista de consilieri judeteni, pentru functia de vicepresedinte. Cu aceste decizii, filiala Vaslui merge astãzi la discutii cu conducerea centralã a partidului. Sunt, însã, spun surse demne de încredere, motive de tensiune în partid pentru douã pozitii importante în administratia judetului: postul de primar al municipiului Bârlad si noul prefect al judetului. Pentru fiecare din cele douã posturi, liberalii au mai multe variante, care stârnesc nemultumiri în partid.

Boros, “un cãtelus la dispozitia lui Solomon”, asa spun bârlãdenii despre omul lui Marian

A devenit o certitudine faptul cã Dionisie Lefter nu va candida pentru primãria Bârlad din partea PNL. Sãptãmâna trecutã, la conferinta de presã, din postura de presedinte unic al PNL Vaslui, senatorul Marian anunta cu emfazã: “Candidatul PNL la primãria municipiului Bârlad va fi dl. avocat Dumitru Boros, nu altcineva. Pe doamna Monu o scuz pentru acel comunicat, mai ales cã ne stim de mult timp”. Ori, în organizatia liberalã din Bârlad avocatul Boros nu este prea bine vãzut. “Pânã ce a vãzut cã senatorul Marian îl va numi drept candidat, dl. Boros era cel mai înversunat adversar al lui Solomon si al PSD-ului din Bârlad. La sedinta de buget, din urmã cu câteva zile, când s-a vãzut cu sacii în cãrutã, Boros a schimbat placa si aproape cã era un cãtelus la dispozitia lui Solomon. A votat bugetul PSD, lãudându-l pe Solomon pentru modul în care a împãrtit banii”, spune un liberal din Bârlad, la adãpostul anonimatului. Cu toate acestea, Marian si fostul PDL Bârlad insistã ca Boros sã fie candidatul la primãrie. Vechii liberali au mai multe variante de lucru pentru primãrie. Cele mai multe sanse le are Daniel OIteanu, directorul AJOFM, cel care este ofertat si pentru postul de prefect al judetului, dupã schimbarea lui Andrei Puicã din functie. Sunt o serie de scenarii care aratã cã Olteanu ar putea prinde ceva fortã în administratie, ca prefect, dupã care s-ar putea înscrie în campania electoralã de la Bârlad, cu sanse reale de a bate PSD-ul în lupta pentru primãrie.

Va fi lansat, pe ultima sutã de metri, un candidat surprizã pentru primãria Bârlad?

Dacã toate variantele enumerate pânã acum vor cãdea, în urma discutiilor si negocierilor, liberalii mai au un as în mânecã la primãria din Bârlad, respectiv un om de afaceri de succes, care si-a clãdit cariera politicã pas cu pas, întocmai ca Iohannis. Managerul ar putea fi lansat în politica mare în cel mai scurt timp, la începutul primãverii, pentru a avea sanse sã fie cunoscut de electoratul din oras. Cert este cã, în acest moment, între presedintele Dan Marian si candidatul CJ, Florin Ciurariu, sunt o serie de tensiuni, care au ajuns si la urechile sefilor de la centru. Cum se vor termina aceste scandaluri, rãmâne de vãzut, mai ales cã sunt cunoscute derapajele lui Marian în functiile de conducere, de-a lungul timpului

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.