spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Se zbate între viatã si moarte, lovitã de o masinã chiar de ziua ei! (foto)

- Advertisement -

NEATENTIA COSTÃ Accident cumplit, petrecut ieri la Bârlad, în plin centru al orasului. O minorã de 17 ani, din comuna Fãlciu, Doinita Cardas, a fost spulberatã de o masinã Dacia Logan, când a încercat sã traverseze neregulamentar, chiar în fata Cinematografului “Victoria” din localitate. Cumplitul accident s-a petrecut sub privirile înmãrmurite ale tatãlui minorei si ale iubitului ei. Minora din Fãlciu, care locuieste în Italia cu mama sa, a ajuns la spitalul bârlãdean în stare gravã, fiind trimisã la Iasi, la clinica de Neurochirurgie, cu fracturã de craniu si hemoragie subarhnoidianã (sânge în creier), în stare foarte gravã. Medicii sunt sceptici în privinta sanselor de supravietuire. Accidentul s-a petrecut chiar în ziua când Doinita Cardas împlinea 17 ani! Neatentia a adus-o în pragul mortii, ea traversând absolut ilegal, în fugã, prin loc nemarcat, printre masini, iesind în fata Daciei Logan, condusã de un cetãtean de 60 de ani, care n-a putut sã o evite.

O fatã de 17 ani, din comuna Fãlciu, care a venit la Bârlad, ieri, sã-si scoatã actul de identitate, a primit un “cadou” neasteptat de la viatã: a fost accidentatã aproape mortal, de o masinã. Cauza: neatentia în traversare, prin loc nepermis, pe strada principalã a Bârladului, în fata Hotelului “Premier”. Minora a iesit dintre masini, în fugã, intentionând sã ajungã la Cinematograful “Victoria”, iar din sens opus a fost izbitã de Dacia Logan si azvârlitã câtiva metri în fatã. Fata a fost izbitã violent de masina condusã de un bârlãdean de 60 de ani, Alexandru C. La fata locului a venit ambulanta, în câteva minute de la apel. Minora a intrat în soc traumatic, fiind resuscitatã la fata locului mai bine de 20 de minute si, dupã ce a fost stabilizatã, a fost dusã la spitalul bârlãdean, având soc traumatic si politraumatisme produse prin accident rutier. “I-au fost fãcute imediat investigatiile la Computerul Tomograf, care a evidentiat cã a suferit o fracturã cranianã de os temporal cu hemoragie subarahnidianã. În rest avea doar echimoze. Era constientã, dar nu comunica, fiind probabil în stare de soc. A fost trimisã la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, unde cel mai probabil a si fost operatã “, a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului. Medicii ieseni nu ne-au putut preciza asearã decât faptul cã fata este în stare criticã.

Traversarea neregulamentarã, egal inconstientã!

Doinita Cordas, nãscutã pe 4 martie, a traversat neregulamentar, în fugã, printre masini, intentionând sã ajungã la tatãl ei, care era pe cealaltã parte a strãzii. A fost lovitã în plin. Tatãl a precizat pentru mass-media cã fata trebuia sã plece din tarã. Venise din Italia, unde locuieste cu fosta sa sotie, pentru a-si scoate actele de identitate. “Tocmai iesise de la un avocat unde si-a întocmit actele de plecare”, a spus tatãl minorei care se zbate acum între viatã si moarte. Politistii au efectuat cercetãri si au întocmit un dosar penal pentru vãtãmare din culpã. “Politistii Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetãri la locul producerii unui accident de circulatie, în urma cãruia o persoanã a suferit vãtãmãri corporale. Accidentul s-a produs pe strada Republicii, din municipiul Bârlad. Gheorghe B., în vârstã de 60 ani, din municipiul Bârlad, a condus un autovehicul din directia centrul orasului cãtre Grãdina Publicã, iar la un moment dat a accidentat o tânãrã, în vârstã de 17 ani, din comuna Fãlciu. Din primele cercetãri a rezultat faptul cã victima s-a angajat în traversarea strãzii prin loc nemarcat si nesemnalizat, fiind lovitã de autovehicul. Tânãra a fost transportatã la Spitalul municipal de Urgentã Bârlad unde a fost diagnosticatã initial cu „politraumatism”. Politistii au testat conducãtorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând faptul cã acesta nu consumase bãuturi alcoolice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat Loredana David, purtãtoarea de cuvânt a IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.