spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Pediatra Bianu de la Husi pierde si… câstigã în instanta Judecãtoriei Iasi!

- Advertisement -

ÎMPÃCIUITORI Magistratii Judecãtoriei Iasi, acolo unde au fost strãmutate cele douã procese intentate DSP-ului de pediatra Floreta Bianu, s-au dovedit cel putin… imprevizibili! În primul proces, iesenii au dat dreptate DSP-ului, care a amendat-o cu 2000 de lei pe Floreta Bianu, pentru nerespectarea procedurilor medicale obligatorii în cazul “Bedregeanu”, iar în cel de-al doilea proces, deschis împotriva comisiei de malpraxis, judecãtorii îi dau dreptate doctoritei! Culmea, ambele dosare vizeazã exact acelasi caz, cu urmãri tragice: moartea fetitei Alexandra Bedregeanu, de 4 ani, din Bunesti Averesti, la 40 de minute de la internarea în Spitalul Husi, în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2015.

S-a împlinit un an si jumãtate de când fetita de 4 ani, de la Bunesti Averesti, a murit cu zile la Spitalul Husi, însã lucrurile sunt departe de a se clarifica. Instanta Judecãtoriei Iasi, unde medicul Floreta Bianu a intentat proces împotriva comisiei de malpraxis, care i-a dat “vot de blam”, dupã moartea fetitei, i-a dat câstig de cauzã doamnei Bianu, dispunând anularea actului oficial. Prin aceasta se întelege cã pediatra din Husi nu poate fi acuzatã de neglijentã profesionalã, care sã fi dus la moartea copilei. În mod surprinzãtor, aceeasi instantã a Judecãtoriei Iasi, pe 29 septembrie 2015, a dat dreptate DSP Vaslui în celãlalt proces intentat de doctorita Bianu, care, în linii mari, continea elemente tot despre sanctionarea neglijentei medicului! Comisia de control initiatã în urma scandalului, din care fãceau parte si reprezentanti ai Ministerului Sãnãtãtii, au sanctionat-o pe pediatra Bianu cu 2000 de lei, pentru nerespectarea dispozitiilor privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgentã. A pierdut acest proces, dar l-a câstigat pe cel cu malpraxis-ul! Fãrã îndoialã, victoria a bucurat-o foarte mult pe Floreta Bianu, care, de la bun început, a declarat cã îsi va împãca cei mai buni avocati, pentru a se rãzboi cu toti cei care au acuzat-o de moartea fetitei.

Dacã dr. Bianu ar fi apelat la ajutorul medicului de la CPU, poate Alexandra ar fi trãit!

De reamintit cã Alexandra Bedregeanu a decedat în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2014, la spitalul Husi, chiar în bratele sefei de sectie de Pediatrie, Floreta Bianu. Comisia de anchetã a cazului a sustinut cã medicul i-a aplicat corect tratamentul medical, dar a neglijat alte aspecte, care au dus la moartea fetitei. Dr. Bianu ar fi trebuit sã solicite ajutorul medicului urgentist, aflat în spital la acea orã, care avea competenta de a interveni pentru eliberarea cãilor respiratorii. În lipsa acestei manevre, fetita, diagnosticatã cu laringitã, a decedat la 40 de minute de la internare. O comisie de specialitate a anchetat cazul, a aplicat amenzi, inclusiv Spitalului, SJA Vaslui, directorului medical, medicului urgentist, dar si pediatrei Bianu, iar apoi, comisia de malpraxis, sesizatã de familia victimei, a dat un “vot de blam”. De la bun început, medicul Floreta Bianu s-a declarat nevinovat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.