spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

O elevã din Bârlad îl acuzã pe Solomon de minciunã! Cu dovezi!

- Advertisement -

TROMPETA A “CÂNTAT” FALS Eleva Andra Georgiana Palmaciu, de 17 ani, din clasa a XII-a, cea care a pus în miscare autoritãtile locale pentru a respecta legea educatiei si a acorda elevilor reducere de 50% la transportul în comun, a postat ieri pe pagina ei de Facebook un drept la replicã pentru Adrian Solomon. Acesta a împroscat cu noroi eleva, la o conferintã de presã, precizând jurnalistilor cã eleva se tine de scrisori virtuale si cã ar trebui sã îsi vadã de scoalã, ea nefiind prezentã la simulãrile de la Bac. Dreptul elevei la replicã l-a lovit pe deputatul Adrian Solomon, fix unde-l doare mai tare: la credibilitate! Eleva a demonstrat cã acesta minte la fel cum respirã! Cu dovezi!

La ultima sa conferintã de presã, sustinutã la sediul PSD, deputatul Adrian Solomon a comis-o din nou. A comentat despre eleva Andra Georgiana Palmaciu, care este în clasa a XII-a si are rezultate remarcabile la scoalã, cã se tine de scrisori virtuale în loc de scoalã. Andra a fãcut acum douã luni o scrisoare deschisã autoritãtilor bârlãdene, acuzând mizeria de transport local fãcutã de firma Unistil, caz mediatizat de noi în luna ianuarie. Eleva a obtinut atunci reducerea cu 50% a pretului biletului de cãlãtorie cu autobuzele de transport în comun, obligând edilii bârlãdeni sã respecte legea! Deputatul PSD a fost interpelat de jurnalisti, întrebând cum comenteazã el scrisoarea elevei Palmaciu, care a obligat aproape pe edili sã respecte legea. Iatã cum a jignit-o Solomon (poreclit de colegii de Parlament “trompeticã”, dupã ce acesta a suflat în portavoce de la balconul Parlamentului), la conferinta de presã de la începutul acestei sãptãmâni. “Nu mã intereseazã scrisorile care nu-mi sunt direct adresate la cabinet. Numai alea de la cabinet mã intereseazã, care vin cu numãr de înregistrare. Problema este cã unii tineri sunt mai activi în spatiul online decât la scoalã. Si e pãcat sã treacã simulãrile pentru bacalaureat, iar tu sã te fixezi numai pe online”. La precizarea jurnalistilor cã Andra a fost la simulãrile de la Bac si chiar a obtinut note foarte bune, Solomon a replicat: “Noi avem alte informatii. Cã nici n-a participat la simulãrile de bacalaureat. Ideea este sã ne tinem de scoalã pânã când o terminãm, ca sã nu terminãm si liceul la Casa de Culturã, cum a fãcut prefectul cu facultãtile sale”.

“Am drept la replicã”

Reactia elevei Andra Palmaciu n-a întârziat sã aparã. Ieri, aceasta a postat pe pagina sa de socializare un drept la replicã pe care vi-l redãm în totalitate! Ce bine ar fi dacã toti am reactiona la fel, atunci când unii politicieni nu mai au rusine si se dezlãntuie în a jigni cetãtenii cãrora le cersesc voturi si apoi îi scuipã în ochi timp de patru ani!

“Domnule Solomon, asteptam acest moment. Stiam cã veti renunta la sfaturile cunoscutilor de a vã tine în frâu atitudinea violentã, stiam cã veti evada din propria cochilie prin singura cale pe care o cunoasteti, încercarea de a denigra. Stiu cã ati fost crezut, stiu cã apelati la naivitatea cetãtenilor si vã axati pe faptul cã nu se vor deranja sã afle adevãrul. Toate acestea fiind spuse, îmi permit sã vã anunt cã aveti informatori neexperimentati, dat fiind cã am fost prezentã la simulãri, ba chiar am si fost admisã si cu sigurantã acest lucru ar trebui sã fie ultima dumneavoastrã grijã, având în vedere cã nu mã cunoasteti. Asadar, înainte de a aduce acuzatii, ar fi politicos sã vã informati cu exactitate sau poate ar trebui sã evitati sã mai mintiti. Nu credeti cã o faceti destul în campaniile electorale? Vã scriu iar, în mediul virtual, pentru cã nu sunteti cu nimic mai important fatã de restul cetãtenilor… sau asa vã considerati?  Superioritatea pe care credeti cã o detineti este un fals, o închipuire, cum veti sti altfel de ce anume au nevoie cetãtenii dacã nu vã veti afla la acelasi nivel? Sau nu vã pasã de nevoile noastre? Ar trebui sã ne multumiti, nu sã ne denigrati, nu uitati, în curând, voi face parte din grupul celor votanti.  Pãrintii mei cotizeazã la salariul dumneavoastrã si decideti cã este lãudabil sã le denigrati fiica? Îmi pare rãu cã pãrintii mei nu vã pot întâlni, însã mama slujeste alt pãmânt de multi ani, pierzând astfel toate momentele importante ale familiei, iar tata nu îsi permite sã vã strângã mâna, dat fiind cã sunteti un domn, si nu poate risca sã vã provoace o grimasã atunci când îi veti simti bãtãturile. Domnule, chiar nu au importantã îndrumãrile dumneavoastrã spre a mã scolariza, am ajuns aici si fãrã ajutorul dumneavoastrã. Sunã a ironie, atunci când mã <<trimiteti la scoalã>>, având în vedere cã o fac, desi CLM, cu o majoritate pe care o stim cu totii, nu îmi oferã un transport decent. Sã stiti domnule cã nu-mi fac un obicei din a vã scrie, cunosc nulitatea, însã, asa, ca printr-o minune, dacã v-ati pierde <<rolul esential>> din viata politicã, ce veti face? Eu îmi voi continua studiile. Dumneavoastrã veti deveni iar un domn profesor de istorie fãrã titulaturã? Banal, pentru spiritul dumneavoastrã superior, nu credeti?

Astfel, domnule, nu credeti cã ar fi de apreciat sã evitati în a mai denigra si a mai minti cetãtenii? Sau spiritul civic al tinerilor vã înspãimântã? De ce vã temeti cu adevãrat? Sã nu vã asteptati vreodatã, la o scrisoare oficialã, <<la birou, acolo>>, pentru cã nu vã consider într-atât de important încât sã mã deranjez, cu toatã stima, însã nu pot admira o persoanã ce a contribuit într-un mod sau altul la bãtãturile tatei si lacrimile mamei.”, a scris Andra Georgiana Palmaciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.