spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Andra Palmaciu rãspunde postacilor politici care au atacat-o!

- Advertisement -

REACTIE FERMÃ La numai 17 ani, Andra Palmaciu, eleva care a scris deschis, pe pagina retelei de socializare, autoritãtilor si politicienilor din Bârlad si care, recent, i-a dat un rãspuns usturãtor deputatului Adrian Solomon, care a atacat-o în conferinta sa de presã, le-a adresat o “Scrisoare Deschisã” celor care au postat comentarii rãutãcioase la adresa ei. Reactia elevei este hotãrâtã si vine dupã ce postacii au atacat-o folosind cuvinte grele, acuzând-o cã “s-a vândut politic”, cã “altcineva i-a scris postãrile de pe Facebook”, plus jigniri incredibile la adresa ei si a familiei sale. “Recunosc, în spatele meu se aflã cineva. Îngerii care mi-au construit un rai al scrierii si mai am zile de singurãtate, am lacrimi, am zile în care am îndurat ger în statiile de autobuz, am zile în care am fost cãlcatã în picioare din cauza îmbulzelii, am multã urã strânsã în piept pentru fiecare gest de “ridicare din umeri”, acestia sunt factorii ce m-au azvârlit într-o luptã continuã cu edilii si simpatizantii acestora”, scrie Andra Palmaciu.

În urmã cu câteva zile, imediat dupã conferinta de presã a deputatului Adrian Solomon, din 17 martie, când a fost atacatã nejustificat de acesta, eleva de 17 ani, Andra Georgiana Palmaciu, de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Bârlad, a postat un rãspuns usturãtor pentru deputatul Solomon. Pe site-ul cotidianului nostru au fost, la data aparitiei rãspunsului dat deputatului, peste 70 de comentarii, plus alte câteva mii pe reteaua de socializare si pe pagina de Facebook a cotidianului nostru. Foarte multe dintre postãri au încurajat-o pe Andra si au felicitat-o, precizând cã asa trebuie sã reactioneze tineretul român împotriva politicienilor îngâmfati si fãrã educatie. Vã reamintim cã deputatul Adrian Solomon, care este si candidatul PSD la functia de primar al Bârladului, a fãcut comentarii nejustificate la adresa Andrei Palmaciu, care a pus pe jar autoritãtile bârlãdene, pe care le-a obligat, prin postarea ei pe reteaua de socializare si care a fost preluatã de presã, sã respecte legea si sã acorde 50% reducere pe transportul în comun din Bârlad. Deputatul a spus cã Andra ar fi mai bine sã se tinã de scoalã si, fiind în clasa a XII-a, sã-si vadã de examenul (Bacalaureatul) care îi bate la usã. El a mai spus cã Andra n-a fost prezentã la simulãrile de la Bac, lucru pe care l-a combãtut Andra – precizând cu dovezi cã Solomon a mintit: a fost prezentã la simulare si a luat chiar note foarte mari.

Iatã ce a scris Andra Palmaciu pentru cei care au jignit-o pe pagina cotidianului nostru (postacii plãtiti de PSD):

Scrisoare deschisã simpatizantilor ce au afirmat cã se aflã “Cineva” în spatele meu si cã eu nu stiu sã scriu, iar altcineva îmi scrie scrisorile

Recunosc. “În spatele meu” chiar se aflã cineva. Sunt ceea ce sunt datoritã îngerilor ce mi-au construit un rai al scrierii. Scriu pentru cã am avut parte de dascãli ce mi-au insuflat si îngrijit acest dar. Mi-au îngrijit penele aripilor ajutându-mã sã mã îndrept spre înalt. Scriu despre orice, despre viatã, iubire, moarte, dar mai ales despre ceea ce mã doare, si nu voi permite nimãnui sã îmi fure acest har. Sunt capabilã sã scriu singurã, sunt capabilã sã mã revolt si sã-mi cer drepturile, nu am nevoie de gândurile altora pentru a mã avantaja.

Vã multumesc pentru orice criticã adusã, pentru fiecare jignire. Mã ajutati. Am învãtat sã mã dezvolt si sã transform defectele în calitãti. Tot ceea ce fac este sã lupt pentru ceea ce nu am avut, desi mi se datora, lupt sã mã apãr si nu permit nimãnui sã îmi aducã acuzatii false, indiferent de statut. Nu-mi place politica, nu-mi plac politicienii, si niciodatã nu voi permite cuiva sã-mi foloseascã numele. Nu am început sã scriu pentru cã am fost pusã sã fac acest lucru, am scris deoarece stiam cã acela este punctul maxim de tolerantã pe care îl pot accepta.

Am ceva “în spatele meu”. Am zile de singurãtate, am lacrimi, am zile în care am îndurat ger în statiile de autobuz, am zile în care am fost cãlcatã în picioare din cauza îmbulzelii, am multã urã strânsã în piept pentru fiecare gest de “ridicare din umeri”, acestia sunt factorii ce m-au azvârlit într-o luptã continuã cu edilii si simpatizantii acestora. S-au aplicat tot felul de tertipuri pentru a mã opri, pentru a ceda, însã nu am fãcut-o. Nu voi îngenunchia în fata nimãnui, nici în fata unor acuzatii false, aduse de persoane ce nu-mi cunosc reusitele.

Astfel, chiar am “în spate” pe cineva, dascãlii ce mi-au oferit posibilitatea de a mã destãinui prin darul ce mi-a fost oferit. Dumnealor sunt unicii vinovati pentru diplomele pe care le detin, pentru concursurile la care am participat, pentru locurile fruntase pe care le-am obtinut, pentru revistele cu care am colaborat, pentru tot ceea ce sunt. Sã stiti cã am fost implicatã în alte zeci de proiecte, am condus alte multe activitãti, de toate felurile, am muncit pentru mine în primul rând, deoarece zâmbetele celor din jur mã satisfac. Multe actiuni la care am luat parte nu au fost mediatizate, iar acest lucru nu m-a împiedicat sã fac ceea ce trebuie. Chiar credeti cã mã voi opri din a fi eu, doar pentru cã insinuati lucruri total neadevãrate? Vã înselati. Toate acestea se obtin prin muncã asiduã, de aceea, presupun, vã este greu sã acceptati si sã întelegi.

(Andra Georgiana Palmaciu)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.