spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

Sef de promotie “Emil Racovitã”: “Schimbarea pleacã de la mine si de la tine”

- Advertisement -

SEF DE PROMOTIE… Adelin Stanciu are 18 ani si este cel mai bun elev de la Liceul “Emil Racovitã” Vaslui. A terminat liceul cu media generalã 9,99 si îsi doreste sã îsi construiascã o carierã în domeniul geneticii. “Cine stie, poate voi deveni cel mai bun în acest domeniu si voi descoperi antidotul împotriva cancerului”, spune Adelin.

Tânãrul a urmat specializarea Stiinte ale Naturii si va continua pe acelasi drum.  “Pentru cã am terminat un profil real, acolo unde troneazã biologia, chimia, matematica, fizica, îmi doresc sã continui o carierã pe directia aceasta: cercetare în domeniul geneticii. Voi urma cursurile Facultãtii de Biochimie din Iasi sau din Bucuresti, nu sunt decis încã, apoi voi urma un masterat si doctorat în Biologie molecularã si celularã si Geneticã Molecularã, pentru a deveni la început asist. univ., apoi sã avansez pânã la gradul prof. univ. Multe persoane mã judecã pentru faptul cã nu urmez calea medicinei. Într-adevãr, am vrut medicinã, dar din dorinta de a fi cel mai bun, am început sã îmi distrug sãnãtatea, pânã acolo încât mi s-a spus “mai încet, altfel ajungi în cosciug!”. Existând anumite probleme, m-am îndepãrtat de acest vis, invocând tot felul de scuze. Într-un final, mi-am dat seama cã fac o mare gresealã, dar se pare cã e prea târziu. Totusi, voi alege un domeniu conex cu Medicina: cercetare în Genetica. Cine stie, poate voi deveni cel mai bun în acest domeniu si voi descoperi antidotul împotriva cancerului. Timpul le stie pe toate. Acum înteleg cã trebuie sã fiu cel mai bun, sã dau tot ce e mai bun din mine ca sã ajung acolo sus, printre savantii lumii”, povesteste Adelin Stanciu.

“Oriunde te afli, trebuie sã fii cel mai bun”

Tânãrul mãrturiseste cã îsi doreste sã rãmânã momentan în România, însã este convins cã la un moment dat va luat calea strãinãtãtii pentru a-si aprofunda cunostintele. “Dacã în tarã, oportunitãtile vor fi pe masura asteptãrilor mele voi rãmâne aici, dar cel mai probabil voi pleca si în strãinãtate pentru stagii de pregãtire. Ideea centralã este cã oriunde te afli, trebuie sã fii cel mai bun. În liceu nu m-am multumit cu ideea cã sunt printre cei mai buni, am vrut sã fiu primul. Si iatã cã sunt. Nu urmez un anumit model în viatã, pentru cã am urmãrit mai multe persoane de la care am preluat calitãti. Le-am urmãrit si defectele si mi-am construit singur un portret moral. Însã doctorul neurochirurg Ben Carson a fost cel pe care l-am studiat mai bine, i-am citit toate cele cinci cãrti si pot spune cã e un om de valoare. Desi pare cã nu am timp liber, sã stiti cã am. Îmi place sã cânt la pian si fac asta de la 8 ani. Am o pasiune nebunã pentru muzica bunã, în special classic-baroc, fac voluntariat si îmi place sã ajut persoanele aflate în greutãti. De asemenea, îmi place sã citesc si sã urmãresc teatru si stand-up comedy”, spune Adelin.

“Sper ca autoritãtile sã se gândeascã si la ceilalti, nu numai la ele”

“Am mers la vot pentru cã este un drept, iar eu profit de tot ce mi se acordã. Nu am votat cu gândul cã se va schimba numaidecât ceva, ci cu speranta cã autoritãtile vor încerca sã se mai gândeascã si la ceilalti, nu numai la ele. Este absolut necesar sã întelegem cã schimbarea pleacã de la noi: dacã nu ne schimbãm mentalitãtile de a arunca gunoiul pe jos, crezând ca sunt persoane abilitate sã-l adune, sau dacã nu dãm volumul la “muzicã” mai încet în mijlocul orasului, nu putem sã ne gândim cã altii vor face totul. Schimbarea pleacã de la mine si de la tine”, conchide tânãrul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.