spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Doi bârlãdeni, campioni la contrabanda de tigãri, au ajuns pe mâna legii!

- Advertisement -

ÎN SFÂRSIT Doi bârlãdeni, Petrache Dinaur, de etnie rromã, care face parte din clanul Brãtienilor, si Costicã Stângaciu au ajuns în fata procurorilor pentru sãvârsirea infractiunii de contrabandã cu tigãri. Petrache Dinaur a fost pus sub control judiciar de cãtre procurorul de caz, iar Stângaciu Costicã îsi asteaptã verdictul, fiind dus la Tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventivã. Politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice (SICE) au retinut si o minorã din Vinderei, care se apucase si ea de vândut tigãri provenind din activitãti de contrabandã.

În urma activitãtilor desfãsurate de politisti pentru prevenirea si combaterea contrabandei, în ultimele douã zile au fost ridicate în vederea confiscãrii peste 51.000 de tigarete (2550 de pachete) fãrã timbru de accizare. Politistii Serviciului Rutier Vaslui, în colaborare cu politistii Sectorului Politiei de Frontierã Berezeni, l-au identificat în trafic, pe soseaua Nationalã din municipiul Vaslui, pe Dinaur Petrache, de 20 de ani, domiciliat fãrã forme legale în municipiul Bârlad. Acesta transporta cu un autoturism 50.020 (2510 pachete) de tigarete, cele mai multe cu timbru de accizã Republica Moldova, care urmau sã fie comercializate pe raza municipiului Bârlad. Tigaretele se aflau depozitate într-o cutie de carton si în saci menajeri care se aflau în portbagajul autoturismului si în habitaclul acestuia. „Tigaretele au fost ridicate în vederea confiscãrii, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuãrii cercetãrilor. Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice au preluat cercetãrile în acest caz, iar tânãrul a fost retinut pentru o perioadã de 24 ore, fiind cercetat sub aspectul sãvârsirii infractiunii de contrabandã. Ieri, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivã”, a spus Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Procurorul de caz a instituit asupra lui mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pe timpul cercetãrilor.

Încã un cap al retelei de contrabandisti de tigãri a „cãzut”, la Bârlad

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice l-au retinut ieri, pentru o perioadã de 24 ore, pe Stângaciu Costicã, de 38 de ani, domiciliat în municipiul Bârlad, acesta fiind cercetat pentru sãvârsirea a sase infractiuni de contrabandã. În perioada septembrie 2015 – iulie 2016, bãrbatul a fost depistat de politisti, pe raza municipiului Bârlad, în timp ce detinea spre comercializare sau comercializa diferite cantitãti de tigarete, fãrã respectarea legislatiei în domeniu. Cea mai recentã faptã a fost comisã de acesta în ziua de 18 iulie. Politistii Biroului de Ordine Publicã Bârlad si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, pe timpul exercitãrii atributiilor de serviciu, l-au depistat în flagrant pe Costicã Stângaciu, care se afla pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Bârlad si oferea spre vânzare unei femei, domiciliatã în municipiul Hunedoara, 540 de tigarete (270 pachete) fãrã timbru de accizare. Tigaretele au fost ridicate în vederea confiscãrii, iar bãrbatul a fost condus la sediul Politiei Municipiului Bârlad pentru audieri. „În baza probatoriului administrat, acesta a fost retinut de politistii de investigare a criminalitãtii economice pentru sãvârsirea infractiunii de detinere si vânzare de bunuri sau de mãrfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârsirii acesteia”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Contrabandista minorã din Vinderei!

Un alt dosar în care se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de contrabandã a fost întocmit de politistii bârlãdeni pe numele Mãdãlinei B., în vârstã de 17 ani, domiciliatã în comuna Vinderei. În dimineata de 19 iulie a.c., aceasta a fost depistatã în flagrant de o patrulã formatã din politisti de ordine publicã si jandarmi, într-un local din municipiul Bârlad. Tânãra detinea în mod ilegal, în vederea comercializãrii, 600 de tigarete (30 pachete) de provenientã Republica Moldova. Tigaretele au fost ridicate în vederea confiscãrii, iar pe numele tinerei a fost întocmit dosar penal.

„Pentru infractiunea de contrabandã, legea prevede o pedeapsã cu închisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infractiunii de contrabandã si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârsirii acesteia. Astfel de actiuni vor continua si în perioada urmãtoare, politistii actionând atât în vederea identificãrii celor cu preocupãri infractionale pe linia introducerii în tarã a tigãrilor de contrabandã, cât si a celor care transportã, depoziteazã sau comercializeazã astfel de produse”, a mai precizat Loredana David.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.