spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Politistii au confiscat 24 de tone de grâu!

- Advertisement -

CAMPANIE SI RAZIE LA GRÂU Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice, împreunã cu politistii Sectiei 5 de Politie Ruralã Murgeni, au identificat în trafic un bãrbat care transporta cu o autospecialã cantitatea de 24.000 kg grâu, avizul de expeditie a mãrfii scotând la ivealã nereguli care au dus la confiscarea întregii cantitãti de cereale. Pe raza judetului Vaslui, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice au organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea ilegalitãtilor ce se comit în domeniul producerii, transportului si comercializãrii produselor de patiserie si panificatie. Au fost date 41 de sanctiuni, în valoare totalã de 38.150 lei.

Marti, 19 iulie, pe raza judetului Vaslui, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice au organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea ilegalitãtilor ce se comit în domeniul producerii, transportului si comercializãrii produselor de patiserie si panificatie. La actiune au participat alãturi de politisti din structurile de investigare a criminalitãtii economice si politisti din structurile de ordine publicã. Acestia au efectuat controale la persoane fizice si juridice care produc, transportã si/sau comercializeazã produse de panificatie, pentru a se verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. De asemenea, au fost verificate autorizatiile de functionare, documentele legale de provenientã a produselor si mãrfurilor, documentele ce atestã calitatea/conformitatea produselor, buletinele de analizã, modul de ambalare si etichetare, autorizatiile sanitar-veterinare pentru spatiile de depozitare si documentele autovehiculelor care efectueazã distributia. Politistii au efectuat controale la 75 de agenti economici si producãtori agricoli de pe raza judetului Vaslui. În acest context au fost constatate douã infractiuni si au fost aplicate 41 de sanctiuni contraventionale (dintre care 25 la legea privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti comerciale ilicite republicatã, sase privind circulatia pe drumurile publice, patru la legea pentru stabilirea unor mãsuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, iar sase la alte acte normative), în valoare totalã de 38.150 lei. Totodatã, au fost ridicate în vederea confiscãrii produse de panificatie în valoare de 17.672 lei.

La Murgeni, 24 de tone de grâu, fãrã un contract legal!

„La controlul efectuat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice, împreunã cu politistii Sectiei 5 de Politie Ruralã Murgeni, au identificat în trafic un bãrbat care transporta cu o autospecialã cantitatea de 24.000 kg grâu. La solicitarea politistilor, conducãtorul auto a prezentat un aviz de însotire a mãrfii în care figurau ca vânzãtor o societate comercialã din municipiul Brãila, cu punct de lucru comuna Vetrisoaia, si cumpãrãtor o societate comercialã din municipiul Bacãu, fãrã a detine un contract de vânzare cumpãrare si facturã fiscalã conform legii pentru stabilirea unor mãsuri de reglementare a pietei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale. Cantitatea de 24.000 kg grâu a fost ridicatã în vederea confiscãrii de cãtre politisti, iar societatea comercialã care a vândut grâul a fost sanctionatã contraventional”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.