spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

INCREDIBIL: COPILUL DE 11 ANI ACCIDENTAT LA CAP, TRATAT CU PARACETAMOL ÎN SPITALUL DIN BÂRLAD!

- Advertisement -

STRIGÃTOR LA CER Caz incredibil la spitalul bârlãdean, unde un copil de 11 ani accidentat de un inconstient de 18 ani, fãrã permis de conducere, a fost tinut sapte ore la Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) al spitalului, fiind internat la sectia Pediatrie Neurologie. Acolo, timp de 24 de ore, desi avea lovituri puternice la cap si umãrul fracturat, i s-a administrat doar o jumãtate de pastilã de paracetamol! Pãrintii copilului, disperati, au solicitat transferarea acestuia la o clinicã de neorochirurgie din Iasi, însã medicii pediatri bârlãdeni nu au fãcut aproape nimic pentru a fi trasferat. În conditiile în care copilul a vomat de douã ori, dupã traumatismul suferit în accidentul de circulatie, singurele rãspunsuri ale medicilor bârlãdeni de la Pediatrie au fost: „Nu rãspunde nimeni la Neurochirurgie la Iasi”, a fost rãspunsul din ziua de luni si apoi „Nu este de acord Neurochirurgia sã-l primeascã pentru cã filmele de la CT aratã cã bãiatul nu are nimic la cap”. Într-un final, când s-au vãzut cu presa pe cap, medicii bârlãdeni au acceptat sã se „strãduiascã” mai mult si, având acceptul de la Clinica de Neurochirurgie Iasi, unde s-a intervenit prin deputatul Tudor Ciuhodaru, copilul urmeazã sã plece astãzi la Iasi. Culmea este cã, medicii din Iasi au spus cã nu i-a contactat nimeni de la spitalul din Bârlad!

Chiar dacã medicii se aflã în grevã generalã, iar urgentele sunt asigurate, cel putin la nivel declarativ, la spitalul din Bârlad se pare cã urgentele sunt tratate… diferit. Povestea cazului pe care vi-l vom relata începe duminicã, 30 octombrie, la orele 14.00. Pe strada Trestiana, la Cãrãmidãrie, unde locuiesc „celebritãtile” politice bârlãdene, un copil de 11 ani, Robert Mihai, a fost accidentat de un tânãr de 18 ani, Gabriel Panainte, care circula pe acea stradã cu o masinã înmatriculatã în Anglia, cu volan pe dreapta. Copilul a traversat strada prin loc nemarcat si a fost izbit în plin de masina condusã de Gabriel Panainte, lovindu-se puternic la cap (a spart parbrizul masinii). De aici începe calvarul copilului accidentat si al pãrintilor sãi. Robert a fost transportat la spitalul din Bârlad, la CPU, unde au început investigatiile… complicate. Sapte ore au asteptat pãrintii ca sã fie investigat Robert la radiologie, la CT, fiind diagnosticat cu „traumatism cranio-facial si fracturã humerus stâng”. Copilul s-a plâns de mari dureri de cap, si-a pierdut constiinta în momentul impactului si aceste simptome n-au însemnat aproape nimic pentru medicii bârlãdeni. L-au dus în jurul orelor 21.00 la Sectia Pediatrie – Neorologie, unde si pãrintii au venit alãturi de el. Tatãl copilului, Florin N., a dormit cu acesta în salon, veghindu-l.

„I-au dat o jumãtate de pastilã de paracetamol”

„De duminicã seara când l-au internat si pânã luni seara, când au venit nasii copilului meu, i s-a dat o singurã datã, o jumãtate de pastilã de paracetamol. Am insistat încontinuu sã-mi trimitã copilul la Iasi la Neurochirurgie sau la Spitalul de Pediatrie << Sf. Maria>>, dar mereu au spus cã nu rãspunde nimeni, apoi cã au trimis filmul de la CT si cã nu se vede nimic grav pe film. Bãiatul meu a vomat de douã ori si mereu a spus cã-l doare capul, având traumatism si are douã hematoame la cap. Când a venit nasul lui si l-a vãzut, a început sã întrebe ce tratament i se aplicã si s-a înfuriat pe medici cã nu-l trateazã cu nimic, abia atunci au început sã-i punã perfuzii. Eu nu înteleg, cum se poate asa ceva? La un asemenea diagnostic, cu umãrul rupt, cu capul lovit de parbrizul unei masini în vitezã, sã nu fie tratat decât cu paracetamol?? Am insistat mult sã-l trimitã la Iasi, am fãcut solicitare la Ambulantã, dar mereu ne spuneau cã ba nu rãspunde nimeni la neurochirurgie, ba cã filmul trimis acolo nu aratã cã ar fi necesar sã ajungã la Iasi, neavând mai nimic. Oare asa ar proceda si cu copilul lor dacã ar fi accidentat? Eu cred cã este altceva la mijloc. O mãtusã a celui care a accidentat copilul este infirmierã la spital si se tot învârtea si susotea pe la CPU cu medicii, cu asistentele… Eu nu trag la rãspundere pe nimeni, copilul a fost neatent si a traversat periculos, recunosc, dar trebuie sã vedem exact ce are, sã nu mã trezesc cu el legumã sau cã moare dupã câteva luni”, a spus tatãl copilului Florin N.

Presa a ajuns pe post de sperietoare?

Dupã discutia avutã cu pãrintii lui Robert Mihai, am încercat sã vedem dacã cele spuse de medicii bârlãdeni se verificã. Adicã, faptul cã la Neurochirurgie în Iasi, la Spitalul „Sf. Maria”, nu au vrut sã-l primeascã pe copilul accidentat. Surprizã! Medicii ieseni erau la grevã, iar cei care asigurau urgentele ne-au spus cã nu figureazã niciun apel de la spitalul din Bârlad pe numele acestui copil. Deputatul Tudor Ciuhodaru, asa cum îl stim, extrem de sãritor la nevoile oricui apeleazã la domnia sa, a solicitat la Neurochirurgie Iasi sã fie primit copilul din Bârlad, primind acceptul. Astfel, astãzi, Robert Mihai va pleca la Iasi, asa cum s-au rugat pãrintii de medici de trei zile. Grav este faptul cã, încercând sã obtinem o pozitie oficialã a medicului Gabriela Vocol, sefa sectiei Pediatrie-Neurologie, aceasta n-a vrut initial sã vorbeascã cu presa, iar la întrebarea de ce nu este trimis copilul la Iasi, ne-a spus: „Nu rãspunde nimeni la Neurochirurgie”. Însã, dupã cum ne-au spus pãrintii, la consultatie si tratament, cadrele medicale erau „agitate” cã a venit presa! Pãi, de ce trebuie sã vinã presa, ca sã-si facã datoria?

Soferul – nesofer si strada vitezomanilor

Vã reaminitim cã, în urma verificãrilor efectuate în baza de date privind detinãtorii de permise de conducere, s-a stabilit faptul cã Gabriel Panainte, de 18 ani, nu posedã permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. „Acesta a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind negativ. Pe numele tânãrului a fost întocmit dosar de cercetare penalã pentru sãvârsirea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fãrã a detine permis de conducere si vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat, luni, Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Am aflat cã Gabriel Panainte tocmai luase examenul de salã pentru obtinerea permisului de conducere. Urma sã fie programat la proba de traseu, iar el se „antrena” duminicã pe strada Trestiana, de parcã ar fi fost un drum oarecare, nu un drum public! Mai grav, dupã cum ne-au relatat pãrintii lui Robert, în zona Cãrãmidãrie nu existã un limitator de vitezã pe carosabil, toti soferii mergând pe acolo cu o vitezã cu mult peste limita legalã, deoarece prin zonã nu prea vezi echipaje de politie „la pândã” ca prin centrul orasului! Autoritãtile bârlãdene au reactionat într-un final si ieri s-a montat acolo un astfel de limitator de vitezã. Nu mai spunem cã în zonã, unde copiii se joacã pe trotuare, masinile locatarilor sunt parcate pe o bandã de pe carosabil, blocând-o astfel, iar circulatia se desfãsoarã pe un singur sens si cu vitezã. Poate se sesizeazã vreunul dintre cei doi candidati la deputãtie din zonã si ia niste mãsuri! Cum? Pãi e treabã de politician aici, nu de ziarist!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.