spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Partidul lui Buzatu, în stare de soc: ALDE pe prima pozitie, PSD doar pe locul 4, în buletinele de vot!

- Advertisement -

ORDINE… Cei din organizatia ALDE Vaslui au chiuit de bucurie, ieri dupã-amiazã, auzind ordinea de pe buletinele de vot la alegerile din 11 decembrie. Au avut toate motivele, întrucât la extragerea la sorti de la Biroul Electoral Judetean (BEJ) cei din Alianta Liberalilor si Democratilor Europeni au iesit pe prima pozitie în buletinele de vot. La localele din varã, cei de la ALDE au ocupat pozitia a treia, dupã PSD si PNL, partide care acum vor trebui sã se multumeascã cu pozitii mult inferioare. „Suntem multumiti, este pentru prima oarã când ocupãm acest loc I pe buletinele de vot”, a spus Cristian Cosmin, coordonatorul organizatiei judetene ALDE Vaslui. Dumitru Buzatu le cere celor care se bucurã cã sunt pe pozitia I sau II sã nu se bucure prea mult, „pentru cã pozitia a 4-a a PSD-ului este o pozitie ca oricare alta”. Si o situatie extrem de ciudatã, care a reiesit ieri la extragerea de la BEJ. Cei de la UNPR, socotit partid parlamentar, sunt pe pozitia a doua în cele 500.000 de buletine de vot care se vor tipãri pentru judetul Vaslui.

A fost bucurie mare în sediul ALDE, ieri dupã-amiazã, când s-a aflat cã alianta deschide buletinele de vot, de pe prima pozitie. „Este pentru prima datã când, la alegeri, suntem pe primul loc în buletinele de vot. Cred cã pozitia aceasta ne va avantaja, vom câstiga si ceva voturi în plus, datoritã pozitionãrii noastre pe locul I. Sã dea Dumnezeu sã avem cât mai multe voturi, suntem cu totii multumiti de locul obtinut la tragerea la sorti. Cred cã pentru noi, pentru ALDE Vaslui, vizita celor doi copresedinti, Cãlin Popescu Tãriceanu si Daniel Constantin, a fost un moment fericit, ne-au purtat noroc”, a spus Cristian Cosmin, imediat dupã ce a aflat de rezultatul tragerii la sorti. La PSD, vestea cã partidul condus de Buzatu este pe pozitia a patra nu i-a impresionat prea mult pe liderii judeteni. „Orice loc e bun pe liste. Candidatii PSD vor fi gãsiti la pozitia a patra în buletinele de vot, un loc ca oricare altul, nu este nicio problemã. Cine crede cã, aflându-se pe locul I sau II are un avantaj electoral, se însealã, dã dovadã de naivitate si are o apreciere peiorativã la adresa cetãtenilor care voteazã. Oamenii voteazã dupã felul în care au guvernat partidele si dupã programele acestora, nu dupã locul de pe buletinul de vot”, spune Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui. În varã, buletinele de vot pentru consiliile locale si primarii din judetul Vaslui au avut o ordine total diferitã fatã de cea trasã la sorti ieri. Atunci, ordinea pentru Consiliul Judetean a fost PSD, PNL, ALDE si UNPR, ca asezare în paginã a listelor cu candidati, totul în functie de numãrul acestora. În mediul rural, în majoritatea cazurilor, toate cele patru formatiuni parlamentare au fost pe aceeasi paginã.

Iatã cã apare si UNPR pe buletinele de la Vaslui, desi nu mai este organizatie în judet!

Marea surprizã a extragerii de la BEJ de ieri a fost pozitia a doua ocupatã de UNPR, partid care nu mai are organizatie judeteanã – în mod oficial! – la Vaslui. Cei de la BEJ au explicat cã anomalia a fost posibilã întrucât Uniunea Nationalã pentru Progresul României este considerat în continuare partid parlamentar, cu grup propriu. Desi nu va fi trecutã o listã de candidati în dreptul siglei UNPR, vasluienii care vor dori sã dea votul acestui partid o pot face, punând stampila pe sigla Uniunii. Pe pozitia a treia apare PNL, în timp ce candidatii din organizatia condusã de Dumitru Buzatu vor fi gãsiti pe pozitia a patra în buletinele de vot. Ungurii de la UDMR, ca partid parlamentar, sunt pe pozitia a cincea. Ca formatiuni neparlamentare, iatã ordinea de pe buletine, începând cu pozitia 6: Partidul Miscarea Popularã, Partidul România Mare, Partidul Socialist Român, Partidul Ecologist Român, Alianta Nationalã Românã, USR. Partidul România Unitã ocupã ultima pozitie în buletine. Vor mai fi si 16 pozitii ale minoritãtilor nationale, au mai spus reprezentantii Biroului Electoral Judetean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.