spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

INCREDIBIL: Director evaluat de oameni fãrã studii corespunzãtoare

- Advertisement -

CONCURS…Ghinion pentru Gabi-Marian Gavrilescu, director la Scoala Gimnazialã din Perieni si candidat la aceeasi functie. Edilul Alexandru Iacob refuzã în continuare sã ia o decizie corectã în ceea ce îi priveste pe reprezentantii autoritãtii locale din comisia de evaluare a concursului pentru conducerea unitãtii de învãtãmânt. În ciuda nenumãratelor cereri ale Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, viceprimarul Alina-Mihaela Chiper, cadrul didactic aflat în incompatibilitate dupã ce a avut un conflict cu persoana pe care trebuie acum sã o noteze, a rãmas pe pozitii, membru în comisie. Al doilea membru a fost înlocuit dupã ce a intrat în concediu de odihnã, culmea, cu un consilier local care nu are studiile egale cu Gabi-Marian Gavrilescu, aspect ce încalcã metodologia. Asta înseamnã cã, dacã se prezintã la probele reprogramate joi, 17 noiembrie, directorul va fi evaluat de o colegã de catedrã care s-a dovedit a fi subiectivã la prima „înfãtisare”, si de un personaj care nu are acelasi nivel de pregãtire cu el.

La doar câteva zile înaintea finalizãrii perioadei de evaluare a CV-ului si sustinerii interviului în cadrul concursului pentru ocuparea functiilor vacante de director si director adjunct din învãtãmântul preuniversitar, lucrurile sunt în continuarea incerte pentru unul dintre candidati. Este vorba despre actualul director al Scolii Gimnaziale din Perieni, Gabi-Marian Gavrilescu. Demersurile întreprinse de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui pentru a schimba cei doi membri din comisia de evaluare, reprezentanti ai autoritãtii locale, numiti de primarul Alexandru Iacob, nu au avut rezultatul scontat. Primarul a dispus înlocuirea unui singur membru, dar nu pentru cã a devenit peste noapte mai întelegãtor. „A fost înlocuit un membru pe motiv cã i-a acordat concediu de odihnã, cu un consilier local care nu are studii egale cu ale candidatului, asa cum prevede metodologia”, a declarat Gabriela Plãcintã, inspector general al ISJ Vaslui. Doar în situatii exceptionale se acceptã ca în comisie sã intre un membru fãrã studii corespunzãtoare, atunci când nu existã în CL nicio persoanã cu studiile necesare. Practic, actualul director ar urma sã fie evaluat de un candidat cu mai putine diplome decât el, situatie nu doar absurdã, ci si umilitoare, dar si de colega sa de la scoalã, actualul viceprimar Alina-Mihaela Chiper, cu care are un conflict mai vechi. De fapt, sustin membrii comisiei, la baza amânãrii evaluãrii candidatului a stat chiar atitudinea subiectivã a Alinei-Mihaela Chiper, care ar fi refuzat sã îi acorde candidatului punctajul corect, invocând diferite motive neplauzibile si punând la îndoialã autenticitatea unor diplome existente la CV. „La început, nimeni nu a zis cã existã o situatie conflictualã, nici membrul comisiei, nici candidatul, însã pe parcursul probei toatã comisia a constatat aceastã situatie”, a mai declarat Gabriela Plãcintã. Din acest motiv probele au fost amânate.

Ultima înfãtisare, joi, 17 noiembrie

Concursul a fost reprogramat initial pentru miercuri, 16 noiembrie. ISJ Vaslui a cerut explicatii primarului cu privire la studiile noului membru de comisie delegat si a solicitat, din nou, desemnarea a doi noi reprezentanti, dar edilul a refuzat si de data aceasta sã coopereze. Rãspunsul primit nu a fost o surprizã, desi, potrivit inspectoratului, persoanele sustinute cu atâta vehementã nu sunt tocmai potrivite. Astfel cã, ultima solutie a fost o nouã reprogramare, de data aceasta în ultima zi posibilã, joi, 17 noiembrie. Este putin probabil ca lucrurile sã se schimbe pe ultima sutã de metri, de aceea candidatul, nemultumit, este decis sã nu se prezinte. În aceastã situatie, Gabi-Marian Gavrilescu va fi declarat nepromovat prin neprezentare.

Se va adresa candidatul instantei?

Potrivit surselor noastre, directorul de la Scoala Gimnazialã din Perieni nu va rãmâne cu mâinile în sân, ci îi va actiona în instantã pe cei care s-au încãpãtânat sã îi punã bete în roate cu orice chip. Rãmâne de vãzut cum se va încheia aceastã poveste. Deocamdatã, candidatii care au fost declarati promovati asteaptã cu nerãbdare finalul concursului, care va avea loc la mijlocul lui decembrie, pentru a-si intra în drepturi sau pentru a fi reconfirmati în functii, de data aceasta cu acte în regulã. Afisarea rezultatelor initiale se va face pe 18 noiembrie. Cei care cred cã au fost nedreptãtiti pot depune contestatii în perioada 21-23 noiembrie. Contestatiile vor fi rezolvate între 24 noiembrie si 9 decembrie, când vor fi afisate rezultatele finale. Pe 16 decembrie consiliul de administratie al inspectoratului scolar va valida rezultatele finale si le va transmite la Minister.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.