spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Membrii UNPR de la Oltenesti, scosi cu forta din Consiliul Local de cãtre… Bichinet!

- Advertisement -

Omul lui Bãsescu face scandal la Oltenesti

DISPERAT … Folosindu-se de metode învãtate în perioada comunismului, când bãtea cu pumnul în masã, iar cine nu asculta era eliminat din partid, Corneliu Bichinet, presedintele PMP, a fortat excluderea unor membri UNPR, inclusiv consilieri locali, pe motiv cã acestia… nu îl sustin la alegerile parlamentare! Gelu Niculães, consilier local UNPR în Oltenesti, a primit o hârtie semnatã de Bichinet si Anicãi, prin care este înstiintat cã Miscarea Popularã îi retrage sprijinul politic si cã va fi nominalizat un alt membru de pe lista UNPR pentru Consiliul Local. Culmea, un document similar a primit si fostul candidat la primãrie, Ion Botnaru, cel care ar trebui validat pe postul de consilier local joia viitoare. Ori, în conditiile în care fuziunea dintre UNPR si PMP nu este recunoscutã de lege, gestul lui Bichinet poate fi definit ca un gest tupeist, al unui politician disperat, care simte cã îi fuge pãmântul de sub picioare. Membrii UNPR din tot judetul Vaslui se regrupeazã, îsi vor lua înapoi sediile si îi vor scoate în stradã pe membrii PMP, acolo unde acestia si-au fãcut „cuiburi”. În plus, prin decizie a Biroului Electoral Central, Costicã Pencu, marioneta lui Bichinet din BEJ, a fost înlocuit de un membru al UNPR Vaslui, Oana Simona Timuc, fiind astfel o recunoastere oficialã a organizatiei judetene condusã de deputatul Sergiu Vizitiu.

La Oltenesti, toatã lumea este în fierbere. În comunã, UNPR are un nucleu important de consilieri locali, trei la numãr, oameni care nu au vãzut cu ochi buni fuziunea cu Miscarea Popularã, încã de la început. „Eu am tot întrebat dacã e legalã fuziunea, sã ni se prezinte niste documente, însã nimeni nu a vrut sã-mi rãspundã. Au încercat sã ne racoleze cei de la PMP Vaslui, fãrã nicio bazã legalã, acesta este adevãrul. Când s-a schimbat conducerea PMP de la Vaslui, a venit dl. Bichinet la Oltenesti si ne-a spus cã se va ocupa ca dl. profesor Botnaru (este vorba de candidatul UNPR la primãrie, cel care s-a situat pe locul 4 în lista de consilieri locali, n.r.) sã intre consilier. Noi avem o problemã cu consilierul de pe locul 3, care ne-a trãdat si organizatia UNPR i-a retras sprijinul politic, asa cã în locul sãu trebuia sã intre dl. Botnaru. Cu vreo sãptãmânã în urmã, au venit din partea dlui Bichinet douã persoane de la PMP, un domn Pãun si încã unul, Fordea. Au vrut sã ne lãmureascã, sã ne oblige sã facem campanie candidatilor PMP. Noi i-am spus cã pânã nu se rezolvã problema cu dl. Botnaru nu avem ce sã discutãm, mai ales cã primarul este prieten cu dl. Bichinet. Pe 14 noiembrie, ne-am trezit cu documente acasã, si eu, si dl. Botnaru, prin care eram anuntati cã ni se retrage sprijinul politic si cã vom fi înlocuiti din lista de consilieri locali. Vã spun sincer: dl. Bichinet este cel mai mare escroc de pe fata pãmântului, dacã a putut sã ne trimitã o astfel de hârtie. Este o golãnie pe care a încercat-o dl. Bichinet, pentru cã PMP nici nu are organizatie în comunã. Eu si colegii mei nu vom recunoaste niciodatã o aliantã cu PMP, am câstigat cu UNPR si rãmânem la acest partid. Nu mai facem jocurile PMP Vaslui”, spune Niculães.

Ion Botnaru este nemultumit si el: „Nu ne leagã nimic de PMP Vaslui”

Si Ion Botnaru, fostul candidat al UNPR la primãria Oltenesti, a primit un document semnat de Bichinet si Anicãi. Omul a primit documentul acasã, în urmã cu câteva zile. „Întrucât nu ati rãspuns invitatiilor repetate ale conducerii PMP Vaslui pentru întâlnirile preelectorale, nu ati strâns semnãturi pentru sustinerea candidatilor nostri la alegerile parlamentare, nu ati venit sã ridicati materialele electorale de la judet, nu ati desfãsurat niciun fel de activitate politicã în favoarea partidului si candidatilor nostri, vã comunicãm cã în cel mai scurt timp vi se va ridica sprijinul politic si veti pierde calitatea de consilier local, urmând a fi nominalizat un alt coleg în locul dvs.”, scrie în adresa semnatã de Bichinet, ca presedinte PMP. „Ne-am trezit acasã cu aceste hârtii. Nu am avut nimic cu ei, nu am semnat adeziuni la PMP, nu vãd de ce ne-ar comanda membrii de la un alt partid politic. Nu ne leagã nimic de PMP”, spune Botnaru.

Membrii UNPR îsi iau partidul înapoi

Unul dintre contestatarii fuziunii, Filip Adrian, a declarat recurs la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) fatã de decizia Completului de la Curtea de Apel Bucuresti, care nu i-a admis cererea de reintrare în proces. În aceste conditii, procesul a fost suspendat – pânã la data la care se va primi motivarea sentintei ÎCCJ – dupã ce se va judeca recursul. În acest context, UNPR-ul continuã sã existe ca partid de sine stãtãtor, cu organe de conducere la nivel central, alese recent la Conferinta Nationalã Extraordinarã din 1 noiembrie 2016. Suspendarea, pronuntatã de Completul Curtii de Apel Bucuresti, reprezintã un pas decisiv spre oprirea fuziunii si continuarea activitãtii politice a Uniunii Nationale pentru Progresul României. În conformitatea cu Statutul si Hotãrârile Conferintei Nationale Extraordinare din 1 noiembrie 2016, membrii UNPR din toatã tara vor prelua sediile UNPR cedate PMP-ului, patrimoniul si stampila, somând fostii presedinti prin executori judecãtoresti sã se conformeze, refuzul constituind infractiune. Vor fi reconfigurate Birourile Politice Permanente Locale si va fi reactualizatã evidenta membrilor de partid, în paralel cu instruirea consilierilor locali ai UNPR, cu prevederile Legii 393/2004, privind statutul alesilor locali care le interzice înscrierea în alt partid, fapt ce conduce la pierderea locului în Consiliile locale. UNPR Vaslui refuzã categoric de a participa la actiunile si manifestãrile de campanie ale PMP, precum si a tuturor celorlalte partide. Pânã dupã alegeri, UNPR se manifesta ca partid de centru, „pentru care dragostea de tarã si de neam, e mai presus de orice”. „Cine-si iubeste tara, o si apãrã în permanentã”, se aratã în deciziile luate la nivel central UNPR. Toti cei care sunt înscrisi pe listele electorale ale PMP sau ale altor partide nu mai sunt membrii UNPR, deci nu au drept de decizie în UNPR si nici de folosintã a sediilor. „Fuziunea UNPR-PMP nu s-a produs în fapt si în drept – sentinta primei instante, Tribunalul Bucuresti, nefiind definitivã si executorie, deci inaplicabilã. Având în vedere cã fuziunea UNPR-PMP avea ca obiectiv esential prezentarea la alegerile parlamentare cu un partid rezultat din contopirea celor douã, lucru imposibil de a mai putea fi realizat, reorganizarea celor douã partide nu mai este necesarã si oportunã”, a spus deputatul Sergiu Vizitiu, presedintele UNPR Vaslui. Si o ultimã precizare, conform informatiilor venite de la Bucuresti: cei care au plecat la PMP pentru a candida la alegerile parlamentare sunt considerati adversari politici ai UNPR.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.