spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Monstru cu chip de tata: si-a batjocorit copilele!

- Advertisement -

OBIECTE SEXUALE PENTRU TATÃ Dramã incredibilã în satul Obîrseni, comuna Vinderei, unde douã fete, una de 19 ani si una de 13 ani, îsi acuzã tatãl cã le-ar fi violat. Politistii din cadrul Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad fac cercetãri în acest caz, ambele fete fiind îndepãrtate din familie. Fata de 19 ani a fost institutionalizatã la Centrul pentru Victimele Abuzului în Familie, încã din luna octombrie, la solicitarea Primãriei Vinderei, iar cea de 13 ani a fost luatã din familie ieri, dupã ce fata a povestit cadrelor didactice de la scoalã cã tatãl sãu a încercat sã profite de ea. Astãzi, Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui va face o amplã anchetã socialã, fata de 13 ani fiind inclusã într-un program de consiliere psihologicã si institutionalizatã la Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Bârlad. Tatãl se apãrã, nerecunoscând nimic din acuzatiile aduse, în timp ce medicii legisti de la IML Iasi au confirmat violul asupra fetei de 19 ani, care ar fi fost comis de tatã.

Anual, zeci de copile din judetul Vaslui devin obiecte sexuale pentru cei care ar trebui sã le poarte de grijã. Tati vitregi sau chiar biologici, care pânã mai deunãzi le mângâiau pe crestet, îsi satisfac poftele sexuale cu ele.  În familia lui Licã Venin, de 52 de ani, din satul Obîrseni, comuna Vinderei, drama prin care trec douã dintre fetele lui este de neimaginat, scandalizând vecinii, care au semnalat lucrurile necurate petrecute acolo. Încã din luna octombrie ni s-a semnalat de cãtre o vecinã, cã Licã Venin îsi violeazã fata cea mare, pe Violeta, care este întârziatã mintal, având IQ-ul 25. Asistenta Socialã din cadrul Primãriei Vinderei a fost sesizatã de acest aspect si a înaintat cazul Politiei Bârlad, unde la sectia 3 Politie Ruralã a fost deschis un dosar penal. Violeta a ajuns la Centrul pentru Combaterea Violentei în Familie din Bârlad, iar în urma analizelor fãcute de cãtre medicul legist din Bârlad, ieri au sosit rezultatele: fata a fost violatã de tatã. Cel putin asa ne-au precizat sursele noastre din rândul DGASPC Vaslui. Grav este faptul cã Violeta are un retard mintal serios, având IQ -ul 25, lucru agravant pentru ceea ce i s-a întâmplat, ea neavând discernãmânt. Mama fetelor este plecatã din sat, la un alt bãrbat, din comuna Grivita, iar fetele, Violeta si Mariana, precum si bãiatul Andrei, de 16 ani, au rãmas în grija tatãlui. Promiscuitatea în care trãiesc si-a pus amprenta pe educatia celor trei copii. Violeta a fost folositã de tatã pentru a-si satisface poftele animalice. A scãpat, fiind luatã si institutionalizatã la un centru specializat din Bârlad. Dar Licã Venin a pus ochii si pe fata cea micã. Ieri, la scoala unde învatã fata, aceasta s-a plâns cadrelor didactice, în cancelarie, cã tatãl ei a încercat sã o violeze. Imediat cadrele didactice au anuntat la DGASPC Vaslui, fiind înstiintatã si Asistenta Socialã de la Primãria Vinderei. „Am mers împreunã cu politia si pentru siguranta fetei am luat-o de acolo. Acum se aflã la medicul legist, pentru a fi consultatã. De rusine fata nu spune nimic, dar va fi dusã la CPRUCANE, inclusã într-un program de consiliere psihologicã. Deocamdatã, politistii nu dau prea multe detalii, la ei încã nu a ajuns rezultatul analizelor de la IML. Nu se poate sti cu exactitate încã, dacã au fost sau nu violate. Cert este cã trãiau o adevãratã dramã, într-o cruntã sãrãcie si promiscuitate”, a spus primarul comunei Vinderei, Ionut Ghiur, care a adus asearã pe fata de 13 ani la Bârlad, împreunã cu politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad. „În prezent se efectueazã cercetãri în dosarul penal privind un posibil viol, la aceastã familie”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Satele vasluiene stau sub semnul alcoolismului cronic!

Un psiholog, consultat de reporterii nostri, considerã cã vinovatii pentru astfel de fapte sunt alcoolul si sãrãcia din multe localitãti din mediul rural.  „Se poate vorbi despre un alcoolism cronic, în mediul rural în special. Oamenii nu mai judecã, iar promiscuitatea în care trãiesc este, de asemenea, un factor ce contribuie. Sunt sãraci, locuiesc cu totii în aceeasi camerã, deseori împart si acelasi pat. Iar alcoolismul este o boalã psihicã, oamenii acestia sunt labili, au nevoie de tratament! Efectele unei astfel de traume sunt profunde si afecteazã întreaga personalitate, atât pe termen scurt, cât si pe termen lung. O astfel de traumã provoacã depresie, anxietate, reactii de stres post-traumatic, tulburãri de nutritie, de somn, probleme scolare, mai târziu criminalitate, consum de droguri, tulburãri psihice, suicid. Copilul care a suferit o astfel de traumã poate rãmâne în rol de victimã toatã viata, sã intre doar în relatii în care va fi abuzat atât sexual, cât si emotional si fizic sau poate deveni la rândul sãu agresor”, a subliniat psihologul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.