spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Elevii Liceului Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad au uimit consilierii locali si profesorii cu mãiestria lor! (foto)

- Advertisement -

VIITORUL SUNÃ BINE Elevii Liceului Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad au pregãtit o surprizã întregului CLM Bârlad, dorind sã le multumeascã tuturor consilierilor cã au aprobat achizitionarea unui simulator auto pentru liceul lor. Au organizat miercuri seara, dupã sedinta de CLM, o masã pregãtitã de mâna lor, a elevilor de la specialitatea alimentatie publicã a acestui liceu. Consilierii au fost deosebit de încântati si au savurat cu totii delicatesele pregãtite de elevi. “Meritã sã aibã ce este mai bun si mai nou pentru pregãtirea lor”, au spus consilierii la unison. Ca si profesorii din specialitatea tehnologie, care ieri, la Cercul Pedagogic – specilitatea esteticã, au asistat la o lectie deschisã, la acelasi liceu bârlãdean, unde au fost martori la efectuarea unor coafuri de searã extrem de elegante! Coafuri fãcute de elevi pe modele reale.

Consilierii bârlãdeni au aprobat miercuri, în sedinta ordinarã a CLM Bârlad, un proiect de hotãrâre privind rectificarea bugetului local. În aceastã rectificare s-a regãsit si acordarea unei sume de 18 000 de lei Liceului Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad, pentru achizitionarea unui simulator auto, necesar pentru pregãtirea elevilor de la specialitatea mecanici auto – unde este necesar sã se pregãteascã pentru obtinerea permisului de conducere. Un asemenea simulator auto detine în judet doar Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” din Zorleni. Pentru a arãta cã existã o colaborare bunã între conducerea orasului si scolile din Bârlad, Liceului Tehnologic “Petru Rares“ împreunã cu cadrele didactice, la initiativa unei directoare inimoase si cu mare drag de scoala pe care o conduce, Olimpia Tãnase, au pregãtit o surprizã consilierilor locali bârlãdeni. Astfel, la iesirea de la sedintã, cei 19 consilieri plus sefii de servicii din primãrie, jurnalistii si primarul Dumitru Boros au gãsit o masã plinã cu bucate delicioase pregãtitã de elevii acestui liceu: de la mâncare de post (salatã de avocado, salatã de vinete, zacuscã, rosii, castraveti, aranjamente cu brânzã tofu, mãsline etc.) pânã la sãrmãlute delicioase, calde, peste la grãtar, crochiuri de pui, brânzã cu mãrar, ciuperci cu maionezã, precum si o gamã variatã de prãjituri si fructe aranjate într-un mod deosebit de festiv si elegant. “Asa stim noi sã arãtãm cã le multumim celor care au grijã ca noi sã avem tot ce ne trebuie pentru a pregãti adevãrati specialisti în arta culinarã, în esteticã, în mecanicã auto, mai precis vrem sã se vadã cã eforturile bugetare nu sunt în zadar”, a spus Olimpia Tãnase, directorul liceului. Si ca sã vezi, consilierii locali si ceilalti participanti la sedintã au “ras” tot ce era pe masã!

Lectie deschisã de esteticã

La acelasi Liceu Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad, ieri au participat, în cadrul Cercului Pedagogic, profesori de tehnologie, din Murgeni, Zorleni, Puiesti si de la Colegiul Tehnic “Al.I.Cuza” din Bârlad. Ei au asistat la o lectie deschisã la specialitatea esteticã (coafeze), la clasa din ultimul an de liceu. Au fost fãcute coafuri de searã, de cãtre douã eleve, pe viu – adicã s-au folosit modele vii, iar restul elevelor din clasã au fãcut coafuri de searã pe manechine. Totul a fost realizat în clasa de esteticã, dotatã cu tot ce este nevoie pentru realizarea lucrãrilor practice. Sincer, coafurile au fost extraordinare si au fost îndelung admirate de profesorii veniti la cercul pedagogic. Toate acestea ne demonstreazã cã scoala românescã are viitor strãlucit, copiii care se orienteazã spre meserii ca ospãtari, bucãtari, brutari, esteticieni, mecanici sau soferi, fiind bine instruiti, dacã au baza materialã asiguratã si cadre didactice cu drag de meserie. Viitorul sunã bine!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.