spot_img
spot_imgspot_img
28.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Bârladul se bucurã: canalizarea Podeni-Munteni s-a semnat, la spital a a fost adus CT-ul achizitionat!

- Advertisement -

PNL SE TINE DE PROMISIUNE Pe finalul campaniei electorale pentru alegerea viitorului Parlament, primarul Bârladului, Dumitru Boros, si senatorul Nelu Tãtaru, candidatul PNL Vaslui pentru Senat, au adus bârlãdenilor multe vesti bune! S-a semnat contractul pentru începerea lucrãrilor la canalizarea cartierelor Munteni si Podeni, s-a achizitionat Computerul Tomograf (CT) pentru spital. Acestea si multe alte vesti bune au fost fãcute publice, ieri, de cãtre primarul Dumitru Boros, alãturi de senatorul Nelu Tãtaru, care a promis cã si pe viitor, dacã va fi ales, bârlãdenii, vasluienii, husenii, negrestenii si toti locuitorii judetului vor avea un sprijin neconditionat în el, pentru a le deschide drumul cãtre un viitor mult mai bun.

Conferinta de presã sustinutã, ieri, la PNL Bârlad a fost plinã de surprize pentru bârlãdeni. Primarul Dumitru Boros, alãturi de senatorul Nelu Tãtaru, un medic chirurg de exceptie al Spitalului Municipal Husi si un parlamentar serios, presedintele PNL Vaslui, au adus numai vesti bune pentru Bârlad. „Consider cã bârlãdenii trebuie sã stie ce lucreazã primarul cu aparatul propriu si chiar Consiliul Local Bârlad. Pe 28 noiembrie, am fost la trei ministere în Bucuresti: Ministerul Dezvoltãrii, Ministerul Sãnãtãtii si Agentia Nationalã pentru Locuinte (ANL). La Ministerul Dezvoltãrii am obtinut asigurãri cã Sala de Sport de la Colegiul <<Codreanu>> se va realiza în 2017. La Ministerul Sãnãtãtii am solicitat ca termenul pentru realizarea planului de conformare, care nu poate fi realizat în timpul trecut ca termen, sã fie amânat. Am discutat despre aceste cazuri si am gãsit solutia: sã achizitionãm eurocontainere pentru a muta pavilionul administrativ, iar acolo unde este pavilionul acum sã facem spitalizare de zi. Aceastã investitie se ridicã la 80 000 de euro si se va rezolva în 2017. Restul problemelor rãmân în discutie. Astãzi (ieri – n.r.), am descãrcat Computerul Tomograf, care a sosit la spital. Este o achizitie foarte importantã pentru Bârlad, pe care locuitorii o asteaptã de mult timp. Spatiul este pregãtit, aparatul este, asa cã, în scurt timp, va putea fi folosit de cãtre bârlãdeni. La iluminatul festiv am fãcut o economie de 20 000 de lei, la brad o economie de 10 000 de lei, fiind achizitionat de la o primãrie de lângã Bârlad. Am terminat un nou adãpost pentru circa 300 de cãtei comunitari si de luni intrãm sã capturãm câinii din oras, astfel cã vom rezolva problema numãrul 1 a Bârladului. Vom intra în toate zonele unde ne-au fost semnalate cazuri de haite de câini. La ANL am obtinut asigurãri cã se vor realiza cele 40 de unitãti locative din Bariera Podeni”, a spus primarul Boros.

Canalizarea Munteni – Podeni, în linie dreaptã!

Primarul Dumitru Boros a mai anuntat cã, acum douã zile, a fost semnat contractul cu firma SC Instal Service Technology SRL, care a câstigat licitatia. Valoarea contractului este de 12 500 000 lei, termenul de executie este de 24 de luni, fiind incluse în proiect 73 de strãzi si fundãturi. Acestea sunt:

PODENI: Alexandru Beldiman, Al. I. Cuza, Bãltãretul, Costache Robu, Dimitrie Cantemir (strada si fundãtura), Dochia, Dumbrava Rosie, Dunãrii, Mãrãșești, Moților, Muncii, Oituz, Sãnãtãtii, Traian, Tuchiloaia, Vrancei, Al. Vlahutã, Anastase Panu, Buridava, C.A. Rosetti, Culturii, Dimitriu Bârlad, Elena Doamna (strada si cele douã fundãturi), Principatele Unite (strada si fundãtura), Înfrãtirii, Milcov, Pasteur, Theodor Rosetti si Vulturilor.
MUNTENI: Avram Iancu, Ardeal, 1877, Bogdan Vodã, Bistritei, Closca, Costache Conache, Cpt. Grigore Ignat, Decebal, Virtuții, Iordache Gane, Victor Ion Popa, Lunii, Soarelui, Vasile Alecsandri, Vornicul Sturdza, Tinereții, Vasile Goldis, Turda, Simion Bãrnutiu, Revolutiei, Petru Rares, Fundãtura Decebal, Fundãtura Ardeal, G.G. Ursu, Horia, Grigore Ghica, Gheorghe Sincai, Învãtãturii, Luceafãrului, Olteniei, Vasile Pârvan, Puisor, Ioan Popescu, Pãcii, Linistii, Miron Costin, Petru Maior.

Sunt 22 de km de canalizare, 22 de km de bransament, patru statii de pompare. „Multumesc tuturor celor implicati în acest proiect, deoarece eu am preluat acest proiect de la cei dinaintea mea si am dus la bun sfârsit. Firma care vine are nevoie de fortã de muncã din zona noastrã! Sã nu ne trezim ca la Scoala nr. 8 sã aducã ei oameni din zona lor. Oamenii asteaptã lucrarea aceasta de peste 70 de ani. Trebuie sã avem si fortã de muncã, pentru cã muncim pentru orasul nostru”, a spus primarul Dumitru Boros.

„Trebuie sã continuãm împreunã”

Senatorul Nelu Tãtaru, candidatul PNL Vaslui pentru Senat, a adus câteva precizãri pe plan politic privind ceea ce a realizat primarul Dumitru Boros în cele sase luni de când a fost ales primar. „Domnul Boros este un liberal autentic. A reusit sã facã în sase luni ceea ce altii n-au vrut sã facã în zece ani. Este un reprezentant de seamã al PNL Vaslui si la Iasi o avut cel mai bun discurs dintre toti liberalii prezenti pe scenã. Bârlãdenii pot fi mândri de primarul lor si trebuie sã continuãm ceea ce am început împreunã. Conditia este sã ne prezentãm la vot. Îndemn pe toti alegãtorii vasluieni sã iasã la vot, indiferent care le sunt optiunile politice”, a precizat senatorul Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.