spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
21-mai-2024

Suceava, împânzită de cerşetori care se folosesc de copii, organizaţi în ceea ce pare a fi o reţea

- Advertisement -

Femeile care cerşesc cu copii în braţe, unii dintre ei bebeluşi, au devenit o prezenţă obişnuită în intersecţii şi în locurile aglomerate din municipiul Suceava. Copiii sunt exploataţi în mod constant, iar modul de organizare indică faptul că ar putea exista o reţea de cerşetorie, coordonată de una sau mai multe persoane. Cele mai multe femei care cerşesc folosindu-se de copii sunt din comunitatea de romi de la Şcheia, care face mari probleme pe linie de infracţionalitate, fie că este vorba de cerşetorie, de furturi sau de tâlhării.
Problema cerşetoriei, mai ales prin exploatarea copiilor, pare să se acutizeze tot mai mult în municipiul Suceava, iar rezolvarea poate veni doar printr-o intervenţie în forţă a unei structuri de combatere a crimei organizate.

La cerşit cu bebeluşii în braţe, în intersecţie, chiar şi pe ger
Poliţiştii locali din Suceava sunt cei care intră cel mai adesea în contact cu cerşetorii. Îi aduc la sediul Poliţiei Locale, îi amendează, însă nu le pot confisca şi banii, pentru că legislaţia nu le permite. Când este vorba de minori exploataţi prin cerşetorie se fac procese verbale de predare a acestora la Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava. Din păcate, acest circuit nu are o finalitate, pentru că mamele revin din nou la cerşit, tot cu copiii în braţe.
Liviu Manoliu, şef al Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Suceava, a declarat că are în evidenţe mai mult de 20 de cerşetori care se folosesc de copii pentru a stârni mila. Cele mai multe sunt femei care îşi exploatează propriii copii. Cel mai mic copil scos la cerşit are patru luni de zile, însă asta nu a împiedicat-o pe mamă să iasă cu el pe stradă chiar şi în condiţiile de ger de acum.

Agresive şi ameninţătoare inclusiv la adresa propriilor copii
Liviu Manoliu a explicat: „Le ridicăm din stradă pe aceste femei, fie în urma unor sesizări, fie după ce ne autosesizăm atunci când suntem în patrulă. Am constatat că în ultima perioadă sunt din ce în ce mai agresive verbal, inclusiv cu oamenii de la care cerşesc. Cer insistent bani, iar dacă nu primesc devin agresive, deocamdată doar verbal. Am avut recent un caz în care o femeie adusă la sediul Poliţiei Locale a început să strige că îşi izbeşte copilul de pereţi dacă nu o lăsăm în pace. Aceste femei invocă sărăcia, faptul că nu au nici un venit, şi nu au de gând să renunţe la cerşit”.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-01-27/Suceava-impanzita-de-cersetori-care-se-folosesc-de-copii-organizati-in-ceea-ce-pare-a-fi-o-retea

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.