spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Clubul Rotary Bârlad pregãteste viitorii lideri luminati ai tãrii!

- Advertisement -

TRAINING Un grup format din 30 de elevi de la toate liceele din Bârlad, cu cele mai bune rezultate la învãtãturã, va participa în perioada 24-25 februarie, la un training pentru arta vorbitului în public. Este cea de a doua editie a Taberei RYLA (Rotary Youth Leadership Awards, axatã pe Public Speaking. Organizatori sunt membri Rotary Club Bârlad.

Vineri, 24 februarie, la ora 13.00, în Aula Colegiului National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, va avea loc deschiderea celei de a doua editii a Taberei RYLA, organizatã de Rotary Club Bârlad. Aceastã tabãrã extrem de necesarã tinerei generatii va deveni traditie la Bârlad, iar anul acesta vor participa 30 de elevi cu cele mai bune rezultate din toate liceele bârlãdene. Pe parcursul a douã zile (24 si 25 februarie), la Colegiul “Codreanu” din Bârlad, cei 30 de elevi din clasele IX – XII vor fi antrenati de trainerul Radu Zernoveanu, din Bucuresti, despre arta vorbitului în public. La finalul Taberei RYLA, elevii vor primi diplome care vor fi recunoscute în portofoliul de activitate de voluntariat al elevilor. Tabãra se va finaliza sâmbãtã seara, cu o petrecere pentru tineri, la unul din restaurantele bârlãdene.

“Încã de la înfiintare membrii Clubului Rotary Bârlad s-au orientat preponderent cãtre sustinerea si promovarea tinerei generatii. Demersul nostru vizeazã mentinerea încrederii copiilor nostri în puterea educatiei, întrucât ei sunt cei care vor contribui major la transformarea lumii noastre într-o lume mai bunã. Iar aceastã problemã, de evolutie a lumii noastre, este în realitate o problemã de conducere. Totul poate fi schimbat cu ajutorul unor lideri luminati. Astfel cã, membrii Clubului Rotary Bârlad au decis sã abordãm Programul RYLA. De ce? Pentru cã avem nevoie de tineri puternici, destepti si încrezãtori, care vor sti sã-si foloseascã talentele pentru a merge mai departe. Ei sunt viitorul! Anul acesta este a II-a editie organizatã de Rotary Club Bârlad. Leadership-ul este un aspect esential al Rotary. Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) este un program al Rotary International, care are scopul de a ajutã tinerii sã-si descopere si sã-si foloseasca talentele pentru a aborda lumea mai constienti de munca lor si de viata în sine. RYLA are scopul de a proclama si consolida valorile de bazã ale Rotary: voluntariat, servicii, prietenie, diversitate, integritate, leadership. RYLA îsi propune sã dezvolte în tineri calitãtile de conducere, un sentiment de responsabilitate civicã si sã încurajeze dezvoltarea personalã. Este un program de formare al protagonistilor schimbãrii din noul mileniu, pentru a-i face sã constientizeze si sã înteleagã cã tot ceea ce au nevoie este deja în ei. Pentru atingerea obiectivelor proiectului au fost invitati traineri profesionisti din Rotary, cu mare experientã si expertizã. Având în vedere vârsta participantilor nostri, noi am promovat ca bazã de discutii si workshop “public speaking”. Continuturile cursurilor au fost proiectate ca rãspuns la schimbarea pe care participantii o vor trãi în curând: vor trebui sã treacã de la la un context de studiu (elev) la un context de lucru (profesie).”, explicã membrii Culbului Rotary Bârlad pe pagina evenimentului de pe Facebook.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.