spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

FAMILIA REGALÃ LA BÂRLAD, LA CÃPÃTÂIUL MAMEI PRINCIPELUI RADU DUDA (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

DOLIU….La Biserica ”Sf. Dumitru” din Bârlad, zeci de bârlãdeni s-au perindat de marti seara pânã asearã la orele 19.00, pentru a aduce un ultim omagiu medicului Gabriela Duda (fostã Constandache), nãscutã în Bârlad, mama principelui Radu al României. La Bârlad se aflã Radu al României, principesa Margareta, custodele Coranei, fratele principelui Radu, Dan Gabriel Duda, cu sotia si copiii, precum si întreaga suitã regalã. O recuzitã specialã a fost adusã de la resedinta regalã pentru slujba de înmormântare, care va avea loc astãzi, iar preotii care vor participa la slujbã au fost instruiti special de cãtre reprezentantii Casei Rgale a României, ce sã facã în timpul ceremoniei funerare, care va fi sustinutã de Înaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Dr. Gabriela Duda a decedat la 79 de ani, la Iasi, în urma unei boli grave.

Altetele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, și Principele Radu  au sosit la Bârlad de marti seara, pentru înmormântarea dr. Gabriela Duda, mama Principelui Radu, care a decedat luni, 11 septembrie, la Iasi. Gabriela Constandache s-a nãscut la 6 martie 1938 la Bârlad, fiind unul dintre cei șapte copii ai Mariei Stoica și ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicinã și Farmacie din Iași în anul 1961 și a urmat o eminentã carierã medicalã. A fost medic de țarã, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina româneascã timp de mai bine de patru decenii. Gabriela Constandache s-a cãsãtorit cu profesorul doctor René Duda în anul 1957, acum exact șaizeci de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al României, nãscut la 7 iunie 1960, la Iași, și pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, nãscut la 16 iunie 1968, la Iași. René Duda a decedat în anul 1999. În ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat într-o stare foarte gravã, iar în ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necruțãtor. Ea a fost depusã la Biserica ‘Sf. Dumitru’ din Bârlad, parohie de care a apartinut încã de la nastere. La cãpãtâiul ei au fost principele Radu al României, Alteta sa regalã principesa Margareta, Custodele Coranei Regale, fratele principelui Radu, Dan Dabriel Duda, cu sotia si copiii, precum si personalul din întreaga Casã Regalã a României.

Recuzitã specialã, comportare ca la Curtea regalã!

Astãzi va fi înmormântatã dr. Gabriela Duda, întreaga ceremonie desfãsurându-se conform protocoalelor regale. În bisericã au fost aduse scaune speciale din recuzita regalã, asezate pe mai multe rânduri, precum si douã tronuri regale, puse lângã sicriul mamei principelui Radu Duda, unde se vor aseza principesa Margareta si princiele Radu, în timpul slujbei religioase. Reprezentantii Casei Rgale au instruit preotii care vor participa la slujba de înmormântare, cum sã se adreseze Aletelor Sale Regale, conform unui protocol riguros stabilit de Casa Regalã. Slujba de înmormântare va fi tinutã de Înaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care vine pentru prima oarã la Bârlad. Slujba va începe la orele 13.00, iar la orele 14.00 se va pleca spre Cimitirul „Etrnitatea” din Bârlad, unde va fi înmormântatã dr. Gabriela Duda, alãturi de sotul Rene Corneliu Duda, în cavoul familiei Duda, unde se odihnesc pentru totdeauna trei generatii ale acestei familii. Presa are acces doar în fata Bisericii ‘Sf. Dumitru’, neavând voie sã fotografieze sau sã filmeze în incinta bisericii sau la Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.