spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Intersectia blestematã de la Independenta

- Advertisement -

ACCIDENTE….Încã un accident rutier s-a petrecut, ieri dimineatã, într-una dintre intersectiile „blestemate” din municipiul Vaslui. În ultima perioadã, la Independenta, au avut loc câteva accidente grave si foarte grave de circulatie. Ultimul a avut loc luni dimineatã când, un sofer grãbit nu a respectat culoarea rosie a semaforului si a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de un tânãr de 19 ani. Din fericire, de data aceasta, doar masinile au avut de suferit si cei doi soferi au scãpat fãrã sã fie rãniti. Dar, în ultima perioadã, în aceeasi intersectie au avut loc mai multe accidente rutiere. Într-unul dintre ele, un copil de 14 ani si-a pierdut viata dupã ce a fost spulberat de un sofer grãbit. De asemenea, de curând si tot în acelasi loc, un taxi a ajuns pe cupolã dupã ce a fost lovit în plin de masina unei firme de pazã din municipiul Vaslui. Pentru a opri valul de accidente, la un moment dat, autoritãtile au vrut sã monteze în zonã asa-numitele „cocoase”, dar anumite considerente i-au oprit.

Intersectia de la Independenta dã mari bãtãi de cap autoritãtilor vasluiene, dar si soferilor. Chiar dacã este semaforizatã, în aceastã intersectie au avut loc, în ultima perioadã, mai multe accidente de circulatie, unele dintre ele cu consecinte grave si foarte grave. Ultimul eveniment rutier de acest gen a avut loc luni dimineatã, înainte de ora 8.00.    Un sofer de 29 de ani nu a respectat culoarea rosie a semaforului si a lovit în plin un alt autoturism care circula regulamentar, condus de un tânãr de 19 ani. Din fericire, în acest caz, ambii conducãtori auto au scãpat fãrã rãni. De „suferit” au avut doar autoturismele, iar unul dintre ele a fost avariat destul de serios. Cazul a fost preluat de politisti care fac cercetãri pentru a stabili, cu exactitate, modul în care s-a produs accidentul si cine se face vinovat. De asemenea, în aceeasi intersectie, în urmã cu mai bine de o sãptãmânã, un taximetrist si-a vãzut moartea cu ochii dupã ce masina sa a fost lovitã în plin de un alt autoturism. În urma impactului, taximetrul a ajuns pe cupolã, în mijlocul intersectiei. Vinovat de producerea accidentului a fost atunci un bãrbat de 50 de ani, angajatul unei firme de pazã din municipiul Vaslui.

Intersectia în care si-a pierdut viata si Cristian Croitoru

Un alt accident teribil care a socat opinia publicã a avut loc în urmã cu mai bine de un an, în aceeasi intersectie. Un sofer teribilist a fortat culoarea rosie a semaforului si a lovit în plin un elev de clasa a IX-a care iesise de la scoalã, de la Colegiul ”Anghel Ruginã” si voia sã prindã autobuzul spre Brodoc, sã ajungã acasã unde îl asteptau pãrintii. Drumul copilului de 15 ani a fost brusc curmat de un sofer care a apãsat prea tare pedala de acceleratie si care, dupã cum povestesc martorii, a trecut pe culoarea rosie a semaforului. A lovit în plin victima si a aruncat-o în aer mai bine de 20 de metri. În urma impactului, Cristian Croitoru s-a ales cu rãni grave si foarte grave si a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui pentru primele îngrijiri medicale si evaluãri. Primul diagnostic al medicilor a fost de traumatism cranian sever si s-a pus în discutie transportarea lui la un spital din Iasi. Cei care au fost martori la teribilul accident, inclusiv un coleg de clasã de-al victimei, au povestit scene de cosmar. Colegul elevului a spus cã a vãzut, pur si simplu, zburând prin aer încãltãmintea, geaca si dintii lui Cristian. Un alt martor, taximetrist care astepta un client în dreptul magazinului Aurocor, a povestit si el cumplita scenã. „A trecut pe culoarea rosie a semaforului. L-am vãzut când a trecut si chiar am înjurat în gând: uite încã un vitezoman care trece pe rosu, fãrã sã îi pese. Dupã o fractiune de secundã am auzit o bubuiturã puternicã si am vãzut victima zburând, ca o pãpusã, prin aer”, a povestit taximetristul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.