spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

POZA ZILEI Câinii comunitari stârnesc patimi la Bârlad: unii îi vor morti, altii castrati! (FOTO)

- Advertisement -

CE FACEM CU CÂINII? Cititorii nostri continuã sã ne sesizeze despre faptul cã în anumite zone din Bârlad, în special zona Fepa, câinii comunitari sunt multi si periculosi. Adrian, un bârlãdean cu simti civic, ne-a trimis la redactie fotografia cu câiniii comunitari care se pare cã au fost la un pas sã atace o femeie. „Dacã atacau acea fatã care mergea pe trotuar? Vuia presa de pe la noi. Am stat pregãtit în masinã cu mâna pe o teavã pânã s-a îndepãrtat de ei. Rusine primãriei cã trebuie sã ne fie fricã sã mergem pe stradã. Si apropo, era ora când copiii se duc la scoalã.”, spune Adrian, rugându-se sã arãtãm primarului fotografiile si sã-i cerem sã facã ceva cu acesti câini.

O altã cititoare, Mihaela, a postat si ea pe reteaua noastrã de socializare, o fotografie cu cãtelusi abia nãscuti, aruncati la container de un „om bun”. Mihaela dã sfaturi celor care cer sã fie omorâti câinii comunitari.

„Referitor la câinii de pe strãzi, dacã ati învãța copiii sã nu le fie groazã de câini, sã arunce cu pietre în ei sau sã le dea cu piciorul, nu ar fi atacați, câinele nu sare degeaba. Nu vã mai agitați si emiteți tot felul de ipoteze si instigare la eutanasiere. Existã legi aspre care pedepsesc omorârea sau mutilarea unui animal. Mai bine ați posta niste lucruri utile, de exemplu cum si unde ar trebui sã meargã populația pentru sterilizare si ce anume înseamnã sterilizarea. Câți dintre cei ce recomandã eutanasierea ați certat vreun concitadin cã îsi aruncã câinii pe stradã? Cred cã niciunul. Însã vã e mai usor sã comentați. Si nu mai <<instruiți>> copiii sã loveascã animalele. Câinii se apãrã, asta e legea supraviețuirii. Voi atacați mai rãu decât câinii! P.S. Nu scuz primãria, dimpotrivã. O întreb cum gestioneazã banii de la O.N.G-uri.”, scrie Mihaela.

Si surprizã! Pe pagina de socializare a rãspuns Didona Platon, care este responsabila Organizatiei germane ce coodoneazã padocul din Bârlad si are cu Primãria o asociere pentru capturarea cãteilor comunitari si pentru întretinerea lor în padocuri sau trimiterea spre adoptie în Germania. „Fac parte din echipa care gestioneazã situatia la Bârlad si vã invit pe toti, si pe cei deranjati de câini, si pe cei care nu iubesc animalul ãsta, sã faceti campanii din poartã în poartã pentru sterilizãrile gratuite pe care le oferim. Avem materiale promotionale, astept mesaj pe e-mail didona_platon@yahoo.com sau pe pagina de socializare Didona Platon, în privat. Am citit toate comentariile si observ cã mare parte dintre cei care ati postat aici ati rãmas OAMENI!”, scrie Didona Platon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.