spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Vânãtorul fãrã puscã de la Arsura s-a resemnat

- Advertisement -

CONCLUZIE… Vânãtorul fãrã puscã de la Arsura s-a supãrat rãu! Bãtrânul Stefan Esanu, cel care acuzã faptul cã a fost lãsat pe nedrept fãrã arma de vânãtoare, dupã 47 de ani de activitate, sustine cã a primit rãspunsul asteptat de la Vaslui, însã a rãmas dezamãgit, când a aflat cã, la cei 85 de ani ai sãi, trebuie sã meargã la…cursuri. “Ei mi-au spus cã trebuie sã mã duc sã fac niste cursuri, ca sã mai primesc înapoi arma. Dar eu nu mã mai duc, e prea târziu. Vã rog sã le spuneti din partea mea cã arma de vânãtoare, care se aflã la ei, le-o donez. Nu o meritã, dar le-o dau”, spune, supãrat, bãtrânul vânãtor.

Numai vânãtorii împãtimiti, care stiu ce înseamnã atasamentul iremediabil pentru acest domeniu, pot întelege oful bãtrânului de la Arsura. Are 85 de ani, iar unii cred cã ar fi bine ca mosul sã se linisteascã. Nu poate însã, cãci, spune el, a fost pãcãlit în privinta datei la care sã se ducã la înnoirea vizei si de aceea a fost lãsat fãrã armã, în aprilie 2014. De atunci nu mai are pace. A primit recent adresã de la “Arme si Munitii”, unde a depus încã o plângere, chiar în octombrie 2017. Rãspunsul însã l-a dezamãgit si mai mult. “Îmi spune aici cã dacã vreau arma înpoi, sã mã duc la cursul de pregãtire teoreticã si practicã. Adicã, mã trimit la scoalã, ca sã învãt cum se tine arma în mânã. Pãi, eu, dupã 47 de ani de vânãtoare, poate sã îi învãt eu pe ei cum se umblã cu o puscã, nu ei pe mine. Eu, la 85 de ani, nu mã mai duc la scoala lor. Sunt prea bãtrân. Le-am pus în plângerea mea 4 întrebãri, dar nu mi-au rãspuns la nici una. Voiam ca omul care m-a pãcãlit, fostul sef al Asociatiei, domnul Marian, sã rãspundã. Dar asta nu se va întâmpla”, sustine vânãtorul.

S-a resemnat: “Nici pusca nu o mai vreau. Le-o donez, desi n-o meritã”!

“Nu mã duc la nicio scoalã si nici arma nu o mai vreau. M-am lãmurit cu totul. Nici arma nu o mai vreau. Arma aceea este a mea, eu am cumpãrat-o si am tinut-o 47 de ani de zile. Acum e la ei. Le-o donez! N-o mai vreau. Eu am cumpãrat-o de la un militian din Husi, îl chema Balan Vasile. Era un om de treabã. Îmi pare rãu cã nu m-au lãsat sã mor vânãtor, asa cum am fost o viatã”, spune bãtrânul de la Arsura.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.