spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Zilele EMINESCU la Bârlad

- Advertisement -

MANIFESTARE În perioada 13-15 ianuarie, la Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad, au loc câteva manifestãri culturale sub denumirea  „Zilele Eminescu”.  Activitãtile se desfãsoarã sub egida Primãriei Municipiului Bârlad si a Consiliului Local Bârlad.

Sâmbãtã, 13 ianuarie, cu începere de la ora 11.30, se va desfãsura manifestarea cu tema „Cãrti noi în colectia Eminescianã apãrute la Editura Junimea din Iasi”. În cadrul acestui eveniment sunt invitati oaspeti de seamã din Iasi, prof. univ. dr. Simona Modreanu si lector dr. Livia Iacob, care vor prezenta patru cãrti cu tematicã eminescianã. De la Bucuresti va fi prezent prof. dr. Ioan Iacob, autorul studiului doctoral  „Arc poetic transatlantic Mihai Eminescu- Edgar Allan Poe”, apãrut la Editura Junimea.  De asemenea, de mare însemnãtate va fi prezenta eminescologului, colaborator de mare pret al Centrului „Mihai Eminescu” din Bârlad, Theodor Codreanu, care va aduce publicului bârlãdean, acum, la început de an, cel mai recent volum editat  Mihai Eminescu: „O sutã si una de poezii”. Acest volum va fi prezentat de poetul Petrus Andrei.

Duminicã, 14 ianuarie, cu începere de la ora 12.00,  se va desfãsura manifestarea cu tema „Ideea de unitate si neam în opera eminescianã”. Sunt invitati criticul literar prof. Gruia Novac, dr. Valeriu Lupu si poetul Petrus Andrei. Tema propusã spre analizã nu este întâmplãtoare, ci are ca scop evidentierea sustinerii unitãtii tuturor românilor de cãtre Mihai Eminescu, acesta fiind un veritabil model militant pentru generatiile de astãzi când sãrbãtorim Centenarul Marii Uniri.

„Luni,  15 ianuarie, între orele 8.00 – 16.00, are loc manifestarea <<De Ziua Culturii  Nationale -Eminescu pe întelesul fiecãruia>>, pentru care invitãm  cadrele  didactice si  elevii  din toate institutiile scolare din municipiul Bârlad si din judetul  Vaslui  sã viziteze Centrul  <<Mihai  Eminescu>> pentru a-i descoperi patrimoniul, cu posibilitatea sustinerii în cadrul institutiei a unor  activitãti  de omagiere a poetului. Accesul este liber.”, a precizat custodele Centrului „Mihai Eminescu”, bibliotecar Geta Modiga.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.