spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Vasluian agresat de recuperatorii de la Termica, pentru o datorie inexistentã!

- Advertisement -

LICHIDATORUL SMECHER… Viorel Spânu, un locuitor din Vaslui, care are centralã termicã de apartament din 2006, fiind debransat cu forme legale pentru acea perioadã, este victima unor abuzuri din partea celor care se ocupã de recuperarea datoriilor de la Termica. Omul are în spate, în 2016, o sentintã judecãtoreascã, prin care magistratii aratã cã Termica nu are nicio sumã de primit de la el, însã personajele din umbra fostei societãti de termoficare nu se lasã si l-au notificat din nou, în urmã cu câteva zile, pentru o datorie de aproape 6.500 de lei. „Este revoltãtor! În situatia mea, sunt zeci si sute de vasluieni, hãituiti si târâti prin procese absurde”, se plânge vasluianul.

Firma de lichidare, care se ocupã de „cadavrul” fostei societãti de termoficare Termica Vaslui, nãscoceste tot felul de tertipuri, prin care vrea sã punã mâna pe cât mai multi bani, în mod nemeritat, de la fostii abonati. Un astfel de tertip este chemarea în judecatã a zeci si zeci de vasluieni, pe motiv cã atunci când s-au debransat de la reteaua de termoficare aveau datorii, iar aceste datorii au crescut la niveluri ametitoare. Asa a pãtit Viorel Spânu, din zona Gãrii, care s-a trezit dat în judecatã, în 2015, pentru o datorie de peste 4.000 de lei. „Nu aveam nicio datorie, le-am arãtat în instantã cã sunt curat. În 2006 mi-am montat centralã termicã. Si atunci, cum sã spui cã am datorii din 2011-2012, când eu puteam demonstra cu acte cã mint? Asta am si fãcut, am mers la instantã si am arãtat toate hârtiile. Drept urmare, magistratii Judecãtoriei Vaslui au decis sã dea dreptate fostului abonat de la Termica si au dat o sentintã prin care se respingea cererea lichidatorului societãtii, spunându-se în dispozitivul sentintei cã „pârâtul (Viorel Spânu, n.r.) nu figura cu debite la momentul în care s-a debransat de la reteaua de energie termicã”. „Au vãzut sentinta, care îmi dãdea mie dreptate, asa cã nu am mai mers mai departe cu procesul. Nu au fãcut nicio contestatie. Ori, la doi ani de la acea sentintã, care spunea cã nu am nicio datorie fatã de Termica, acelasi lichidator îmi trimite o somatie, cum cã trebuie sã plãtesc suma de 6443 lei, din care debit principal 2.574 lei, restul fiind majorãri si penalitãti. Sã le plãtesc, pentru ce? Nu am niciun leu sã le dau, sunt sentinte judecãtoresti, însã ei continuã sã-si batã joc de oameni. Vor sã vadã dacã este vreunul mai slab de înger si le plãteste, bine, dacã nu, asta e. Eu am mers la ei si le-am spus cum stau treburile, le-am arãtat sentinta din 2016. Stiti ce mi-au spus? Sã fac o cerere si sã le anexez si sentinta, pentru a putea scade suma de la firma de recuperare. Nu le fac nimic! Dacã ei nu sunt în stare sã-si facã datoria, nu e problema mea”, sustine Viorel Spânu.

Lichidatorul merge la intimidare, cautã persoane mai slabe, cãrora sã le ia banii

De ce s-a ajuns în situatia în care acest caz este multiplicat de ordinul zecilor sau sutelor, în oras? Pentru cã un lichidator judiciar a luat listele cu vasluienii care s-au debransat de la Termica, dupã care i-au bombardat cu adrese si notificãri. Unii locatari, de teama instantelor, au plãtit, altii nu. Lichidatorul judiciar Estconsult Husi se zbate de ani de zile, chipurile, pentru a recupera datoriile fantomã de la vasluieni. Acesta nu tine cont de faptul cã marea majoritate a oamenilor care primesc aceste somatii sunt debransati de ani buni, iar el este în aceastã calitate doar de patru ani. Lichidatorul se bazeazã doar pe faptul cã vasluienii s-ar speria cã vor fi dati în judecatã dacã nu se grãbesc sã achite cele câteva zeci de lei cerute în somatii. Ce e cu aceste datorii? Simplu. Când lichidatorul a preluat listele cu datorii de la asociatii, pe liste figurau datorii la întretinere, utilitãti, reparatii si a trecut totul pe datorii la energia termicã. O japcã pe fatã, care ar trebui sã înceteze.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.