spot_img
spot_imgspot_img
22.3 C
Vaslui
21-mai-2024

Un nou protocol pentru pacientii bolnavi de epilepsie

- Advertisement -

VARIANTÃ…Ministerul Sãnãtãtii urmãreste introducerea unui nou protocol, astfel încât la solicitãrile fãcute în urgentã pentru pacientii cu epilepsie sã fie trimise echipaje de la Salvare sau SMURD care cunosc aceastã patologie.

Protocolul se va pune în aplicare, conform ministrului Sãnãtãtii, Sorina Pintea, la solicitarea bolnavilor de epilepsie si a pãrintilor acestora. „Când vorbim si despre adulti si despre copii, (…) am discutat despre posibilitatea introducerii unui protocol în urgentã, la solicitarea pãrintilor sau pacientilor la Serviciul 112, astfel încât sã fie trimise echipaje dedicate, adicã echipaje care cunosc aceastã patologie si stiu sã acorde primul ajutor. Acesta va fi primul lucru care va fi realizat. Se va discuta cât de repede în Comisia pentru medicinã de urgentã si Comisia de neurologie si va deveni obligatoriu la nivelul tuturor statiilor de ambulantã si SMURD. Nu vor fi medici dedicati, specializati în epilepsie, ci acel protocol va trebui sã fie însusit la nivelul fiecãrei statii de salvare si SMURD”, a precizat Pintea, prezentã la o conferintã prilejuitã de Ziua Mondialã a Epilepsiei.

Medicamente si dispozitive noi pentru bolnavii de epilepsie

Ministrul a declarat cã vor fi introduse si molecule noi pentru tratamentul epilepsiei. „Sunt mai multe nevoi pe care Ministerul Sãnãtãtii le va rezolva în urmãtoarea perioadã – prima este legatã de introducerea medicamentelor noi, inovative. Va exista posibilitatea sã introducem mai multe molecule, nu doar pentru pacientii bolnavi cu epilepsie, ci pentru mai multe patologii. Apoi vorbeam despre acel program pe care l-am înfiintat anul trecut în septembrie, legat de implantarea unor dispozitive pentru pacientii cu epilepsie, dar care fizic nu a putut fi realizat, pentru cã avem nevoie de dotãrile necesare Centrului de epilepsie din cadrul Spitalului Universitar. Anul acesta avem buget pentru dotãri si pentru a organiza centrul acesta astfel încât sã poatã sã rezolve din punct de vedere chirurgical problemele pacientilor bolnavi cu epilepsie”, a mai declarat Sorina Pintea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.