spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Sute de presedinti de sectii de votare, repetenti la matematicã. Harta voturilor din județ | TABEL

- Advertisement -

DEBANDADÃ LA ALEGERI:

PRIMELE CONCLUZII… În timp ce tinerii si diaspora votau de zor duminicã, PNL si USR/PLUS, la Penitenciarul Vaslui s-a întâmplat un lucru surprinzãtor. Din cei 200 de detinuti care au acceptat sã voteze, peste 180 au mers pe mâna celor de la PSD, sperând, cel mai probabil, cã vor fi gratiati de modificãrile aduse Codurilor Penale de cãtre social-democrati. Membri sectiei de votare 11, care au avut arondat si Penitenciarul, spun cã sefii de camere au votat primii, dând semnalul pentru ceilalti detinuti, despre cum sã voteze. “S-au asezat cuminti si au votat. Unii au scris poezii pe buletinul de vot, iar vreo doi au spus cã vor sã-i spunã personal lui Dragnea ce cred despre politicã, dacã ajunge la Penitenciarul de la Vaslui”, a explicat un membru al sectiei de votare. În capitala judetului, fief traditional al PSD, cei de la USR/PLUS au câstigat la distantã de 760 de voturi fatã de organizatia social-democratã, situatie care era greu de anticipat înainte de ziua alegerilor. La Bârlad, oricât s-a strãduit Adrian Solomon, liderul PSD local, cei de la USR/PLUS au luat cu 1.500 de voturi mai mult decât tabãra lui Solomon, semn cã situatia este gravã pentru PSD si acolo. Doar în Husi, din 9.475 de voturi valabil exprimate, organizatia PSD a câstigat în fata celor de la USR/PLUS, fiind însã învinsã de cãtre liberali (2.346 de voturi pentru PNL). Acolo, au existat unele acuze la adresa deputatului PSD Aurel Cãciulã, care nu s-ar fi preocupat pentru a aduce oameni în sectiile de votare. Desi, la nivel national, ALDE nu a reusit sã treacã pragul electoral, organizatia de la Vaslui, condusã de energicul deputat Daniel Olteanu, a reusit un scor electoral foarte bun, clasându-se pe locul 6 între organizatiile din tarã.

Alegerile de duminicã sunt, probabil, cel mai rusinos esec din cariera politicã a presedintelui PSD de la Vaslui, Dumitru Buzatu. Crezând cã armata de primari pe care o controleazã îsi va face datoria, Buzatu nu a simtit în ceafã rãsuflarea celor de la USR/PLUS. Desi nu au sedii sau organizatii în toate localitãtile, cei din USR i-au convins cumva pe vasluieni sã voteze împotriva politicii girate de Buzatu. Organizatia judeteanã a PSD a pierdut, în premierã, alegerile în toate orasele din judetul Vaslui, potrivit datelor finale. Mai mult, pe primul loc în Vaslui, capitala judetului, s-a clasat Alianta USR/PLUS, cu un neverosimil 27,01%, urmatã de PSD, cu 24,02%, si PNL, cu 19,88%. Cifrele finale aratã cã PSD este învingãtor la Vaslui, pe judet, cu 30,6%, fiind votat de cãtre 41.619 de alegãtori. Cu 36.089 voturi, Partidul National Liberal condus de dr. Nelu Tãtaru se situeazã pe pozitia a doua, cu un scor electoral foarte bun, 26,49%. Alianta USR/PNL este pe pozitia a treia, în calculele electorale, cu 24.688 de voturi si un procent de 18,12%. Organizatia judeteanã ALDE, coordonatã de tânãrul si energicul deputat Daniel Olteanu, a fost votatã de cãtre 8.230 de vasluieni, scorul electoral fiind unul foarte bun, în raport cu celelalte organizatii ALDE din România, cu 6,04%. Aici, sã mentionãm efortul depus de primarul comunei Suletea, Ciprian Tamas, directorul de campanie al ALDE Vaslui, cel care a postat un mesaj pe Facebook, pentru a multumi alegãtorilor din comuna sa. “Vã multumesc din suflet, tuturor! Ati fost minunati!! 1. ALDE- 372 voturi; 2. PNL- 160 voturi; 3. PSD- 130 voturi; 4. USR- 116 voturi. Suletea va merge mai departe, indiferent de ce se va întâmpla în urma acestor alegeri! Asigur locuitorii comunei noastre de tot devotamentul si sprijinul meu, continuãm sã lucrãm împreunã! P.S.: Proiectele noastre în derulare sunt deja finantate, nu avem emotii privind ducerea lor la îndeplinire!”, a scris primarul Tamas. Presedintele organizatiei judetene PRO România, Dan Bordeianu, are de ce sã fie mândru. Organizatia pe care o conduce a strâns 7.798 de voturi, cu un scor electoral judetean de 5,72%, ceea ce este destul de bine, pentru timpul scurt scurs de la înfiintarea organizatiei. Cu mare greutate, PMP-ul lui Bãsescu a strâns si el 6.876 de voturi, reusind sã treacã la musteatã pragul electoral, în judetul Vaslui, cu 5,05%.

Cum s-a votat în comunele judetului: PSD învingãtor absolut la Dodesti, PNL marele învingãtor de la Alexandru Vlahutã!

Vasluienii din mediul rural au votat diferit, fãrã atitudinea pro-PSD de la alte alegeri, când cei trei trandafiri erau votati masiv. Pentru PSD, cele mai bune rezultate s-au obtinut la Hoceni, liderul absolut, cu 69,24%, în comuna Dodesti, unde 63,53% dintre alegãtori au mers pe mâna lui Buzatu, la Stefan cel Mare, cu 62,49% din total voturi în favoarea social-democratilor, în Gârceni – 62,6% – si la Vutcani, cu 57,08% din voturi. Partidul National Liberal a câstigat în localitãtile cu primari liberali: Alexandru Vlahutã – 54,38%, Botesti – 53,47% Tãcuta – 52,08%. La USR/PLUS, marile scoruri electorale au venit de la Banca – 25,31%, comunã în care primarul Vânãtoru a fost la egalitate cu cei din alianta lui Ciolos, Laza – 23,05%, localitate în care PSD si USR sunt si ele la egalitate, sau Zorleni – 19,90%. Concluzia, în ceea ce priveste PSD este una singurã: comunele în care primarii social-democrati câstigã cu scoruri record alegerile locale, gen Hoceni, Vutcani sau Stefan cel Mare au bãtut si acum recordul la scoruri electorale, în ciuda unei atitudini anti-PSD manifestatã chiar si în mediul rural.

Buzatu a primit încã o loviturã, ieri: presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost dus la închisoarea Rahova!

Dupã ce a ajuns în postura de învins al europarlamentarelor, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai primit un soc. Ieri, Curtea Supremã a mentinut condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani si sase luni de închisoare în dosarul angajãrilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman. Ca atare, luni dupã-amiazã, Liviu Dragnea a fost dus sub escorta politiei la Penitenciarul Rahova. Acesta a fost asteptat de un grup de protestatari, care l-au huiduit: “Hotule!”, “La puscãrie!”. Dragnea va sta în carantinã 21 de zile, perioadã în care i se vor efectua analize medicale, un examen psihologic si se vor stabili activitãtile pe care le va urma pe perioada detentiei. “Eu cred cã un partid ca PSD, dincolo de ceea ce spune dl. Cristian Tudor Popescu, cã a putrezit mãduva PSD-ului, ceea ce mã obligã sã observ faptul cã creierul domniei-sale era putred de mult, poate sã aibã stãri diferite în evolutia sa. Dar, ideea este cã pe termen mediu si lung, adicã niciodatã nu existã vreo sansã de revenire pe scena politicã a PSD, nu e un lucru care sã-i supere pe cei care sunt în Partidul Social Democrat, sã-i enerveze sau sã-i aducã la disperare. Ati observat un recul al stângii, în plan european. Existã un trend european în ceea ce priveste involutia partidelor de stânga. Apar partide fãrã vector ideologic, pe stânga sau pe dreapta, cumva atipice, în mare parte extremiste. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este sã se întâlneascã structurile decizionale si conducerea partidului sã fie asiguratã de presedintele interimar actual, sã punem în miscare procedurile de alegere”, a fost reactia liderului PSD de la Vaslui, Dumitru Buzatu, la Europa FM.

Multi presedinti de sectii de votare nu au stiut nici mãcar “cât face 7 plus 2, au fãcut greseli elementare de matematicã”

Sute de procese verbale au fost întocmite gresit, au constatat, ieri, cei din conducerea BEJ Vaslui. Dupã unele estimãri, la aproape 150 de procese verbale au fost gresite cheile care sã confirme cã rezultatele de la votare si cu cele din documentele oficiale sunt corecte. “Multe greseli de matematicã elementarã, foarte multi presedinti de sectii de votare nu stiu cât face 7 plus 2, a trebuit noi sã stãm ore întregi sã refacem procesele verbale. Este foarte greu sã lucrezi cu astfel de documente gresite, sã facem corecturi la adunãri simple”, a spus magistratul Diana Elena Sârghi, presedinte BEJ Vaslui. Prefectul judetului, Eduard Popica, a fost socat sã întâlneascã pe holurile Prefecturii o bãtrânicã de 84 de ani, cu haine necãjite, care se uita speriatã în jurul ei. “Am fost socat sã aflu cã bunica era presedinta unei sectii de votare. Sãraca, încurcase hârtiile, nu-si gãsea un proces verbal. Cum, oare, desemneazã Autoritatea Electoralã Permanentã persoane de 80 si ceva de ani pe functiile de presedinti de sectii de votare?”, ne-a spus prefectul Popica.

Reactia învingãtorului din aceste alegeri, deputatul Mihai Botez

“Decizia de astãzi (luni, 27 mai, n.r.) si rezultatele de duminicã trebuie sã aducã România din nou în normalitate. Dupã doi ani de lupte crâncene împotriva justitiei, Liviu Dragnea ajunge la închisoare. Lupta împotriva hotiei nu se opreste aici. Sunt sute de Dragnea în România care furã, într-un fel sau altul, din bani publici. Licitatii trucate, lucrãri de mântuialã sau inexistente – toate acestea sunt metode prin care multi politicieni furã din buzunarul tãu. Vom promova initiativa “Fãrã Penali în Functii Publice” pentru ca aceasta sã ajungã înscrisã în Constitutie. Este un principiu dupã care trebuie trebuie sã ne ghidãm continuu. Ne asteaptã multe lupte in fatã, dar suntem pregãtiti sã cîstigãm” – deputatul Mihai Botez, presedintele organizatiei judetene USR Vaslui.

Incredibil, dar adevãrat: 1.300 de vasluieni au votat cu UDMR!

O analizã asupra celor douã municipii ale judetului (în afara Vasluiului) aratã victorii pe linie pentru USR/PLUS. În Bârlad, organizatia condusã de deputatul Mihai Botez a obtinut locul întâi cu 28,39%, în timp ce PSD a luat 23,11% din voturi, iar PNL 22,29%. La Husi, PNL a cîstigat alegerile cu 24,97% dintre voturi, PSD a obtinut un scor 24,19%, iar USR PLUS a primit voturile a 21,63% dintre cetãteni. La Negresti, însã, liberalii lui Cristi Rusu s-au impus, cu un scor de 39,11%, cel mai mare procent PNL din judet, în timp ce PSD a fost votat de 25,39% dintre cetãtenii prezenti la urne, iar USR PLUS a luat un scor de 14,66%. Dar, ce frapeazã la alegerile de duminicã este un lucru de neînteles. Uniunea Democratã a Maghiarilor din România, organizatia Vaslui, a reusit sã-i facã pe 1.349 de vasluieni sã punã stampila pe formatiunea maghiarilor. Dar, de unde 1.349 de voturi, câtã vreme oficial sunt raportati doar în jur de 20 de persoane de etnie maghiarã în judet? Se spune cã liderii UDMR de la Vaslui le-ar fi cerut celor pe care i-au pus în sectiile de votare, ca membri, sã voteze partidul lui Kelemen Hunor. Si un fapt deloc neglijabil: toatã sãptãmâna trecutã, fostul prefect UDMR de la Vaslui, Levente Szekely, a “bântuit” prin judet. Sã fie vreo legãturã între cifra de 1.340 de voturi pentru UDMR si plimbãrile fostului prefect maghiar prin judet? Foarte posibil cã da.

Primarul liberal de la Deleni ar trebui sã fie condamnat penal pentru bãtaia de joc de la alegeri!

Dupã ce l-a sãpat pe fostul primar, Vasile Zanfir, pânã cã acesta a ajuns sã fie condamnat penal, liberalul Doru Esanu – ajuns între timp primar interimar la Deleni – crede cã poate sã încalce legea, fãrã sã pãteascã nimic. În comuna condusã de Esanu, s-a petrecut duminicã un fapt revoltãtor, pentru care cerem Politiei sã se aplice legea, asa cum se cuvine în astfel de cazuri. În jurul orei 15.00, la solicitarea presedintei sectiei 253 Deleni, Petronela Andreea Maftei, primarul Esanu merge la sectia de votare, însotit de consiliera Elena Vulpe, ia listele electorale permanente – care nu trebuie scoase din sectie sub niciun motiv în ziua alegerilor! – si pleacã în sat, pe la casele oamenilor, motivând cã au fost alegãtori care au votat la referendum, dar nu au semnat. Cazul, evident penal, este semnalat de un cetãtean, care sunã la 112, alarmat, arãtând cã primarul umblã cu listele electorale pe la portile oamenilor si îi pune sã semneze. Un echipaj de politie merge la Deleni, unde îl gãseste pe primar cu listele, Esanu recunoscând cã a umblat cu listele prin sat, dar motivat de faptul cã oamenii votaserã la referendum, dar nu semnaserã în liste. Se face o cerere, din partea avocatului Eduard Prisãcaru, reprezentantul PSD în Biroul Electoral Judetean, de înlocuire a presedintei sectiei de votare. Surprizã! Desi faptele erau foarte grave, cele trei judecãtoare din BEJ sustin cã presedinta sectiei 253 nu are pe numele sãu un proces verbal de amendã contraventionalã sau o trimitere în judecatã. Asa cã, Maftei rãmâne la sectia din Deleni, pânã la finalul votãrii. “Stim cã este o plângere penalã împotriva domnului primar de la Deleni, nu am mai auzit pânã acum ca un primar sã umble prin sat, pe la case, cu listele electorale permanente, sã punã oamenii sã semneze ce vrea primarul. Este revoltãtor si am dori ca organele de anchetã sã-si facã datoria pânã la capãt, iar primarul sã-si primeascã pedeapsa prevãzutã de lege”, a spus avocatul Prisãcaru. Se pare cã primarul Esanu, care face legea la Deleni, asa îsi închipuie el, ar fi pus 24 de cetãteni sã semneze pentru referendumul lui Iohannis, tocmai ca sã dea bine la PNL!

UAT PSD PNL USR PRORO PMP ALDE
VASLUI 24.00% 19.88% 26.96% 7.66% 6.50% 5.11%
BÂRLAD 23.11% 22.29% 28.39% 6.09% 6.00% 4.97%
HUSI 24.19% 24.97% 21.63% 8.75% 6.20% 5.90%
MURGENI 37.05% 29.73% 10.22% 4.41% 5.52% 4.12%
NEGRESTI 25.39% 39.11% 14.66% 5.95% 4.65% 2.05%
ALBESTI 34.12% 28.17% 15.49% 6.17% 3.93% 1.46%
ALEXANDRU VLAHUTÃ 24.19% 54.38% 7.60% 1.84% 4.61% 3.23%
ARSURA 34.23% 27.39% 13.28% 5.19% 2.49% 3.23%
BANCA 25.80% 42.26% 25.31% 2.73% 1.21% 2.43
BÃCANI 21.64% 44% 11.69% 1.75% 7.87% 5%
BÃCESTI 42.80% 31.71% 5.70% 4.56% 3.73% 1.35%
BÃLTENI 49.83% 23.97% 9.93% 3.77% 3.08% 1.71%
BEREZENI 39, 19% 29, 66% 8, 20% 4, 84% 2, 65% 8, 12%
BLÃGESTI 49.69% 23.12% 9.53% 4.86% 4.05% 3.44%
BOGDANA 21.11% 49.89% 7.68% 2.99% 6.61% 6.61%
BOGDANESTI 57.16% 19.92% 8.80% 2.71% 2.22% 3.97%
BOGDÃNITA 39.15% 31.67% 8.98% 4.24% 1.75% 9.23%
BOTESTI 22.94% 53.47% 7.75% 2.58% 2.10% 5.98%
BUNESTI -AVERESTI 42.27% 28.01% 10.44% 4.36% 2.64% 6.21%
CIOCANI 57.39% 16.35% 6.43% 2.09% 1.57% 12.87%
CODÃESTI 28.55% 33.52% 14.46% 4.88% 4.97% 4.51%
COROIESTI 46.42% 18.68% 5.47% 6.23% 12.08% 6.04%
COSTESTI 33.14% 32.07% 12.43% 7.81% 5.09% 2.60%
COZMESTI 50.55% 23.45% 5.27% 6.00% 3.45% 4.36%
CRETESTI 32.96% 32.20% 9.98% 6.78% 6.03% 4.52%
DÃNESTI 39.76% 20.48% 7.83% 5.22% 5.82% 13.45%
DELENI 26.18% 35.39% 15.26% 2.76% 3.95% 4.74%
DELESTI 30.28% 35.33% 11.04% 3.63% 3.79% 8.52%
DIMITRIE CANTEMIR 35.33% 35.96% 10.09% 5.52% 2.05% 4.57%
DODESTI 63.53% 12.39% 7.98% 2.85% 1.42% 5.41%
DRAGOMIRESTI 22.79% 24.75% 5.54% 3.20% 2.34% 37.08%
DRÂNCENI 33.39% 33.55% 10.27% 6.05% 6.13% 4.47%
DUDA – EPURENI 26.15% 36.18% 11.93% 4.59% 8.22% 12.10%
DUMESTI 36.20% 29.24% 7.07% 4.48% 2.72% 13.37%
EPURENI 38.25% 21.91% 13.96% 3.06% 10.22% 7.04%
FÃLCIU 31.59% 41.42% 10.71% 4.20% 3.66% 3.12%
FERESTI 41.97% 28.21% 10.32% 5.73% 1.83% 5.05%
FRUNTISENI 48.54% 25.73% 10.04% 3.14% 2.93% 2.51%
GÃGESTI 36.50% 25.83% 12.50% 4.67% 4.50% 11.33%
GHERGHESTI 59.26% 20.23% 5.52% 2.88% 2.69% 0.39%
GÂRCENI 62.60% 12.73% 5.97% 2.69% 4.19% 2.55%
GRIVITA 28.09% 41.30% 15.16% 2.88% 4.19% 3.44%
HOCENI 69.24% 11.98% 4.63% 3.99% 3.45% 2.27%
IANA 44.30% 39.12% 5.44% 2.04% 2.81% 1.28%
IBÃNESTI 45.52% 28.51% 8.97% 4.37% 2.07% 5.06%
IVÃNESTI 35.52% 30.85% 14.80% 4.57% 2.69% 4.04%
IVESTI 35.78% 31.32% 17.39% 4.31% 4.02% 2.44%
LAZA 23.26% 35.19% 23.05% 3.74% 1.82% 3.94%
LIPOVÃT 47.17% 28.19% 9.57% 4.71% 2.25% 1.74%
LUNCA BANULUI 33.73% 34.23% 12.80% 4.27% 3.27% 4.76%
MÃLUSTENI 49.84% 21.52% 7.91% 3.48% 8.70% 2.53%
MICLESTI 40.88% 27.04% 10.61% 3.62% 2.59% 7.37%
MUNTENI DE JOS 21.26% 19.86% 18.67% 19.51% 6.88% 3.16%
MUNTENI DE SUS 31.93% 35.36% 14.50% 6.17% 2.64% 2.06%
OLTENESTI 25.61% 37.47% 6.33% 4.85% 3.91% 8.89%
OSESTI 34.60% 40.18% 8.36% 3.23% 3.37% 2.93%
PÃDURENI 39.26% 28.14% 9.96% 7.35% 4.06% 3.77%
PERIENI 25.76% 25.15% 10.81% 4.04% 8.99% 18.38%
POCHIDIA 34.85% 39.39% 8.42% 0.84% 3.54% 6.57%
POGANA 38.14% 43.14% 3.92% 1.86% 6.47% 2.45%
POGONESTI 23.33% 22.19% 11.91% 1.79% 24.80% 11.42%
POIENESTI 46.35% 19.70% 14.60% 4.63% 3.48% 4.63%
PUIESTI 34.38% 34.22% 7.87% 4.10% 3.45% 9.64%
PUNGESTI 31.83% 37.36% 11.29% 3.05% 3.95% 5.87%
PUSCASI 35.54% 30.30% 14.35% 5.24% 4.56% 3.30%
RAFAILA 39.44% 36.85% 8.62% 4.31% 3.45% 1.51%
REBRICEA 37.86% 34.27% 8.74% 5.44% 1.07% 4.08%
ROSIESTI 32.23% 29.71% 8.16% 5.15% 6.02% 11.07%
SOLESTI 37.02% 26.26% 13.37% 7.56% 2.81% 4.07%
STÃNILESTI 26.75% 43.23% 11.24% 4.05% 3.70% 3.00%
STEFAN CEL MARE 62.49% 12.07% 10.97% 4.08% 3.26% 1.70%
SULETEA 15.96% 18.39% 14.13% 1.95% 1.10% 45.68%
TANACU 34.82% 32.67% 8.42% 5.78% 3.30% 9.57%
TÃCUTA 24.97% 52.04% 6.79% 1.46% 2.82% 8.25%
TÃTÃRÃNI 26.23% 27.92% 8.49% 9.06% 2.64% 17.92%
TODIRESTI 36.85% 26.80% 12.51% 6.01% 3.25% 5.81%
TUTOVA 33.69% 27.88% 18.72% 5.42% 2.90% 4.66%
VÃLENI 15.19% 26.35% 16.38% 4.21% 2.20% 27.63%
VETRISOAIA 29.41% 45.83% 11.03% 2.45% 1.96% 5.15%
VIISOARA 44.44% 20.07% 11.65% 4.66% 3.41% 8.60%
VINDEREI 24.45% 24.72% 8.07% 2.83% 1.92% 27.55%
VOINESTI 38.98% 29.24% 8.63% 3.35% 1.83% 10.96%
VULTURESTI 30.66% 29.01% 14.64% 5.80% 5.39% 4.56%
VUTCANI 57.08% 18.43% 8.46% 3.78% 6.95% 2.27%
ZÃPODENI 52.10% 24.13% 8.60% 4.26% 3.03% 1.81%
ZORLENI 32.33% 25.66% 19.90% 4.45% 4.54% 3.88%
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.