spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

Primarul Ciupilan, fãlos cu finantãrile europene obtinute!

- Advertisement -

VESTI… La cea mai recentã sedintã de Consiliu Local, primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, nu a ratat prilejul sã se mândreascã în fata liberalilor din CL, cu proiectele pentru care a obtinut, de curând, finantãri consistente. A prezentat situatia proiectului privind autobuzele electrice, a proiectului de reabilitare termicã a Primãriei, cel pentru informatizarea institutiei, ba a amintit si de finantarea pentru refacerea cinematografului “Dacia”. “Cu alte cuvinte, cam tot ce ne-am propus, am realizat”, a spus, sigur pe sine, Ciupilan, privind, sugestiv, cãtre opozanti. Acesta a mai adãugat, bucuros, cã tocmai ce a intrat în discutie cu CNI, pentru introducerea Husului în lista oraselor care vor finantare pentru constructia de baze sportive. Mai mult, primarul a venit cu un proiect prin care sã se tipãreascã pliante si hãrti, pentru promovarea Husului în fata potentialilor turisti.

Primarului Ciupilan îi merge bine! În ultimele douã luni a fãcut vâlvã cu succesul sãu la fondurile europene, reusind sã atragã fonduri consistente, pentru câteva proiecte locale mult discutate. În ceea ce priveste proiectul cu autobuzele electrice, primarul a precizat, la sedinta de joi: “Trebuia sã semnãm contractul pânã astãzi, dar am depus noi, Primãria, o contestatie pentru scoaterea unei sume neeligibile. Eu sper cã vom avea câstig de cauzã. Oricum, indiferent de situatie, proiectul se va derula. Este vorba despre dotarea cu mijloace auto a transportului în comun, cu autobuze electrice, construirea statiei de încãrcare la capetele de traseu, asfaltarea a douã strãzi, care duc de la drumul european (DE 581) la statia de tratare si înapoi, modernizarea trotuarelor care sunt în zona statiilor de autobuz si tot ce cuprinde acest proiect. Singura problemã pe care o avem aici este cã, la statiile de autobuz, au considerat unii cã domeniul respectiv nu este public sau privat al municipiului Husi. Am depus contestatia cu toate documentele necesare si sper sã fie admisã. Dacã nu, proiectul oricum are 8,7 milioane de euro si vor începe anul acesta procedurile de achizitie cu certitudine. DE asemenea, am semnat ieri proiectul privind modernizarea Primãriei, reabilitarea termicã. Mai este proiectul cinematografului, despre care stiti deja cu totii. Cu alte cuvinte, cam tot ce ne-am propus, am realizat”, a spus primarul Ciupilan.

“Echipa de fotbal a Husului meritã felicitatã si sustinutã”

“Si dacã tot vorbim despre realizãri si de proiecte, vreau sã vã spun cã astãzi ne-am permis, în urma unei adrese pe care am primit-o de la Compania Nationalã de Investitii, sã trimitem cum cã suntem de acord pentru includerea unui program de construire de terenuri sportive, stadioane, cu mini-fotbal, mini-tenis, bazã materialã. Am identificat un teren, acolo lângã zona Obor. Sperãm cã vom fi inclusi în lista oraselor care vor primi finantare”, a spus primarul. Acesta nu a omis sã sublinieze meritul echipei locale de fotbal, care, de curând, a înregistrat un succes notabil. “Cred cã trebuie sã felicitãm si sã discutãm în sedinta viitoare, o posibilitate de a sustine echipa de fotbal a municipiului Husi. Ei au ajuns în Divizia C. Cred cã au ajuns mai mult pe forte proprii”, a sustinut Ioan Ciupilan.

Ciupilan si liberalii, despre hãrtile turistice!

REPLICI...Primarul Ciupilan si-a reamintit de un proiect mai vechi, acela de a transforma urbea într-o zonã turisticã. A venit în sedintã cu ideea realizãrii unor materiale promotionale, astfel ca turistii sã gãseascã mai repede obiectivele de interes sau sã nu se rãtãceascã pe strãzile orasului. “Am încercat de când sunt primar sã promovez orasul Husi. Noi putem sã atragem turisti în Husi. Uitându-mã si la celelalte orase din tarã, uitându-mã peste tot, am vãzut cã fiecare oras dispune de pliante, de hãrti, cu ajutorul cãrora turistii pot sti unde se gãsesc obiectivele. Si atunci am zis ca ceea ce am început în 2012, când am realizat acel proiect, prin care am promovat cât de cât Husul, cred cã cu realizarea acestor hãrti, panouri, putem sã facem mai atractivã si mai facilã deplasarea prin municipiul Husi”, a spus primarul. Consilierul Bobârnat, pãrând cã rãmâne tot sceptic în privinta planurilor primarului, a intrebat, nu fãrã o usoarã undã de ironie: “Si unde vor fi amplasate hãrtile?!”. Ciupilan nu a stat pe gânduri: “Probabil, în fata sediilor PNL si PSD”!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.