spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Oamenii de afaceri vasluieni trag un semnal de alarmã, pe final de an

- Advertisement -
MASA NEGOCIERILOR... Bilantul prezentat de Colegiul de Conducere al CCIA Vaslui aratã cã anul financiar se încheie bine, mai ales cã obiectivele pe 2020 sunt destul de ambitioase.

BILANT… Firmele vasluiene, la fel ca toate firmele din România, se plâng de lipsa fortei de muncã bine pregãtitã si calificatã, sunt nemultumite de faptul cã se iau decizii la Bucuresti, fãrã ca institutiile Camerelor de Comert judetene sã fie consultate sau îsi doresc o mai bunã colaborare cu administratia localã. Este concluzia care se desprinde dupã întâlnirea pe care Colegiul de Conducere al CCIA Vaslui l-a avut cu presa localã, dupã un an extrem de greu, cu multe evenimente reusite. Numai Topul Judetean al Firmelor, editia 2019, a însemnat un buget de peste 120.000 de lei, fiind un eveniment reusit, dupã cum au precizat toti membrii din conducerea Camerei de Comert de la Vaslui.

„Noi, Camera de Comert, Industrie si Agriculturã a judetului Vaslui, am câstigat mai multe proiecte de reconversie profesionalã în ultimii ani, pe baza cãrora mii de locuitori ai judetului Vaslui au învãtat meserii noi. Si acum, avem în derulare astfel de proiecte, într-un moment în care ne confruntãm cu o lipsã acutã de personal specializat, în toate domeniile”, spune Ionel Constantin, presedintele CCIA Vaslui. Pentru zeci de oameni de afaceri din judet, clasarea pe locurile I-X la topurile nationale ale firmelor a reprezentat un motiv de bucurie în acest an, aratã bilantul Camerei, pe baza rezultatelor din 2019. Printre firmele cu care vasluienii se mândresc, am remarcat compania Gaz Est, care a urcat pe locul II în mai multe topuri nationale, sau compania Morandi, care a avut o clasare similarã, la capitolul industrie alimentarã. „Ne-a bucurat sã vedem cã la Topul National al Firmelor, acolo unde societãtile vasluiene au urcat pe podium, au participat atât Presedintele României, cât si premierul. Am demonstrat, la Bucuresti, cã Vasluiul este un loc unde se întâmplã lucruri frumoase si tin sã le multumesc oamenilor de afaceri pentru ceea ce fac, zi de zi”, a explicat presedintele CCIA Vaslui.

Tot mai multe firme nou-înfiintate se îndreaptã spre Camera de Comert. Dan Hurduc: „Trebuie sã discutãm cu firmele importante”

În timp ce multe Camere de Comert din tarã sunt în pragul colapsului, conducerea de la Vaslui a reusit sã atragã, în acest an, în jur de 180 de noi membri, care s-au adãugat nucleului de câteva zeci de firme, care au format initial Camera. În total, CCIA Vaslui înseamnã, la finele anului 2019, un total de 287 de membri. Conducerea Camerei de Comert a trasat drept sarcinã personalului institutiei sã meargã în teritoriu, sã convingã un numãr tot mai mare de firme sã vinã în rândurile CCIA, pentru cã doar asa vocea oamenilor de afaceri din Vaslui va fi auzitã si la Bucuresti. „Cred si sunt convins cã institutia Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui are un rol vital, pentru toti oamenii de afaceri. Am participat, în acest an, la Topurile Nationale si am vãzut atentia care se doreste a acorda mediului de afaceri din partea Presedintiei sau Guvernului, sunt lucruri care ne bucurã. Am observat, în acelasi timp, si o serie de modificãri legislative în acest an, la care nu am fost consultati, modificãri care au avut un mare efect asupra functionãrii firmelor”, a spus managerul general al Gaz Est Vaslui, ing. Adrian Tighici, vicepresedinte al Camerei. „Mã astept sã se împlineascã strategiile propuse si anuntate aici. Avem nevoie de o Camerã de Comert puternicã, dar în acelasi timp remarc si numãrul mic al firmelor din nucleul initial, doar 53. Probabil cã ar trebui sã mergem sã discutãm cu managerii firmelor importante, sã le ascultãm nevoile si pãsurile, dupã care sã-i aducem lângã noi. Oamenii de afaceri din judetul Vaslui trebuie sã înteleagã cã rolul Camerei de Comert este la masa negocierilor”, a spus si ing. dr. Dan Hurduc, managerul general al Evel-H Company Bârlad, vicepresedinte al CCIA Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.