spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mai-2024

Intel Core i5 vs i7 pentru gaming – Care este mai bun?

- Advertisement -

Seria Intel Core este cea mai bună pe care o oferă Intel când vorbim despre procesoare. Cu toate acestea, am auzit cu toții dilema interminabilă în alegerea procesorului pentru gaming: gama medie Intel Core i5 sau ilustrul Intel Core i7?

De la chipsetul unui procesor până la numărul de nuclee, i5s și i7 au atât avantaje, cât și dezavantaje. Vom discuta despre alegerea unuia dintre procesoare în defavoarea altuia în funcție de bugetul tău și scopul utilizării.

Ce face un procesor să fie bun?

Prin avansuri tehnologice moderne, procesoarele au atins un nivel uimitor de performanță, având în vedere și prețuri rezonabile. În mod evident îți poți da seama pur și simplu că linia Intel Core i7 este mai bună decât i5 (în ciuda faptului că aceasta din urmă este mai ieftină).

Cu toate acestea, lucrurile sunt mai complicate de atât. Poți opta și pentru un Intel Core i5 de ultimă generație și să obții rate de cadru mai mult decât remarcabile în joc. Totul depinde de ceea ce îți poți permite și de performanțele pe care vrei să le atingi.

În ceea ce privește hardware-ul, aceștia sunt factorii cheie pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când alegi între Intel Core i5 și i7:

  • Număr de nuclee
  • Hyper-Threading
  • Turbo Boost
  • Procesorcache

Număr de nuclee

Intel Core i5s și i7s oferă cel puțin două nuclee și pot merge până la zece nuclee.

Nucleele procesorului sunt responsabile de executarea sarcinilor unui computer, ceea ce înseamnă o performanță îmbunătățită cu cât mai multe nuclee există.

Cu toate acestea, majoritatea aplicațiilor și jocurilor tind să folosească practic procesoare dual-core și quad-core.

Dacă intenționezi să folosești laptopul pentru muncă de birou, este suficient un procesor dual-core. În schimb, cu excepția cazului în care vei face editare intensivă video și de fotografie, este mai eficient să alegi un procesor quad-core.

Hyper-Threading

Pentru a rezuma, hiperfiletarea îmbunătățește performanța nucleelor ​​procesorului prin divizarea sarcinilor pentru a îmbunătăți eficiența. Curios, seria Intel Core i5 nu folosește tehnologia hiper-threading în comparație cu seria Intel Core i7.

Marea majoritate a jocurilor nu folosesc mai deloc hiperfiletarea. Dacă vrei pur și simplu să te joci toată ziua, atunci un Intel Core i5 de înaltă performanță ar fi suficient pentru tine.

Turbo Boost

Prin Turbo Boost, procesoarele Intel Core i5 și i7 sunt capabile să atingă frecvențe de ceas mai mari pentru a îndeplini sarcini care consumă resurse. Cu toate acestea, măsura în care un procesor este capabil să își crească frecvențe de ceas depinde în totalitate de situație.

Turbo Boost merită atunci când lucrezi cu procese intensive pentru procesor, precum redarea imaginilor și codarea video. Totuși, atunci când vine vorba despre jocuri, nu ai nevoie.

Procesor cache

Mărimea cache a unui procesor este responsabilă în principal de cât de rapid se poate mișca un sistem între procese. În mod firesc, dimensiunile crescute ale memoriei cache înseamnă timpi de răspuns mai rapizi ai sistemului.

În cazul procesoarelor Intel Core i5 și i7, diferențele de dimensiune în cache tind să afecteze minim ratele cadrelor jocului.

Gaming portabil vs. Home Workstation

Intel Core i5s și i7s au o serie mobilă de procesoare pentru utilizare în laptopuri. Însă ediția mobilă a seriei Intel Core este în mare măsură inferioară performanțelor omologilor desktop. În ceea ce privește prețurile, ediția de laptop a procesoarelor are tendința de a fi mai prețioasă decât procesoarele desktop.

Concluzie

Intel Core i5s și i7s oferă o selecție largă de modele cu prețuri diferite. Intel Core i5 este orientat către utilizatorii intermediari care caută performanță și accesibilitate. Procesoarele Intel Core i5 de înaltă performanță oferă performanțe superbe potrivite pentru jocuri.

În schimb, Intel Core i7s oferă performanțe de neegalat celor care caută hardware la nivel de stație de lucru pentru uz profesional. Prin urmare, Intel Core i7s ar trebui să fie cumpărat numai atunci când dorești să efectuezi muncă intensive de editare.

Un sfat: investește economiile pe care le-ai face din achiziționarea unui Intel Core i5 de înaltă performanță (comparativ cu un Intel Core i7) pe o placă grafică de ultimă generație.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.