spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Avem 7.700 de someri cu contracte suspendate, secretarul de stat Tudor Polak: „Numãrul somerilor va scãdea”

- Advertisement -

ALARMANT… Un numãr tot mai mare de salariati ale cãror contracte de muncã au fost suspendate în judetul Vaslui, vor intra în posesia indemnizatiilor de somaj tehnic acordate de stat, în zilele urmãtoare. Conform secretarului de stat din Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, vasluianul Tudor Polak, în prezent, în judetul Vaslui se înregistreazã un total de 7.692 de contracte de muncã suspendate, ca urmare a efectelor pandemiei de Covid-19. „Pânã la momentul la care vorbim, 672 de firme au depus cereri cãtre Agentia Judeteanã de Ocupare a Fortei de Muncã Vaslui, urmând ca 3.636 de angajati sã beneficieze de indemnizatiile de somaj tehnic. Totodatã, a fost înregistrat un numãr de 383 de cereri depuse la Agentia Judeteanã pentru Plãti si Inspectie Socialã pentru alte categorii de salariati, printre care si PFA”, explicã Polak.

„Treptat, problema angajatilor cu contracte de muncã suspendate îsi va reduce dimensiunile, inclusiv la Vaslui, Guvernul României oferind întreg sprijinul acestei categorii afectate. Suntem aici! Va fi bine!”, este mesajul de sustinere al tânãrului secretar de stat. La nivel national, un numãr de 1.030.973 de contracte individuale de muncã au fost suspendate de la intrarea în vigoare a stãrii de urgentã (16 martie) pânã în prezent, potrivit cifrelor Inspectiei Muncii date publicitãtii joi de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS). Din cele peste 1 milion de contracte suspendate, cele mai multe sunt din industria prelucrãtoare, respectiv 321.014, urmate de 195.438 de contracte din comertul cu ridicata si cu amãnuntul/repararea autovehiculelor si motocicletelor. În industria ospitalitãtii si a alimentatiei publice, respectiv hoteluri si restaurante, au fost suspendate 119.983. Alte 205.318 de contracte individuale de muncã au încetat, de la instituirea stãrii de urgentã si pânã joi, astfel: 39.532 de contracte în domeniul comertului cu ridicata si amãnuntul/repararea autovehiculelor si motocicletelor, 35.342 în industria prelucrãtoare, iar 26.967 de contracte de muncã în domeniul constructiilor.

Si cei peste 150 de avocati vasluieni vor primi somaj tehnic

„Am discutat mult cu bãncile. Cei care au PFA cu activitate afectatã de crizã si doar cont personal al celui care conduce, vor putea comunica exclusiv electronic cu bãncile ale cãror clienti sunt pentru a le deschide si unul pentru PFA. Nu putem trimite bani publici în conturi personale. Multumesc bãncilor care au fost receptive. Solidaritate, în aceastã perioadã, înseamnã sã ne implicãm toti”, explicã Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Oficialul a mentionat cã nici avocatii nu au fost lãsati deoparte. „Am primit si integrat în noua noastrã propunere pentru Guvern clarificãrile de la Ministerul Justitiei pentru a putea acorda sprijin si avocatilor a cãror activitate a fost afectatã. Afectatã! Se va declara pe proprie rãspundere. Mã gândesc deja la alte mãsuri. Pentru =Romaniaactivã. Reiau seria consultãrilor pentru a îmi valida propunerile. Toti cei care vor sã contribuie cu idei, indiferent de formatiunea politicã, oameni care pun interesul public deasupra calculelor electorale mã gãsesc în orice moment. Mã intereseazã ca si cei care muncesc sã primeascã un semn cã efortul lor, în aceastã perioadã, este vãzut de Guvern”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.