spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Loviturã pentru tineretul din Vaslui: Corpul B din Secu, lãsat fãrã bãnci

- Advertisement -

MODIFICÃRI… Corpul B din Secu, unul dintre locurile preferate ale tinerilor din Vaslui, trece în aceastã perioadã printr-o adevãratã operatiune de schimbare la fatã. Profitând si de faptul cã vasluienii nu prea mai ies din casã, angajatii primãriei au dat drumul la lucrãri: dalele de beton care strãbãteau pãrculetul au fost înlocuite cu pavele, iar în zilele urmãtoare va fi semãnatã iarbã. În planurile de modernizare a pãrculetului nu mai apar însã bãncile, astfel cã zona respectivã va fi doar una de tranzit pentru locatarii blocurilor din apropiere.

Face ce face conducerea Primãriei Vaslui si reuseste din nou sã atragã comentarii negative din partea unei categorii de cetãteni. De parcã nu era suficient cã tinerii din oras au din ce în ce mai putine locuri unde sã socializeze, autoritãtile locale s-au gândit sã le distrugã si pe acelea. Asa se face cã zilele astea, pãrculetul de lângã Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui a devenit un adevãrat santier. Au fost scoase bãncile, dalele de beton au fost înlocuite cu pavele, iar zilele viitoare va fi pusã iarbã. Toate lucrãrile au fost fãcute sub pretextul modernizãrii spatiului verde. Interesant este cã dupã ce lucrãrile vor fi finalizate, bãncile nu vor mai fi puse la loc, astfel cã sutele de tineri care îsi petreceau weekendurile în Corpul B vor trebui sã-si caute un alt loc. Potrivit primarului Vasile Pavãl, modernizarea parcului nu prevede si montarea de bãnci, dar dacã vor fi fãcute solicitãri în acest sens, se va gãsi o solutie care sã multumeascã pe toatã lumea. „A fost modernizatã acea alee, iar în perioada urmãtoare se va pune iarbã, pentru cã tot pãmântul de acolo era bãtãtorit. Se va amenaja frumos, pãrculetul va avea o altã fatã. Nu va mai fi praf, nu va mai fi mizerie. Nu vor mai fi nici bãnci, dar vom vedea pe viitor. Dacã vor fi fãcute solicitãri atunci când situatia va redeveni la normal, nu e mare lucru sã punem câteva, dar pânã atunci pãrculetul nu va mai avea bãnci”, a declarat edilul Vasluiului.

Tineretul nu a fost niciodatã o prioritate pentru cei din primãrie”

Asa cum era de asteptat, decizia primãriei de a lãsa Corpul B fãrã bãnci a stârnit nemultumiri în rândul celor care frecventau pãrculetul respectiv. „Nu ne mai mirã nimic din ce face primãria. Intotdeauna, noi, tineretul, am trãit cu sentimentul cã nu suntem o prioritate pentru cei de acolo. In fiecare an se investesc bani în vechile centrale termice si în cluburile de pensionari, dar niciun leu în activitãti dedicate tinerilor. Vom ajunge sã ne întâlnim în afara orasului, cã de peste tot suntem alungati. In pãrculetul de lângã Teatrul de Varã nu ai voie sã stai pentru cã deranjezi locatarii, în Secu nu mai avem voie, cã ne-au lãsat fãrã bãnci. De asta foarte multi adolescenti care terminã un liceu nu stiu cum sã mai facã sã plece din Vaslui, iar ãia care termiãa facultatea nici nu se mai gândesc sã se întoarcã”, a declarat Tudor.

Fãrã bãnci, o decizie înteleaptã”

Locatarii blocurilor din apropiere sunt de acord ca primãria sã nu mai aducã bãncile în pãrculet, tocmai în ideea ca tinerii sã-si mute locul de întâlnire în altã parte. „Noi apreciem decizia primãriei de a moderniza parcul si dacã nu vor mai fi puse bãncile, cu atât mai bine. Nu vor mai fi rãcnete, nu vor mai fi peturi de bere aruncate peste tot, nu vor mai fi betivi care sã-si facã nevoile pe unde apucã. Am ajuns sã nu mai putem deschide geamurile din cauza mirosului de urinã si a gãlãgiei. Multi dintre noi suntem pensionari, avem vecini cu copii mici, nouã ne trebuie liniste aici, nu balamuc, ne-a declarat o locatarã a unui bloc din apropierea pãrculetului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.