spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Nelu Tãtaru a anuntat care sunt conditiile pentru ca România sã iasã din starea de urgentã

- Advertisement -

CONDITII… Ministrul Sãnãtãtii a explicat viziunea sa asupra relaxãrii ce va veni în România dupã data de 15 mai, datã la care presedintele Iohannis ar urma sã ridice starea de urgentã. Nelu Tãtaru a explicat cum se vor putea mentine anumite restrictii în tara noastrã, dacã nu va mai exista cadrul legal.

„Cadrul legal se referã la existenta unei stãri de risc epidemic ridicat care poate fi activatã prin ordinul Ministerului Sãnãtãtii. (…) Existã cadru legislativ”, a declarat ministrul Sãnãtãtii. El a explicat cã existã pârghii pentru impunerea restrictiilor chiar si în absenta stãrii de urgentã. „Existã aceste pârghii si tin sã mentionez cã facem totul pentru siguranta poporului român.” Toate astea se vor întâmpla doar dacã numãrul cazurilor de infectare cu coronavirus nu va scãdea în perioada urmãtoare. „In perspectiva datei de 15 mai sunt vesti încurajatoare, dar suntem încã pe panta ascendentã. Ne trebuie 7-10 zile, pânã în douã sãptãmâni, sã vedem dacã avem un numãr de crestere, iar apoi alte douã sãptãmâni sã vedem cã scãdem”, a mai precizat Nelu Tãtaru.

Ar putea exista o „stare intermediarã” dupã data de 15 mai

Ministrul Nelu Tãtaru a mai explicat cã, în cazul în care situatia o va impune, va exista o „stare intermediarã” dupã 15 mai si va fi cel putin un ordin al Ministrului Sãnãtãtii care va mentine un risc epidemic crescut în care sã poate fi luate anumite mãsuri. Oficialul a arãtat cã relaxarea nu va fi uniformã la nivelul tãrii: „Luãm mãsuri de relaxare acolo unde se va putea. Relaxarea se va produce în conditiile în care vom avea un numãr de cazuri noi în scãdere, un numãr de decese în scãdere, un numãr în scãdere si la terapie intensivã. Relaxarea se va produce când focarele pe care le avem acum, în diferite judete, vor fi controlate. Relaxarea se va produce limitat si în anumite regiuni. Luãm mãsuri de relaxare acolo unde se va putea. Totul depinde de noi, de populatie, în urmãtoarea perioadã”, a mai spus ministrul Sãnãtãtii. Recent, reputatul virusolog, prof. univ. dr. Geza Molnar, a declarat cã „Mai avem cam o sãptãmânã de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred cã lucrurile se vor mai linisti”. În acest context, ministrul Nelu Tãtaru a recomandat ferm ca „de 1 mai sã se respecte regulile de izolare voluntarã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.